Hi foodies, nood aan een nieuwe uitdaging? Wat dacht je van zelf eens brood te bakken met AVEVE? Come on, give it a try! Ik leg het je allemaal stap voor stap uit. ☺

Wij zijn thuis al een tijdje overgestapt naar zelfgebakken brood. Maar ik vertel je alvast een geheimpje: zelf brood bakken met Aveve is niet zo moeilijk als het lijktZo zetten we iedere avond ons broodmachine aan en let it do its magic. Poef, piece of cake!

Normaalgezien gebruiken wij thuis altijd de all-in mix voor 5 broden en na een wat trial and error gaat onze voorkeur uit naar de mix met zonnebloempit. Onlangs kreeg ik de kans om een vernieuwde mix uit het bakassortiment van AVEVE te proberen. Namelijk de mix voor (gezond) haverzemelenbrood, die heel eenvoudig te bereiden is, dankzij de oplosbare havervezels die in het brood zitten.

Ik weet niet of sommigen van jullie al moeten denken aan het verlagen van de cholesterol maar drie sneetjes van 70 g van dit brood per dag zouden helpen het te verminderen. Er zit namelijk bètaglucaan in, een oplosbare havervezel. Die zorgt ervoor dat je lichaam minder cholesterol uit voedsel opneemt en overtollige cholesterol uit je lichaam verwijdert. Dat alles uiteraard in combinatie met een gezonde levensstijl en gezonde voeding.

 

AVEVE

Snijplank van IKEA

 

Dit heb je nodig

Eerst en vooral moet je de grootte van het brood beslissen. Ga je voor een brood van 400, 500 of 600 gram. Omdat je met de mix van haverzemelenbrood 5 broden van 500 gram kan maken, geef ik hiervoor even de hoeveelheden.

  • 500 g bloem: mix voor haverzemelenbrood van AVEVE
  • 15 g boter van Solo
  • 8 g verse gist of 4 g droge gist
  • 350 ml water
  • 8 g zout
  • Broodmachine of oven

Aveve

 

Zo maak je het

Bereiding in de oven:

  • Voeg alle ingrediënten samen
  • Kneed met de hand tot een soepel deeg (20 minuten) of met keukenrobot (10 minuten)
  • Dek het deeg af met huishoudfolie
  • Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur
  • Druk het deeg plat met de handen, kneed (2 minuten) en geef gewenste vorm
  • Leg het in ingevette bakvorm en bedek met folie
  • Laat deeg rijzen tot volume verdubbeld is ( +- 40 minuten)
  • Zet de oven op 220 °C
  • Bak het brood 30 minuten lang

 

Bereiding in de broodmachine:

  • Doe alle ingrediënten in de broodmachine
  • Vermijd rechtstreeks contact tussen gist en zout
  • Gebruik koud water (max. 20 °C)
  • Selecteer een programma van ca. 2 à 4 uur
  • Doe het achteraf nog even in de oven als je de korst nog iets krokanter wil

AVEVE

 

Tips

  • Bij het openen van een nieuwe zak, kun je ineens alle porties afwegen en al kant en klare zakjes maken. Zo hoef je niet iedere keer je weegschaal boven te halen.
  • Wij maken bak ons brood altijd ’s nachts in het broodmachine en ’s morgens bakken we het enkele minuten in de oven voor een krokante korst.
  • Toast het brood de volgende dag. Zo is het ook nog heel lekker !

 

AVEVE

 

 De Classics Mix voor haverzemelenbrood van 2,5 kg kost € 6,95.

 

Bak jij soms zelf brood of heb je toevallig op ideeën gebracht? Laat het ons weten in comment.

 

♥ Louise

Sharing is caring!
Share:
Louise
Written by Louise
Hallo iedereen! Mijn naam is Louise. Ik ben een optimistische en sociale 20-jarige bezige bij.