Hoi! Vandaag geef ik zes tips voor ladies with combination and oily skin! Waarom? Omdat ik zelf ook zo’n awesome huidje heb en ook wij verdienen deftige tips die beter afgestemd zijn op onze huid!

Weetje: Vrouwen met een vette huid krijgen minder snel rimpels. Hooray!

1. Investeer in een goede dagcrème

Het aanbrengen van een dagcrème is een belangrijke stap in je dagelijkse beauty ritueel. Koop een matterende dagcrème die je huid toch hydrateert. Voor een vette huid is het trouwens beter om een dagcrème in gelvorm te kopen omdat het minder zwaar op je huid ligt. Mijn favoriet? Givenchy Hydra Sparkling # Shine No More! Durf eens wat meer geld uit te geven aan je dagcrème, je huid zal je dankbaar zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Links: Collistar Serum / Rechts: Dagcrème Givenchy

2. Serum

Serum, een overbodige luxe? Hell to the no! Er bestaan wel verschillende soorten serum en je kunt ze ook in alle prijscategorieën krijgen. Zelf gebruik ik een hydraterend serum van Collistar om de drogere plekken in mijn gezicht te verzorgen.  Daarnaast gebruik ik een serum van Sisley. Psssst, dit serum is echt een wondermiddel. Seriously, het verwijdert kleine onzuiverheden binnen enkele dagen. Ik ben er zó dankbaar voor, want ik heb hier vaak last van. Ik kan niet meer zonder!

En girls, altijd eerst je serum aanbrengen en daarna pas de dagcrème.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

3. Micellair water

Vroeger was ik echt heel lui op vlak van huidreiniging. Ik beperkte het tot van die vochtige doekjes om mijn make-up te verwijderen. Louise had me waarschijnlijk al duizend keer gezegd dat ik ook mijn huid moest reinigen met micellair water, maar ik begon het pas echt te doen nadat ik een fles kreeg van Yves Rocher. Eerlijk? Ik kan niet meer zonder en ik reinig mijn huid nu zowel ’s morgens als ’s avonds. Momenteel gebruik ik het Micellair water van Ici Paris XL. Is’ie goed? Ja hoor. Enkel jammer dat het niet geparfumeerd is.

bth5

 

4. Geen primer

Een gemengde huid is op sommige plaatsen erg vet, maar op andere plekken heel droog. Wat doet een primer juist? De huid voorbereiden op foundation en helaas heeft het een uitdrogend effect, wat niet ideaal is voor een gedehydrateerde huid. Ik gebruikte ook altijd mijn geliefde primer, want dat hoor (en lees) je overal ‘First, I use my primer…’, ‘always use a primer!’,… Maar mijn make-up zag er nooit on fleek uit. Ik gaf mijn primer op en gebruik nu enkel nog een goede dagcrème en een serum en mijn make-up zag er nog nooit zo goed uit!

5. Matte foundation

Obvious, toch? Gebruik een foundation waardoor je huid niet gaat glanzen. Ga dus op zoek naar een foundation waar duidelijk op staat dat het oil-free en/of mat is. Welke vind je in mijn stash? De nieuwste foundation van Sisley (oké, er staat anti-aging op, maar ik word ook al een dagje ouder, hihi!). Deze foundation heeft een verzorgende werking op de huid en laat je huid stralen zonder te glimmen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

6. Gebruik een Setting Spray

Je wist wellicht al dat je je make up altijd moet ‘setten’, maar wat is nu het best? Een poeder of een spray? Dat hangt van je huidtype af, maar voor een gemengde en vette huid wordt aangeraden om een spray te gebruiken. Mijn favoriet? All Nighter van Urban Decay. Ik probeerde ook al De-Slick – de setting spray voor oily skin – maar die had bij mij (en volgens Google op vrijwel iedereen) een averechts effect.

Je kunt de setting sprays van Urban Decay in twee groottes krijgen. Hieronder zie je een klein flesje De-Slick. Mijn grote fles All Nighter is helaas op.

bth7

Kleine flacon De-Slick

 

Las je onze vorige Tips & Hacks al? Neen? Je leest ze hier en hier.

Waar koop je nu al deze leuke producten? Ik koop alles bij Ici Paris XL! Vraag er zeker een klantenkaart, want zo spaar je puntjes waardoor je korting(sbonnen) krijgt.

 

Wat is jouw favoriete beauty tip?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.