Hi, wij kregen de kans om de nieuwe foundation van Clinque te testen.
Het Shades of Ghent team laat zo’n kans natuurlijk niet liggen! Wij hebben namelijk allemaal een ander huidtype en tint. Dit is dan ook de ideale manier om deze foundation helemaal uit de doeken te doen voor onze lezers!

 

Veel leesplezier! ♥

Clinique

 

Superbalanced Silk Make Up SPF15

Met veel enthousiasme stellen we jullie de Clinique Superbalanced Silk SPF15 foundation voor in zijn verschillende tinten.

De foundation bevat polymeren en echte zijde die fijne rimpels en poriën verdoezelen.

De Superbalanced Silk is verkrijgbaar bij Ici Paris XL of online in 20 verschillende tinten. Het product wordt verkocht in een compact glazen flesje. Een potje van 30 ml kost 30,50 euro.

img_6154klein

 

Persoonlijke mening

Flo – 01 Silk Porcelain

Nieuwe make-up testen, yes! De Clinique Silk Foundation dan nog wel. Deze foundation bestond eigenlijk al maar is vernieuwd en kreeg er een aantal tinten bij. Goed voor mij want de vorige waren te donker voor mijn huid. Nu kunnen de allerbleeksten comme moi ook van Clinique genieten.

Voor mij is tint Silk Porcelain perfect! Wel moet ik toegeven dat ik deze foundation liever in de winter gebruik. Hij is erg dekkend en dus per definitie iets zwaarder. Tijdens de zomer verkies ik bb creams of poeder foundation. In de winter heb ik ook meer last van acne en roodheid. Dan is de silk foundation ideaal. Enig minpunt voor mij is de applicatie. Je hebt geen pompje en moet dus wat foundation op je hand “gieten”. Dat vinden lompe mensen zoals ik best onpraktisch. Daarom gebruik ik ook een beauty blender en geen foundation brush om hem aan te brengen. Schud het flesje, dop eraf en dip je beauty blender punt in het goedje!

Op de tweede foto zie je mijn gezicht met enkel de foundation op, zo zie je goed welke tint de Silk Porcelain is. Op de derde foto heb ik me volledig opgemaakt met bronzer, mascara etc.

 

Floriane – 02 Silk Shell

Hoera voor foundations met een naturel effect! Niets erger dan van dat cakey prul! Deze foundation is olievrij en past zich volledig aan jouw unieke huid aan. Althans, zo staat het op de website van Clinique. Yaaas, dit leek perfect voor mijn gemengde huid. Ik deed de ultieme test, want ik probeerde de foundation uit wanneer ik een volledige dag moest werken!

Is’ie goed? Ja hoor! Na een dag werken zat mijn foundation nog even goed als ’s morgens en mijn gezicht glansde niet. Ik had ook geen vervelend gevoel op mijn huid, want het hydrateert de droge plekjes, terwijl het de vettige plekjes mat maakt. Hoe geweldig is dat?

Omdat ik een aantal onzuiverheden op mijn gelaat heb, en daarnaast altijd wel een beetje wallen en kringen rond mijn ogen heb, gebruik ik de foundation in combinatie met de een concealer van Clinique, nl. Better Than Eyes Concealer.

 

Layla – 03 Silk Bare

De perfecte foundation zoeken, niet de minste uitdaging, waar ik mij ondertussen al een tijdje mee bezig houd. Nochtans gebruik ik meestal enkel concealer en wat poeder, maar als het eens wat meer mag zijn, ga ik dus vol voor foundation. De welke en welk tintje, is dan maar de vraag. Gelukkig wist Louise wel raad en koos ze de tint die het meeste bij mij zou passen: Silk Bare.

En ik ben er helemaal blij mij! Even in de gaten houden dat je niet te veel product ineens neemt, en dan kun je perfect gaan opbouwen. Het effect is naturel en ik gebruik ‘m zeker nog!

Louise – 04 Silk Bisque

Schrijven over de Superbalanced Foundation stond al enige tijd op mijn to-dolijstje. De reden? Ik ben namelijk al jaren een trouwe gebruiker. Ik vroeg de oudere editie altijd met Kerstmis aan mijn ouders. Het kwam dus goed uit toen Clinique ons vroeg om een samenwerking aan te gaan.

Nu, waarom is dit in mijn ogen ‘the perfect foundation’? Wel, eerst en vooral doe ik er super lang mee. Ten tweede is het natuurlijk resultaat een enorm pluspunt. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat je een naturel make-up effect hebt. Ten derde droogt het je huid niet uit. Dat zijn voor mij de drie grootste voordelen.

Ik koos voor de tint 04 Silk bisque. Het is de ultieme kleur voor mij tijdens de wintermaanden. Het aanbrengen van de foundation doe ik afwisselend met een foundation brush of met mijn vingertoppen.

Een belangrijke tip voor als je eender welke foundation gebruikt: blend goed en vergeet je nek niet! & be happy! Want happy girls are the prettiest! ☺

 

Hanne – 05 Silk Ivory

Normaal hou ik niet zo van een vloeibare foundation en zweer ik bij een minerale poederfoundation. Ik hou niet van het effect van een vloeibare foundation, en vind dat het vaak erg zichtbaar op de huid ligt. Toen ik deze foundation voor de eerste keer probeerde, merkte ik meteen dat dit geen probleem zou vormen. Ik kreeg een poederachtige finishmaar een veel betere dekking dan bij mijn minerale foundation.

Deze foundation is heel goed op te bouwen, en ik heb er zelfs geen concealer bij nodig. Een puistje of wat wallen? Gewoon een extra laagje, en ready to go. 

Ik gebruik de SuperBalanced foundation in tint 05 – Silk Ivory. Die blijkt precies goed te zijn voor mij in de winter. Hou er trouwens rekening mee dat deze foundation lichtjes oxideert. Op het eerste zicht was de foundation iets te licht voor mijn huid, maar na een paar minuutjes bleek hij perfect.

 

Tip: Verwijder je foundation iedere avond. Dat kan je onder andere doen met je een goede makeup remover. Een goed voorbeeld is de Take the day off removers. Meer hierover in Louise haar blogpost.

 

Wat is jouw favoriete foundation? 

 

Shades of Ghent

 

Review  gemaakt in samenwerking met Clinique

Share: