shades-of-ghent---pigmentvlekke

Struggle jij net zoals ik met pigmentvlekken? Misschien weet ik wel raad!

Vorig jaar tijdens een huidanalyse, was ik me nog van geen kwaad bewust. Want wees nu eerlijk: als je jong bent zie je nog geen directe gevolgen van de zonnestralen, ook al weet je wat je de impact kan zijn. Je ziet het niet, dus er gaat niet meteen een alarmbelletje bij je af.

Nu, de tweede foto van de analyse was met het gepolariseerd licht en daarop werd al snel duidelijk dat mijn bovenlip meer pigmentatieschade had opgelopen dan de andere zones van mijn gezicht.

Shocker: you don’t stay forever young.

Als ik even mag gokken, dan denk ik dat het is omdat ik daar waarschijnlijk geen of minder zonneproducten heb gesmeerd over de jaren heen of omdat ik de producten op mijn bovenlip sneller afveeg door te drinken, eten of door te zweten tijdens het sporten. Het is een mysterie maar nu, een jaar later, heeft de pigmentatieschade zich zichtbaar gemaakt in de vorm van pigmentvlekken (zie foto hieronder).

Ben jij ook al met pigmentvlekjes geconfronteerd? Lees dan zeker verder, want ik deel met plezier welke producten ik momenteel gebruik om vlekjes te voorkomen en/of te corrigeren.

Pigmentvlekken
april 2020
pigmentvlakken
augustus 2020

Preventieve producten

Zonnebescherming

Bioderma – Photoderm

Photoderm is het zonnegamma van Bioderma voor o.a. de hypergepigmenteerde huid. In het kort is dit gamma gewoonweg een heel interessante, betaalbare oplossing om beschadiging van pigment te voorkomen.

Bioderma - photoderm - pigmentvlekken

Clarins – Stick Solaire Invisible

De Invisible Sun Care Stick, met SPF 50 en met antioxydant-boost is speciaal ontwikkeld voor jouw gevoelige en vaak blootgestelde zones, waar pigmentvlekken al eens durven verschijnen. Voor mij is het bijvoorbeeld de beste bondgenoot om mijn bovenlip, neus en oogcontouren te beschermen. Niet onbelangrijk voor deze zones is dat de formule het naast water-, ook zweet-resistent is.

Het is een handige carry-around stick , die onverwachts heel aangenaam is om aan te brengen. Door het pocketformaat is het geen moeite om ‘m mee te hebben en ‘on the go’ te gebruiken.

Geen onbelangrijke details:

  • Het is een eco-friendly verpakking
  • De formule respecteert zowel de huid, als het koraal in de zee
  • De prijs: € 27,50
Clarins stick solaire invisible
Clarins stick solaire invisible

Dagverzorging

Clarins – UV Plus

Deze kleine fles bevat dagverzorging met SPF 50, dat met behulp van een exclusieve filter formule de huid gedurende de hele dag beschermt tegen UV-stralen en schadelijke invloeden van buitenaf. Een extract van witte thee beschermt tegen vervuiling in een stedelijke omgeving.

Je brengt het`s ochtends aan op de gevoelige zones over de dagverzorging en vóór je make-up.

Het flesje van 30 ml is online verkrijgbaar voor € 37,50.

Clarins - pigmentvlekken

Nachtverzorging

Caudalie – Vinoperfect

Ik smeer iedere avond het Stralende Huid Serum en de Glycol Antivlekken Nachtcrème van Caudalie op mijn gelaat en hals en ik moet zeggen: deze lijn is een échte gamechanger! Het duo zorgt voor een zichtbaar resultaat. De formule bevat een hoge concentratie aan Viniferine, een gepatenteerd ingrediënt van Caudalie, dat 62 keer doeltreffender blijkt te zijn dan vitamine C. Dit zorgt ervoor dat de teint opnieuw straalt.

Ook onze handen zijn gevoelig voor pigmentvlekken, daarom hebben ze nu ook de Vinoperfect handcrème. Zelf heb ik het product voor de handen nog niet getest maar ik geloof alvast in zijn werking op basis van het serum en nachtcrème.

De Vinoperfect-producten zijn online verkrijgbaar of in de parfumerie.

Caudalie -vinoperfect - pigmentvlekken

Corrigerende producten

Clarins – Mission Perfection Sérum

Het anti-donkere vlekken serum, zonder de natuurlijke huidkleur te veranderen. Voor vrouwen vanaf 25 tot 50 jaar, ongeacht hun huidtype en huidskleur, die pigmentvlekken willen verminderen en op zoek zijn naar een egale en stralende huid.

Deze breng je s’ ochtends en/of ’s avonds aan op een perfect gereinigde en droge huid.

Het Mission Perfection Sérum is online verkrijgbaar voor € 62,50.

Clarins - pigmentvlekken

Bioderma – Photo Spot Age

Photoderm Spot Age is een nieuwe 50+ zonneverzorging met antioxydant-boost, waardoor het pigmentvlekken, rimpels en sporen van veroudering voorkomt. Dit product werkt zowel preventief als corrigerend, en biedt een doeltreffende dagelijkse bescherming met een breedspectrum tegen alle componenten van het zonnespectrum: UVA-stralen, UVB-stralen, zichtbaar licht en infraroodstraling.

Het is een product met een lichte en aangename textuur. Je kunt het best dagelijks na de dagcrème royaal aanbrengen. Het is aangeraden om het na het zwemmen, wrijven of sporten opnieuw aan te brengen.

De Photoderm Spot Age kost € 24, 50.

Naast Photoderm heeft Bioderma ook de lijn ‘Pigmentbio’. Het is een gamma dat speciaal is ontwikkeld voor de behandeling van hyperpigmentatie op het gezicht en het lichaam. Zelf heb ik de producten nog niet getest.

Bioderma - photoderm spot age - pigmentvlekken

Bioderma – Photoderm Nude Touch

Deze minerale zonnebescherming met nude effect behoort ook tot het Photoderm gamma van Bioderma. Op de website staat het omschreven als een product voor de vette tot gemengde huid, omdat het een anti-glimwerking heeft dankzij de absorberende poeders. Ondanks dat ik niet dat huidtype heb, vind ik persoonlijk de lichte textuur aangenaam om aan te brengen. Naast het feit dat het nu eenmaal een zeer hoge bescherming tegen UVA/UVB biedt en zeer waterbestendig is, egaliseert en boost het tegelijkertijd heel mooi de teint met een nude skin effect door de poederige finish.

De Nude Touch is verkrijgbaar in 3 tinten.

Bioderma - photoderm - pigmentvlekken

Clarins – SOS primer

Het voornaamste doel van deze primer-lijn is de minimalisatie van (pigment)vlekken. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de kleur van je huid te corrigeren en de teint te verfrissen. De formule is afgestemd op de behoefte van elke teint en huidtype. Verder bieden ze ook 24 uur hydratatie.

Je gebruikt de primer best alleen of als basis voor het aanbrengen van je foundation. De frisse, fluïde textuur met “blur”-effect bereidt namelijk de huid voor op de make-up en zorgt dat de huid kan blijven ademen: het resultaat is een stralende huid.

De primers zijn online verkrijgbaar voor € 32,90.

Clarins - SOS primer - pigmentvlekken

Hoe ga jij om met pigmentvlekken?

Op zoek naar meer beauty inspiratie?

Liefs,
Louise

Disclaimer: deze blogpost bevat producten die ik vrijblijvend kreeg. Maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise