Yes, je las het goed. Let’s talk about Brazilian Wax! We zijn hier tenslotte allemaal ladies onder mekaar, dus daar mag al eens over gepraat worden!

Vandaag deel ik met behulp van een aantal leuke gifjes van Giphy, welke 10 gedachten er zoal door m’n hoofd gingen voor, tijdens en na die waxbeurt!

1. Brazilian wax?! Effe opzoeken op het internet!

En tot de conclusie komen dat de brazilian wax synoniem staat voor vagina murder!

Of dat laten de meeste blogposts en artikels van haters je toch denken. Van brandwonden in that area, tot ontstekingen en soa’s. Je leest vanalles, maar vergeet niet dat je soms iets met een korreltje zout moet nemen: wie is de bron? Wie is de schoonheidsspecialiste, etc.

Maar even serieus, wat is die beruchte Brazilian wax nu eigenlijk? Wel, eigenlijk laat je gewoon the whole shebang harsen, je kunt dan nog kiezen om een streepje te laten staan of gewoon all the way te gaan, wat in principe een Hollywood genoemd wordt, but okay!

2. Hallelujaaaaah! Eindelijk de moed bij elkaar geraapt om een afspraak te maken!

Maar wel in een salon heeeeeeel ver weg van huis. Stel je voor dat je de vagina murderer blijkt te kennen? Hell to the no!

Je moet trouwens enkele weken voor je afspraken stoppen met je te scheren, zodat de haartjes lang genoeg zijn om überhaupt te kunnen verwijderen!

 

3. Waarom heb ik in godsnaam die afspraak gemaakt? Delete, cancel, stop!

Die Brazilian wax gaat sowieso superveel pijn doen, ik ga met een gebroken vayayay moeten rondlopen! En wat ik als er down there echt raar blijk uit te zien, zo’n afgang. Nope, that’s done, it’s cancelled.

(De meeste meisjes en vrouwen zeggen trouwens verschillende keren hun afspraak af, uit pure schrik!)

4. D-day! Is plaatselijke verdoving tijdens een Brazilian Wax a thing?

Helaas niet, maar thank god, een pijnstiller helpt ook wel een beetje! Vergeet vooral niet om te blijven ademen!

5. Daar is het dan: Le moment suprême awkward as f*ck

Let’s be honest, er zijn meer dan een miljoen dingen die fijner zijn dan met je lady parts exposed te wachten op de professional die je zal waxen. Maak het voor jezelf toch ietsje minder awkward door een langer bovenstuk of jurkje te dragen. En dan begint het al: talkpoeder wordt aangebracht om de huid extra droog te maken, zodat de suikerwax beter werkt.

6. Vlug een schietgebedje doen terwijl ze de suikerwax aanbrengt

Jezus, Maria, Jozef, God, sta me bij! Gij zult ontspannen blijven, gij zult blijven ademen, amen. En dan doet het heel even pijn en dan vervloek je nog eens Judas erbovenop!

7. En na een seconde blijkt die pijn totaal niet zo erg te zijn!

Da’s natuurlijk subjectief. Scheer jij je als een maniak praktisch dagelijks, dan zal de eerste waxing ongemakkelijker voelen en pijnlijker zijn dan als je lui bent en niet zo vaak scheert.

8. Positieve noot: elke keer is het minder ongemakkelijk/pijnlijk

Doordat de haartjes steeds dunner en zachter worden, zal het waxen minder pijnlijk of ongemakkelijk worden. Joepie!

9. En ja, nadat ze klaar is met de suikerwax, neemt ze nog even een pincet voor de final touch

Awkwaaaaaaard. En als kers op de taart wordt er nog een verzorgende olie aangebracht met. de. hand. Totaal niet raar hoor. Maar terwijl jij ligt dood te gaan van schaamte, is dat voor de schoonheidsspecialiste écht de gewoonste zaak van de wereld. Dus, chill girl!

10. Ja, jij verdient nu echt wel dat wijntje (of iets straffer!)

Yaaaaas, girl! You did it! Ben je nu niet ongelofelijk trots op jezelf?! Beperk je fysieke inspanningen na het waxen wel een beetje. Ga dus niet sporten, want eigenlijk zijn dat nu allemaal kleine wondjes die nog moeten genezen! En geniet, want je bent wekenlang van die vervelende haartjes af.

Dus, ja! Ik ben fan!

Je gaat me wel niet horen zeggen dat het iedereen z’n ding is. Zeker niet. Ik kan ook zeker begrijpen dat bepaalde dames in het verleden minder goede ervaringen hebben gehad, maar dat is vaak dan te wijten aan een ander type wax of gewoon een crappy schoonheidsspecialiste. Als er toch iets misgaat, kun je bij een goede schoonheidsspecialiste ook achteraf nog terecht. Zoek dus naar een salon met goede beoordelingen waar ze suikerwax gebruiken, da’s zoveel zachter dan warme wax met strips. Waarom? Omdat suikerwax zich enkel aan de haartjes hecht, strips daarentegen hechten zich aan de haartjes én je huid, wat de ervaring dus veel pijnlijker maakt. Om maar even te vergelijken: Ik vond het waxen van m’n moustache met een strip pijnlijker dan suikerwax aan m’n private parts.

En ladies, vergeet zeker niet dat je je nooit of te nimmer hoeft te scheren of hoeft te laten waxen omdat iemand anders dat van je verwacht! Be your own woman

Heb jij ooit al een brazilian wax gehad? Ben jij fan?

xxx Floriane

 

Graag bedank ik Barbara Van Ransbeeck voor haar prachtige, grappige, eerlijke & vooral vrouwelijke illustratie! Ontdek je graag meer van haar leuke illustraties? Check dan zeker eens haar Instagram @boeskilala! 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.