Hi!

Ghoh jongens, het is al bijna december. Voor mij is dit alvast gek om te schrijven, want dit jaar is voorbij gevlogen. Maar geloof het of niet, de feestdagen én de pakjesperiode komen er alweer aan. Ik vind het wel iets om naar uit te kijken, want het zal zoals altijd een welgekomen ontspanning zijn tussen al het blokken door.

Ondertussen heb ik best al wat cadeau-ideetjes verzameld. Heb jij nog niet meteen inspiratie? Grote kans dat je bij TA-ZE wel iets vindt voor een familielid, vriend, vriendin, of geliefde. Op een druilerige vooravond gingen wij er alvast een kijkje nemen en deden we hopen inspiratie op!

img_4813

Ta-Ze is een ambachtelijke olijfoliewinkel in de Koestraat in Gent, dat is het smalle straatje dat de Vooruit met de Korenmarkt verbindt. Als eerste winkel van het merk in Europa, verkopen ze er de olijfolie van TARİŞ: een op en top fairtrade Turks bedrijf dat samenwerkt met wel 26.000 (!) lokale boeren die de olijven met de hand plukken. Resultaat: top olijfolie, natuurlijk gefermenteerde olijven en natuurlijke cosmetica. Hotspotartikeltje waard, right?

img_4818

Dat koken met olijfolie beter is dan met boter, voelen we intussen wel aan. Maar olijfolie blijkt een echte superfood te zijn: vol vitaminen, mineralen en antioxidanten die het proces van ouder worden vertragen. De vriendelijke medewerkster bij TA-ZE legden ons wel uit dat het een beetje zonde is om de olijfolie van TARİŞ te verhitten, omdat de heerlijke smaak dan verloren gaat. De olijfolies zijn dus eerder bedoeld om je slaatje, stuk vlees of vis mee op smaak te brengen.

TA-ZE_kruiken

Kruiken om de olijfolie extra fancy in te bewaren


dsc_0111
Maar naast olijfolie vind je er dus ook zeepjes, thee en kruiken om je olijfolie in te bewaren én om je keuken mee te decoreren (jup, die zien we al helemaal staan in ons interieur).

TA-ZE_cadeaupakket

Schattige miniflesjes, ideaal als cadeaupakket

 

Stilaan cadeau-inspiratie genoeg, of toch niet? Als je niet helemaal weet wat te kiezen, is een klein assortimentje volgens mij wel een goede cadeautip. In de winkel staan ze voor je klaar om samen een pakketje samen te stellen, óf je speelt op safe en gaat voor een standaard pakketje met schattige flesjes.

Je had het wel al gemerkt, maar wij zijn fan van TA-ZE. Met de olijfolie ging ik alvast aan de slag, wat je een vorige week nog kon lezen in mijn recept voor een zoete aardappelstamppot. Ook van de thee van olijfbladeren ben ik helemaal weg: een zachte thee, perfect op smaak met een schijfje citroen.

 

Kende jij deze winkel in de buurt van de Kouter al? Of van plan om eens langs te gaan? 

 

X Layla

Sharing is caring!
Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla