Tijdens de zomermaanden durven wij vrouwen wel eens onze benen te showen. Velen onder ons voelen zich soms wel een tikkeltje geremd, en daar kan een sinaasappelhuidje wel voor iets tussen zitten.

Kuurbehandeling ter bestrijding van cellulite

Wil jij graag actie ondernemen om jouw cellulite te verminderen? Dan heb ik misschien wel een oplossing: een kuurbehandeling die je gemakkelijk zelf kan toepassen. Het is de bedoeling dat je deze behandeling van een anderhalf uur minstens 1 keer per week uitvoert en voor een optimaal resultaat zeker volhoudt. Ik heb voor deze kuur de producten zo prijsbewust mogelijk gehouden. Ze zijn te koop bij KruidvatRituals en Essenza.

‘Waarom zijn die behandelingen in het schoonheidssalon dan zo duur?’ zal je je misschien afvragen. Dat is vrij simpel: schoonheidsspecialistes gebruiken exclusieve professionele producten en deze bevatten veelal meer actieve bestanddelen. Hoe meer bestanddelen, hoe duurder. Dat wilt niet zeggen dat deze behandeling niets voorstelt. Je komt er al een heel eind mee!

IMG_5154bew

Waaruit bestaat de behandeling:

ProductNaamKostprijs
Diepte-reinigingWeleda Berken Douchepeeling€ 9,85X 1
AmpuleNivea Good-bye Cellulite€ 12,99X 1
MassageolieWeleda Berken Cellulitis Olie€ 17,30X 1
PakkingRituals Himalaya Clay€ 9,80X 2
BeschermcrèmeNivea Good-bye Cellulite gel€ 9,99X 1
Totaal producten:€ 69,73

Toegegeven: 70 euro is niet weinig, maar het is de investering zeker waard. Vergeet niet dat je met deze producten meer dan 1 behandeling kan toepassen. Bij een schoonheidsspecialiste kost het al snel 70 euro voor maar 1 behandeling. Let’s go!

Wat heb je nog nodig?

  • Scrubhandschoen:onder de douche kan je deze gemakkelijk gebruiken.
  • Plastiekfolie: voor tijdens de pakking
  • Dekentje: voor op je benen tijdens de pakking
  • Kom met warm water: om de producten af te spoelen
  • Washandjes of compres: hiermee was je de producten af
  • Lintmeter:uit je naaikoffer of van een meubelwinkel zoals Ikea of Deba
IMG_5126bew

Weleda Berken Douchepeeling

De eerste stap van deze behandeling is de dieptereiniging. Deze stap dient om de huid voor te bereiden op de werking van de volgende producten. De peeling maakt op een milde manier de dode huidcellen los. Het product is geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige en droge huid. De peeling is verrijkt met onder andere de carnauba- en bijenwas. Deze bestanddelen maken de huid zijdezacht.

Berkenblad zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen worden afgevoerd en herstelt de vochtbalans. Rozemarijn stimuleert dan weer de doorbloeding en de huidstofwisseling. De frisse geur komt van de etherische oliën van onder meer pompelmoes, sinaasappel en cipres. De peeling gebruik je best 1 maal per week voor je behandeling in de douche.

Peeling

Nivea Good-bye Cellulite

De volgende stap is het aanbrengen van een serum. Hiervoor gebruiken we de geconcentreerde formule ‘10 day Serum’ van Nivea. Het serum combineert krachtige actieve ingrediënten zoals lotus-extract en L-carnitine. Hierdoor vermindert de ontwikkeling van nieuwe vetcellen.

Van de naam kan je afleiden dat je dit product normaalgezien 10 dagen lang moet aanbrengen (en dit best meerdere keren per jaar). Maar voor deze behandeling brengen we het serum 1 keer per week aan. Je tokkelt het in op de specifieke lichaamszone.

10dayserum

Weleda Berken Cellulite Olie

We gaan verder met de massage. ‘Mmmm ontspannen’ zal je waarschijnlijk denken maar neen, als je een effectief resultaat wil boeken, is dit niet het geval. Intensief masseren stimuleert de stofwisseling én dus vetafbraak. De olie is 100% natuurlijke en doet de huid glad en soepel aanvoelen.

Bij aanleg voor cellulite helpt een massage met deze combinatie van zuivere plantenoliën en natuurlijke plantenextracten putjes in dijen of billen te voorkomen. Heb je al wat sinaasappelhuid, dan verbetert het huidbeeld zichtbaar als je deze behandeling volhoudt.

Je masseert met draaiende bewegingen stevig in je huid. Doe dit best wanneer je huid nog wat vochtig is, dan laat de olie zich goed verdelen en trekt het snel in, zonder een vette film achter te laten.

Tip: gebruik de olie niet alleen tijdens de behandeling maar ook als je uit de douche komt in plaats van je hydraterend crème.

IMG_5142bew

Rituals Himalaya Clay

We gaan verder met de pakking. Hiervoor maken we gebruik van de tube ‘Himalaya Clay‘ van Rituals. Deze ontgift en verzacht de huid. Het Heilige Basilicum extract werkt rustgevend en houdt de huid in goede conditie. Zwarte peper revitaliseert dan weer je lichaam

Je brengt een royale laag aan op je droge huid. Hierna leg je een velletje plastiekfolie op je benen. Het product zal een licht verkoelend effect geven, daarom raad ik aan om er eventueel een dekentje bij te halen. Laat de klei 15 minuten inwerken en spoel de pakking af met warm water onder de douche of tijdens een rustgevend bad.

IMG_5146bew

Nivea Good-bye cellulite gel

Om af te sluiten gebruiken we de Good-bye Cellulite gel van Nivea. Het Lotus-extract in deze gel vermindert de ontwikkeling van nieuwe vetcellen. Je brengt de gel aan na de pakking op de specifieke lichaamszone.

IMG_5139bew

Voeding en beweging!

Voor een extra zichtbaar resultaat combineer je de behandeling met voldoende beweging en gezonde voeding. Gezond eten helpt je huid verstevigen.

Concrete anti-celullite tip: drink twee tot drie liter water per dag. Verder is regelmatig en in een rustig tempo bewegen ook al heel wat.

Resultaat

Een gezonde levensstijl staat dus gelijk aan een gezonde en strakke huid. Door de combinatie van deze behandeling, gezonde voeding, veel water en beweging zal je de putjes zienderogen zien vervagen. Succes!

Nog meer lichaamsverzorgingstips?

Dikke kus

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise