gezichtsmaskers 1Ik herinner me nog perfect de dag waarop ik voor het eerst gezichtsmaskers kreeg van een vriendin. Je kent het wel, in het midden van de tienerjaren, lekker grown up doen samen met je besties. Het nut van een masker verstond ik echter nooit, het leek nooit echt effect te hebben en ik vond het bovendien echt smerig om aan te brengen en eraf te halen. Die kleivarianten althans! Maar daar bracht The Body Shop onlangs verandering in!

 

Tijdens m’n shopping spree bij The Body Shop werden me twee maskers aangeraden, om afwisselend te gebruiken. Het eerste masker dat ik aankocht, is het Tea Tree Night Mask (€14) en het tweede masker is Himalayan Charcoal (€20). Ik kocht er meteen ook nog een masker kwast bij voor 10 euro, want ik vind het een beetje vervelend om een masker met de handen aan te brengen. Beide maskers zijn bedoeld voor de onzuivere, gemengde huidjes onder ons. Dus heb je ook zo’n huid? Lees dan zeker verder!

Heb je eerder een gevoelige, droge huid? Dan kun je zeker ook eens langsgaan bij The Body Shop, maar kies zeker niet onderstaande maskertjes.

 

Tea Tree Anti-Imperfection Night Mask

Dit eerste gezichtsmasker heeft een gel structuur en voelt heel koel aan op de huid. Je brengt het net voor het slapengaan aan en pas de ochtend erna was je het masker weg. Het geeft je huid in een nacht tijd een heuse boost en het vermindert zichtbaar de bestaande onzuiverheden.

gezichtsmaskers-2

Ik vind het een heel aangenaam masker en bestaande onzuiverheden zijn effectief minder en er komen ook minder nieuwe puistjes bij. Je moet er zeker niet mee inzitten dat je huid één uitgedroogde oppervlakte is na een nachtje intrekken, integendeel, bij mij voelt m’n huid er net verkwikt en gehydrateerd door. Ik zit er enkel een beetje mee in dat het m’n lakens zou vuilmaken, dus ik leg een handdoek op mijn hoofdkussen om de meeste vlekken te vermijden. Het gezichtsmasker werkt het best in combinatie met andere producten uit het Tea Tree gamma.

 

Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

Voor mij is dit werkelijk the holy grail der maskers én het is een klei masker! Hoewel ik er vroeger totaal geen fan van was, zorgde dit gezichtsmasker voor de ommekeer. Maar ’t is een masker waarvan je ofwel compleet weg bent, ofwel helemaal haat. Het hangt vooral van je huidtype af, maar op mijn huid voelt het fantastisch aan. Oké, toegegeven, Tea Tree is niet het aangenaamste geurtje ter wereld, maar het is wel heel goed en zuiverend voor je huid. Dus you lose some, you win some.

In het gezichtsmasker zitten kleine stukjes charcoal, De eerste keer dat ik het testte vond ik het maar iets bizar, maar nu ben ik het gewend geraakt. Je laat het masker ongeveer 10 minuten intrekken terwijl je lekker chillt en een serie kijkt op Netflix. Je kunt het op twee manieren verwijderen.gezichtsmaskers-3Je kunt het met de handen en warm water nog eens goed in masseren op de huid en goed exfoliëren, maar je kunt het ook gewoon meteen met warm water en een washand afwassen. Na het eerste gebruik merk je al meteen dat er minder mee-eters zichtbaar zijn en dat er een gezonde gloed op je gezicht verschijnt. Ik vind dat het trouwens echt verfrissend werkt! Gebruik dit masker 2 à 3 keer per week voor een goed resultaat.

 

 

Wil je het aanschaffen?

Helaas heeft The Body Shop in België geen webshop, maar wees niet getreurd, er zijn voldoende winkels waar je terecht kunt. Bovendien kun je altijd eens een gratis sample vragen! Score!

 

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.