Hi!

Onze stageperiode is ten einde en de vakantie kan beginnen. Mijn afscheid zal met een dubbel gevoel zijn: vakantie is welkom, maar het was natuurlijk ook een heel fijne, leerrijke periode!

Om iedereen op mijn stageplaats te bedanken voor de leuke momenten en kansen, en natuurlijk ook voor de goede coaching, maakte ik koekjes/kleine taartjes. Niet zomaar simpele koekjes maar liefdevolle hartvormige bedankingskoekjes. Sounds cool, right? Ik was heel erg aan het twijfelen tussen gewoon pralines bij Leonidas te kopen of het keukenprinsesje in mijzelf naar boven te laten komen. Ik koos voor optie 2. Omdat de Oona’s het beste verdienen!

 IMG_0897
De koekjes zien er super cute uit! Wil je het ook eens proberen? Hieronder het recept:

 

Welke ingrediënten heb je nodig?

Ingrediënten

 

  • 3 rollen deeg
  • 1 bakje aardbeien
  • 2 eetlepels suiker/stevia
  • 2 theelepels maïszetmeel of tapioca zetmeel
  • 2 eieren (enkel eigeel)
  • confituur / choco (optioneel)

deeg

Ik had geen flauw benul welk deeg ik moest kopen. De recepten die ik vond op internet zeiden gewoon allemaal taartdeeg. Ik kocht dan maar 3 verschillende: taartdeeg zonder gluten en lactose van Herta, zanddeeg en kruimeldeeg van Delhaize. Op die manier kon ik ze alledrie uitproberen en weet ik voor in de toekomst welk deeg ik moet nemen. Ik raad kruimeldeeg aan maar zanddeeg gaat zeker ook.

Wil je wat experimenteren? Varieer dan eens met stevia of vanillesuiker om de aardbeien te zoeten, of voeg eens wat cointreau of limoensap toe aan het mengels. Je kan de koekjes éxtra lekker maken met een laagje confituur of choco.

Zo maak je het klaar!

PREP TIME
COOK TIME
TOTAL TIME

 

  • Haal het deeg uit de verpakking en laat rusten
  • Snijd de aardbeien in zeer kleine blokjes en meng de blokjes met de suiker en tapioca zetmeel in een middelgrote kom. Roer alles goed om.aardbeimengsel
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C
  • Druk hartjes uit het deeg met een hartvormig vormpje en leg de helft van de hartjes op een bakplaat met bakpapier. Borstel er wat eigeel over

vorm

  • Top met het aardbeien mengsel (zorg voor zo weinig mogelijk vocht) en bedek de resterende hartjes met wat aardbeien.
  • Druk de randen aan met een vork en prik eenmaal met vorkje in het bovenste hartje

duw ei

  • Bestrooi met suiker, bak 24-26 minuten of tot de bovenkant goudbruin is & laat afkoelen op een rooster

IMG_0903


Gaan jullie het ook eens proberen? Laat het ons dan zeker weten en tag @shadesofghent!

 

Geniet van jullie vakantie !!

 

xxx

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise