Hi gorgeous! Misschien zag je al dat ik mijn haar kort liet knippen. Eigenlijk korter dan ik eerst in gedachten had, maar toen ik eenmaal in de kapperstoel zat, bleek dat mijn haar enorm beschadigd was. Niet door te kleuren ofzo, maar gewoon omdat ik vrij zwak haar heb. Vaak stijlen met een stijltang en föhnen blijkt ook geen zegen voor mijn dunne haar.

Om mijn haar terug een boost te geven, liet ik het dus maar korter knippen zodat het opnieuw gezond was. Mission accomplished. Maar om het gezond te houden, raadde de kapster me aan om haarproducten aan te schaffen waarin er geen siliconen zitten. Dit maakt je haar kapot én sneller vettig. Siliconen zorgen vaak voor een glans op je haar, maar eigenlijk is het maar fake.

Zij stelde me de producten voor van Intelligent Nutrients. Al goed en wel, maar heel prijzig én ver boven mijn studentenbudget. 40 euro voor een flesje shampoo, dat is me net iets te veel. En dus ging ik op zoek naar een aantal budgetvriendelijkere alternatieven die eveneens siliconenvrij zijn en je haar dus alle eer aandoen.

1. L’Oréal Botanicals –

Shampoo 3

Op Instagram zag ik Botanicals al eens passeren bij sommige bloggers. Bij Kruidvat spotte ik dit merk van L’Oréal helaas nog niet, maar misschien lag dat aan het filiaal in de buurt? Bij Di vond ik de producten gelukkig wel. Voor een product van Botanicals leg je gemiddeld 10 euro neer. Da’s niet goedkoop voor een product uit de drogisterij, maar het is wel een luxueus merk. Je merkt het aan de verpakking, aan de ingrediënten,… Daarbij is L’Oréal op zich al niet echt goedkoop. Er bestaan 4 varianten en ik gebruik de producten specifiek voor beschadigd haar. Het ruikt heerlijk fris naar koriander en diverse andere kruiden. Mijn spa-momentje, zeg maar.

2. Klorane –

Shampoo 2

Klorane bestaat al langer dan ik me kan herinneren. Dat het voor kwaliteit staat, weet je meteen doordat het enkel te koop is bij de apotheek. Oké, het prijskaartje is er dan ook wel naar, maar je haar is je dankbaar. Deze siliconenvrije shampoo is ideaal voor mensen met een geïrriteerde hoofdhuid. Bovendien ruikt het naar pioenrozen, mmmm. Ik testte het uit op vakantie, toen ik overal verbrand was en ook mijn hoofdhuid niet gespaard werd. Ik zou wel een hoedje dragen, maar dat staat me precies niet. Anyway, de shampoo voelde heel zacht en comforting aan. Een echte aanrader dus!

3. Schwarzkopf –

shampoo 1

Louise kreeg op een dag een leuk pakketje thuis met de nieuwste shampoo van Schwarzkopf, nl. Schwarzkopf Nature Moments. Stuk voor stuk siliconenvrij en dus de ideale verzorging voor je haar, met de typische geurtjes van Schwarzkopf. Darling dat Louise is, liet ze me er eentje testen! Ik ging voor ‘Provence Herbs & Lavender’ en ben er enorm tevreden van. Pluspuntje is dat de producten heel betaalbaar zijn! Louise’s volledige review kun je hier lezen.

En onthoud het goed: Zorg goed voor je haar, want je bent het waard! 😉

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.