Vichy Dermablend

Enkele weken terug toonde ik op Instagram stories een nieuwe foundation, de Vichy Dermablend 3D Correctie. Ik beloofde hem uit te testen en jullie een volledige review te geven. Vandaag is het zo ver! Ik toon je voor/na met de foundation en mijn bevindingen over het gebruik ervan.

Vichy Dermablend 3D Correctie

Dit is wat het Vichy zelf vertelt over de Dermablend foundation:

“Dermablend 3D is geschikt voor voor alle huidtypen – zelfs voor gevoelige huid. Daarnaast zijn imperfecties en onzuiverheden gemakkelijk te corrigeren en egaliseren, wegens de sterke pigmentatie. De foundation is verrijkt met salicylzuur en eperuline, waardoor het je huid niet alleen een natuurlijke dekking geeft van maar liefst 16 uur, maar ook imperfecties zichtbaar vermindert.”

Er zijn 5 huidtinten om uit te kiezen, persoonlijk vind ik dit riskant. 5 is niet veel om die hele waaier aan huidtinten te dekken. Daarom vraag je misschien best even aan de apotheker of een vriendin met een goed oog om je te helpen. Ik ging voor het allerlichtste, OPAL 15. Gelukkig koos ik perfect, want de match is bijna 100%

Vichy Dermablend

Hoe zit het met mijn huid

Vichy Dermablend

No Make-Up

Om jullie zo goed mogelijk verder te helpen, wil ik je even informeren over mijn huid. Zo weet jij direct of je jezelf kan vergelijken met mij of niet. Ik heb een gemengde huid, droge wangen maar iets vetter aan mijn voorhoofd en kin. Ik heb een iets gevoeligere huid, dat merk ik als ik producten met alcohol in gebruik (vermijd dit!). Sterke make-up removers laten mijn huid serieus afzien. Dan kan ik een vervelende reactie krijgen (lees: tomaathoofd). Acne? Daar heb ik zelden last van tenzij ik te weinig slaap, heel veel stress heb, extreem ongezond eet en gegarandeerd als het weer die tijd van de maand is. Natuurlijk heb ik zoals elk normaal mens wel wat onzuiverheden (vlekjes, rode wangen, wallen, rare sproeten). Ik draag zelden heel dekkende foundations omdat ik die zwaar en irritant vind. In het verleden koos ik voor concealer en wat poeder.

Hoe gebruik ik de foundation

Ik gebruik dagelijks dagcrème van Clarins (willen jullie daar een review over?) en ik breng de foundation aan met een beauty blender van Real Techniques (10 euro) . Die zijn niet zo duur als de echte beauty blenders (20 euro). Maak het sponsje vochtig en breng dan een ’toefke’ foundation aan op de spons. Real Techniques kun je trouwens kopen bij DI. Ook even een sidenote dat de verpakking van de Vichy Dermablend, zo ongelofelijk gebruiksvriendelijk is. Het is gewoon een knijptube. Geen fancy potjes waar je tal van manoeuvres moet gebruiken om de juiste hoeveelheid foundation eruit te krijgen.

Voor en na

Vichy Dermablend

Voor – Na

Ik hou van deze foundation. Punt. Hij is licht maar dekt toch volledig. Ik ben geen spook of oranje cake. Hier zie je het voor en na resultaat. Ik heb hier geen andere make-up aan. Niks. Dus natuurlijk ziet dit er wat gek uit. Scroll even naar beneden, daar toon ik je het afgewerkte geheel!

Het volledige schilderij

Vichy Dermablend

Ik deed mijn make-up zoals ik het op meeste dagen zou doen (als ik niet te lang blijf liggen in bed.)  1. Dagcrème en foundation. 2. Een snuifje foundation poeder van BareMinerals. 3. Een klein beetje bronzer van Sisley. 4. Een tikje zachte highlighter van TheBalm 5. Mascara Better than sex van TooFaced. 6. Zorgen dat ik wenkbrauwen heb met BenefitCosmetics. Soms draag ik geen make-up als adempauze voor mijn huid, zelfs mascara laat ik achterwege dan, zo kan ik heel de dag lang in mijn ogen wrijven (love it).

Het verdict

Vichy Dermablend

Resultaat met enkel de foundation.

Top top en nog eens top. Ik gebruik de foundation bijna dagelijks. Ik krijg er geen acne van, mijn huid voelt niet droger of vettiger aan. Hij blijft erg lang, misschien geen 16 uur zoals Vichy beweert maar dat kan ook aan mijn dagcrème liggen. Zou ik hem aanraden? Ja! Kies zeker je kleur goed, dat lijkt mij het enige minpuntje aan deze foundation, het gebrek aan huidtinten. Ik zie er ook geen plastic pop uit. Dus ik heb eigenlijk niks dan goeds te zeggen over de Vichy Dermablend 3D Correctie. Ik koop het meteen opnieuw als hij op is. Vichy Dermablend kost zo’n 18 euro en kun je online of bij je apotheker kopen.

Kleine tip

Foundation gekocht die echt fantastische reviews krijgt, maar voor jou niks doet? Het kan aan je dagcrème of primer liggen. Niet alle producten matchen. Als je een dagcrème gebruikt die enorm hydraterend is of veel SPF heeft en dus een tikkeltje zwaarder is, kan je foundation hier slecht op reageren. Het blendt niet goed of het blijft niet goed liggen en dan krijg je van die korrelige velletjes. Sommige producten zijn gewoon geen vrienden, daarvoor is het product niet slecht!

Dat is ‘em weer. Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Heb je feedback of vragen over mijn review, laat dan een berichtje achter!

Veel liefs,

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!