Hey iedereen!

Dat Hanne zoete aardappelfrietjes met hopen eet, is al lang geen geheim meer. Maar wie mijn WoW’s of Sharing Sunday’s leest, weet misschien dat ook ik zot ben van de groente – of was het nu toch een patat? In ieder geval: vandaag speelt ie de hoofdrol in een nieuw receptje. Ik maakte er namelijk een zoete aardappelstamppot van, met onder andere geitenkaas en spinazie. Hoe? Lees vooral verder!

Dit heb je nodig voor de zoete aardappelstamppot

Tegenwoordig kook ik enkel voor mezelf. Toch maak ik deze stamppot voor 2 personen, zodat ik er de volgende dag nog een beetje kan van smullen. Dus voor een érg ruime portie heb je nodig:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 gram harde geitenkaas
  • 100 gram spekjes
  • +/- 8 kerstomaatjes
zoete aardappelstamppot recept

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukjes en zet ze in een pot gezouten water op het vuur tot ze gaar zijn.
  2. Halveer de kerstomaatjes, leg ze in een ovenschaal, doe er olijfolie over en kruid af met peper, zout en eventueel wat verse kruiden zoals basilicum of oregano. Zet de ovenschaal zo’n 10 minuutjes in de oven op 200 graden.
  3. Was de spinazie en snijd in fijne reepjes.
  4. Bak de spekjes krokant in een steelpannetje.
  5. Verbrokkel de geitenkaas.
  6. Als de aardappeltjes gaar zijn, en alle andere ‘bereidingen’ zijn klaar, haal je de zoete aardappels van het vuur en giet je ze af. Stamp ze tot puree en voeg er alles van hierboven aan toe: spinazie, spekblokjes, geitenkaas én de tomaatjes uit de oven. De gekruide olie van de tomaatjes zorgt voor een heerlijke smaak. Is je stamppot daarna nog te droog? Voeg wat extra olijfolie toe.
  7. Eet smakelijk!
zoete aardappelstamppot recept
zoete aardappelstamppot recept
zoete aardappelstamppot recept
zoete aardappelstamppot recept
Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla