Echte beautybloggers kun je ons niet noemen. Maar dat neemt niet weg dat we ondertussen een aardige stash bijeen verzameld hebben! Voor professioneel advies kan elk van ons terecht bij Hanne of Louise. Maar voor de rest trekken we ook ons plan! Dat zie je aan onze super easy hacks ! Van vermoeide ogen tot plakkerige lippenstift, iedereen weet ergens wel een middeltje voor.

Onze favoriete hacks en beste tips? Die lees je hier! Enjoy ☺

Flo

Taped winged eyeliner

Als je zoals mij geen top hand – oogcoördinatie of een beetje bevende handen hebt, is deze hack echt handig. Ik hou van winged eye liner maar was er nooit echt goed in. Gelukkig zijn er beauty guru’s op YouTube die met de zotste dingen afkomen. Plakband onder je ogen plakken, bijvoorbeeld. Yup, het ziet er weird uit, maar wel doeltreffend.

Je pakt een stukje plakband en plakt het eerst op je hand. Zo verliest de plakband wat van zijn sterkte en doet het geen pijn op je huid. Daarna plak je het stukje schuin onder je oog, richting het eind van je wenkbrauw. Nu volg je met je eye liner gewoon je ooglid tot je tegen de plakband zit, dan volg je de lijn van de plakband. Zo mors je niet en heb je een mooie, nette lijn. Het werkt trouwens met elke soort eye liner. Vergeet je plakband niet zachtjes af te trekken. Het resultaat is een rechte lijn. Dankzij deze hack heb ik geleerd snel en goed mijn eye liner te doen en heb ik zelfs geen plakband meer nodig!
taped eyeliner

Louise

Bleaching upper lip hair

Spot je toch wat donkerkleurige haartjes boven je bovenlip? Lijkt waxen of scheren je de best oplossing? Think twice.
Je haartjes komen meestal met meer en donkerder terug na het scheren en ook na het waxen is dat vaak het geval.

Ik raad je aan om de haartjes te blonderen. Dat kan met ontkleuringscrème. Hiermee verberg je alle haartjes die je niet wilt ontharen in slechts 5 minuten op een eenvoudige en doeltreffende manier.

Vergeet niet dat je gezichtshuid zeer gevoelig is, gebruik daarom niet zomaar eender welke crème. Ikzelf gebruik momenteel het merk Blondépil. Maar er is ook een heel goede ontkleuringscrème van Veet.
In de verpakking zitten meestal twee gels, een bekertje en een spatel. Het is de bedoeling dat je de twee gels mengt in het bekertje, met behulp van het spateltje. De crème is klaar voor gebruik wanneer het verandert van kleur. Nadat je het op de gewenste zone hebt laten inwerken, was je de huid best met lauw water en zonder zeep. Vervolgens dep je je huid droog in plaats van te wrijven.

Nog enkele tips:

  • Voordat je begint met het product aan te brengen, moet je gezicht goed gereindigd zijn. Dat wil zeggen geen make-upresten.
  • Zijn je haren nog niet voldoende ontkleurd? Dan kun je de behandeling herhalen. Maar niet meer dan twee keer per dag.

Psst! Leg die lipstick maar al vast klaar!

blondepil

Layla

Long lasting lipstick

Want voor die lipstick heb ik wel een trucje. De laatste tijd draag ik best graag en vaak lippenstift. Niet shiny en Barbie, maar simpele kleurtjes en liefst zo mat mogelijk. Als je het mij vraagt, maakt lippenstift een make-uplook helemaal af. Maar tegelijkertijd kan het zo vervelend zijn! Vlak na het opbrengen plakt het langs alle kanten en na een glaasje drinken, is de helft verdwenen. Bovendien is matte liptstick vaak niet 100% mat… Voor die kwaaltjes heb ik dus een hack!

Als ik echt ‘in form’ ben, begin ik met mijn lippen te scrubben. Daarvoor heb ik een goede lipscrub van The Body Shop. Ook Wendy kent een aanrader, trouwens! Daarna breng ik wat Labello aan. En dan: de lippenstift. Hier gebruik ik de Ultimate Stay van Catrice in het kleur 020: All that she wants. De naam beschrijft redelijk goed mijn gevoel erover, want wat een toppertje!

En dan nu mijn tip: nadat ik mijn lippenstift heb aangebracht, leg ik er een tissue overheen. Vervolgens dep ik met een grote poederborstel op het doekje, ter hoogte van mijn lippen. Het resultaat? Matte, egale lippen, waarvan de kleur perfect blijft zitten, ook met een wijntje erbij!

beauty hacks long lasting lipstick

 

Floriane

Goodbye tired eyes

Als je weinig (lees: amper) geslapen hebt of je hebt de afgelopen dagen erg veel stress gehad, kun je wel eens last hebben van puffy and tired eyes. Als je een belangrijke presentatie of een mondeling examen hebt, is dat natuurlijk niet ideaal!

Oké, je denkt nu vast dat ik je ga voorstellen om gedurende een kwartier gekoelde theezakjes op je ogen te leggen of even te ontspannen met komkommerschijfjes op je ogen (die je uiteindelijk gewoon wil opeten…). Zeg nu zelf, wie heeft er standaard gekoelde theezakjes en/of komkommer in de koelkast liggen? Ik in elk geval niet!

Mijn snelle oplossing is gewoon een beetje It’s Potent Eye Cream van Benefit Cosmetics op je oogleden smeren, daarna nog wat Lemonaid van Benefit op je ogen deppen and you’re ready to go! It’s Potent hydrateert de huid en trekt het wat strakker, terwijl het je ook een frissere look geeft. Lemonaid gebruik ik als finishing touch, want het zorgt ervoor dat de donkere kringen rond je ogen vervagen.

TBH

 

Hanne

Vroeger vond ik blush volledig overbodig, ik had namelijk al rode wangen van mezelf. Hé hallo, waarom zou ik eerst al die moeite doen om die roodheid te verdoezelen met foundation om mijn wangen vlak daarna weer rood te maken? Toch ontdekte ik dat blush, op de juiste plek dan weliswaar, heel erg mooi staat en je look echt af kan maken. Mijn eerste tip is dus: gebruik blush! En experimenteer eens met highlighter, je zal zien dat het erg mooi staat. De echte durvers? Die kunnen aan de slag met shaping.

Wat ik vlak daarna ontdekte, is dat blush aanbrengen een kunst op zich is. Wie niet wil rondlopen als een gevlekte discobal, moet de blush op de juiste plek én met de juiste hoeveelheid kunnen aanbrengen.
Mijn tip daarvoor is: poeder, poeder, poeder.
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je, wanneer je een nieuwe ‘kleur’ aanbrengt op je gezicht, ervoor zorgt dat de substantie (dus poeder of vloeibaar) gelijk is. Als je gaat voor een vloeibare foundation en een poederblush, moet je er dus voor zorgen dat er een transparant (of huidskleurig) laagje poeder tussen zit. Gebruik je producten die dezelfde substantie hebben zoals poederfoundation en poederblush? Dan is dat niet nodig.

Breng je blush ook niet te hoog aan, maar in de ‘holte’ van je wang. Blush hoor je onder je jukbeenderen aan te brengen, want daar komt de highlighter.

Mijn favorieten? De poederfoundations van BareMinerals (of Everyday Minerals, maar dat is moeilijk verkrijgbaar in België), het Prep + Prime Transparent Finishing Powder van Mac en de Carefree Pro Longwear Eye Shadow van Mac die ik als highlighter gebruik.

Hanne tip

 

Wendy

Lipcontouring

Mijn beauty hack gaat over lippen, duh! Er zal niets snel een moment komen dat ik te veel kleurtjes lippenstift bezit, maar voor elke tint een bijhorende lippotlood? No way. Ik gebruik voor elke kleur maar twee potloden: een lippotlood die lijkt op mijn natuurlijke lipkleur en een potlood om te contouren en die blend met mijn huidskleur.

Zo ga je te werk: Met het huidskleurpotlood vaag je je lipranden weg, zo kun je later netjes aflijnen. Als je je hele liplijn hebt weggevaagd kun je beginnen met de lipliner in je lipkleur. Hiermee teken je de lipranden die je wilt, erna ga je erover met je lippenstift. Voila, geen meerdere lippotloden nodig en je lippenstift blijft langer zitten met zo’n basislaagje.

Eva Garden

Evagarden – Chabelle

 

♥ Liefs, Shades of Ghent

Share: