Toen Gent nog een onbekend territorium was voor mij, was ik gefacineerd door één leegstaand gebouw in het hart van Gent. Ik was vastbesloten dat ik er op een dag mijn loft van zou kunnen maken. Wat ik toen nog niet wist, is dat het over een zeer historisch gebouw gaat. Het was namelijk een gebouw van de Gentse ‘Vooruit’. Wij kennen de Vooruit als een leuke plaats om iets lekkers te eten of drinken of waar je een concert kunt bijwonen. Maar de Vooruit was een coöperatie die in 1880 werd opgericht. Ze vormde samen met andere coöperatieven de ruggengraat van de socialistische zuilvorming. Het majestueuze feestpaleis De Vooruit in de Sint-Pietersnieuwstraat werd in 1914 opgetrokken.

Het leegstaande gebouw waarover ik in het begin sprak was de voormalige ‘Backstage’ en de Drukkerij Vooruit. Het transformeerde vorig jaar naar de hippe Backstay Bar Gent.

collage2Het is niet alleen een gezellige plaats een hapje te eten of iets te drinken maar dient ook als een ideale evenementenlocatie. Vorig jaar was ik in het gebouw voor een evenement van Student Ghentrepreneur.

5

De Backstay bar is iedere dag open van 10 uur tot 22 uur, behalve donderdag tot 24 uur.

‘Where travellers meet locals’, zo luidt hun slogan want het is ook een hostel. Verder zijn er iedere donderdagavond gratis optredens, die telkens aanvangen om 21 uur.

Voor bloggers onder ons is er een unieke “blogkamer”, gesitueerd in de verlichte toren van de voorgevel. Deze gezellige stek is gratis ter beschikking gesteld voor reizigers en Gentenaars om hun verhalen neer te pennen.

collage1

De Backstay Bar verwent de gentse studenten met 10% korting op eten en drinken en spaghetti & lasagne voor maar 6 euro.
Dat wou ik uiteraard eens uitproberen. Samen met een vriendin trok ik naar de bar.

Tip: Bestellen doe je aan de toog. (Wij hadden dat pas na een halfuurtje wachten door 😉 )

Verder heeft het restaurant een zeer uitgebreide menukaart.

collage4

Ik at de spaghetti en Silke koos voor de lasagne.

De spaghetti was ideaal qua hoeveelheid. Verder was het niet de standaard simpele spaghetti die ik verwachtte. Ik vond hem zeer lekker, vooral de saus dan. Ik denk dat er koriander in zat. Je krijgt een apart bakje met kaas zodat je zelf kan bepalen hoeveel kaas je op je spaghetti wil.

De lasagne van Silke werd gepresenteerd in een bord. Voor haar was de hoeveelheid iets te veel maar ze vond de smaak zeer goed.

collage3

En en en… Je kunt ook in de Backstay Bar terecht met je Qustomer klantenkaart!

XXX

Louise

Sharing is caring!
Share:
Louise
Written by Louise
Hallo iedereen! Mijn naam is Louise. Ik ben een optimistische en sociale 22-jarige bezige bij.