Planet parfum

Floriane stelde onlangs: “Kunnen we eventueel meer dan 24 uur per dag regelen? Ik denk dat we het allemaal wel kunnen gebruiken”. Ik volg haar helemaal, want geef toe: soms is het toch allemaal wat veel. Ook al werk ik nog niet, als laatstejaarsstudent kan ik af en toe wat ontspanning gebruiken en ik denk dat dat voor iedereen geldt.
Ik ging voor wat me-time naar Planet Parfum en vertel je in deze blogpost alles over de gelaatsverzorging die ik daar kreeg.

 

Planet parfum

Ik genoot van een heerlijke, voedende gelaatsverzorging bij Planet Parfum, een Belgische luxeparfumerie met 82 verkooppunten in België en Luxemburg. In slechts 34 van die filialen vind je een schoonheidsinstituut. Daar kun je terecht voor onder andere gelaat-, lichaams-, hand- en voetverzorging en ontharing.

Ik ging uiteraard naar het Gents instituut, in de Veldstraat. Ik geloof dat meer dan de helft van de studenten of Gentenaars niet op de hoogte is van het bestaan van het Planet Parfum schoonheidsinstituut. Dat is uiteraard geen wereldramp, maar wel een reden om een van hun treatments even uit te lichten.

Planet Parfum

Toen ik aankwam bij Planet Parfum, werd ik meegenomen naar het schoonheidsinstituut op de bovenverdieping. Daar mocht ik me rustig installeren op de massagetafel, om daarna ingestopt te worden met zachte handdoeken en een fleece deken. Schoonheidsspecialiste Aureline gaf me vervolgens uitleg bij de producten die ze zou gebruiken.

Planet Parfum

De producten : Decléor

Ik veronderstel dat Decléor bij jullie geen belletje doet rinkelen. Ook voor mij was het nog een onbekend merk. De reden daarvoor is waarschijnlijk omdat het zich bewust positioneert als nichemerk.

Het Franse label is namelijk specialist in cosmetische aromatherapie. Met essentiële oliën zet het label in op ‘Skin – Body – Mind’. De oliën zijn van een welbepaald gekozen geurkwaliteit. Daarom hield de specialiste telkens haar handen boven mijn neus wanneer ze een nieuw product aanbracht. Op die manier rook ik onmiddellijk de natuurlijke, lekkere geur van de producten. Daarnaast deed ze ook telkens wat aroma op de tissues die ze vervolgens op mijn gezicht plaatste om resterend product af te deppen.

Verder kiest Decléor bewust voor een totaalpakket. Daarom krijg je bij een gelaatsverzorging met producten van Decléor een extra heerlijke, functionele massage. De massage en de heerlijke geur van de essentiele oliën kalmeren je lichaam én je geest.

Tot slot worden de producten voor de verzorgingen steeds aangepast naargelang het huidtype. Decléor biedt aan iedere huid een gerichte verzorging. Sommige producten zijn echter niet te koop in de winkel, waardoor je moet terugkomen voor een verzorging.

Planet parfum

De verzorging

Het is een verzorging van 50 minuten en kost 55 euro.

Reiniging

De schoonheidsspecialiste verwijderde eerst mijn make-up. Daarna bracht ze een reinigingsmelk en een dieptereiniging aan op mijn gelaat. Als peeling gebruikte ze een enzymenscrub, die de bloedsomloop stimuleert en ervoor zorgt dat de producten dieper inwerken. Nadat de scrub eventjes kon drogen, werd het product met droge vingers zacht van het gelaat gegomd. Vandaar de naam ‘gommage’. Het naspoelen gebeurde met een warme compres en een verfrissend watje met tonic.

Planet Parfum

Rugmassage

Vervolgens kreeg ik een onvergetelijke rugmassage met een relaxerenbaum. Ik was vrijwel meteen zen, want Aureline startte met wrijvingen over mijn hele lichaam. Op die manier was ik bewust van mijn ganse lichaam. Ze wist trouwens perfecte druk te hanteren, niet te hard, niet te zacht.

Planet Parfum

Gezichtsmassage

Hiervoor gebruikte ze een nourishing serum met het aroma van marjolein en een relaxerende massagebalsem. Aureline paste twee soorten massage toe: een druppunt en een drainerende massage. Zalig!

Masker

Hierna kreeg mijn gelaat een masker. Het masker Intens Nutrition bestond uit twee stappen: hydratation en nutrition. Terwijl Aureline het masker liet inwerken, voerde ze een hand- en armmassage uit.

Planet Parfum
Na mijn gelaat af te spoelen, werd nog een dagcrème aangebracht en werd iets fris over mijn gelaat verstuifd.

Het verdict

Bij Planet Parfum leggen ze je écht in de watten. Deze 50 minuten durende gelaatsverzorging is ideaal voor mensen die houden van een complete relaxerende verzorging. Ik vind het een echte aanrader omdat je alles hebt in een uurtje en zelfs nog een tikkeltje extra! De rugmassage krijg je namelijk niet in elk schoonheidsinstituut. Verder hebben ook de producten van Decléor me overtuigd. Ze voelen goed aan, ruiken hemels en zijn doeltreffend. Mijn gezicht voelde goed gereinigd aan en had een gezonde teint.

Ondanks dat je in het drukke centrum van Gent ligt en boven de winkel, hoor je enkel de relaxerende achtergrondmuziek. Het kamertje is misschien niet bijzonder zen ingericht, maar van zodra je de producten ruikt en de handen voelt van de schoonheidsspecialiste, word je meteen getransformeerd naar een ander universum.

 


Kan jij ook wat me-time gebruiken?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise