donkere kringen Dermalogica

Slaaptekort of niet, donkere kringen zijn er altijd. Ze zijn dus niet te verwarren met wallen, het fenomeen dat je dan wel weer krijgt door te weinig slaap of een huilbui. Doordat je ze niet kan voorkomen, heb je dus intensievere verzorging nodig dan een oogmaskertje om de drie maanden. Oogverzorging in je dagelijkse routine integreren is dan ook een must. Wendy en Louise kennen -helaas- het donkere-kringen-fenomeen en inspireren je graag met hun verzorgingsroutine!

Wendy’s routine tegen donkere kringen

Mijn donkere kringen waren er vroeger, zijn er nu en zullen er helaas altijd blijven. Ik ben gezegend met een flinterdun velletje onder mijn ogen waardoor aders harder doorschijnen. Lang leve de genen! Daarnaast ben ik ondertussen 27 jaar en verwende Moeder Natuur me nu ook met fijne lijntjes onder mijn ogen. Mix dat nog eens met een droge huid onder je ogen en je hebt het recept voor donkere kringen die moeilijk te camoufleren zijn! JOEPIE… Afgelopen zomer startte ik een queeste om op zoek te gaan naar de beste oogverzorging, concealer en setting poeder.

donkere kringen
Say hello to mijn donkere kringen

Ik lijk nu misschien heel ontevreden, maar versta me niet verkeerd! Ik ben blij met mezelf en heb er vrede mee dat perfectie niet bestaat. Het maakt ons tot mensen, maar struggles zijn ook oké! En het is ook oké als je jouw struggles wilt aanpakken en JIJ je daardoor beter voelt.

Dagelijks: Total Eye Care

Naast mijn dagcrème en toner gebruik ik elke dag onderstaande oogcrème. Het is de Total eye care met SPF15 van Dermalogica. Het is een licht getinte oogverzorging, camoufleert donkere kringen, vermindert zwelling en het zou bijdragen aan de vermindering van fijne lijntjes.

donkere kringen Dermalogica

Ik ben fan van deze crème! Er zijn ondertussen al een heleboel oogcrèmes/serums de revue gepasseerd en dit is eindelijk eentje waarvan ik denk dat het een meerwaarde is voor onder mijn ogen. De lichte peachy tint die erin zit, lichten de kringen op, het hydrateert en het smeert aangenaam uit. Het enige minpuntje? De prijs. De kleine tube van 15 ml kost namelijk €58. Dat is dus best veel voor zo’n hoeveelheid, maar aangezien het bestemd is voor je kringen heb je er wel nooit veel van nodig. Mijn tube gaat namelijk al van vorige zomer mee en is nog steeds niet op.

Total eye care Dermalogica

Drie keer in de week: Stress positive eye lift

Naast mijn dagelijkse oogverzorging gebruik ik ook driewekelijks een leave on oogmasker van Dermalogica. Dit product zou wallen en donkere kringen verminderen en je ook een liftend effect op de ogen bezorgen.

Ik vind het een superfijn product, het doseert mooi, de applicator bezorgt je een verkoelend effect en je kan het product er ook goed mee inmasseren. Het is ideaal voor als de huid rondom de ogen een extra boost nodig heeft. Ik heb nog niet gemerkt of het daadwerkelijk iets aan mijn fijne lijntjes doet, maar het voelt heerlijk aan ’s avonds na een vermoeiende dag. Ook hier is de prijs terug een minpuntje, want hij kost maar liefst €75.

Stress positive eye lift Dermalogica

Om de twee weken: oog-masker

Nog een stap in mijn oogverzorging zijn patches voor de ogen van het Japanse merk DHC. Deze gebruik ik om de twee weken of als ik heel erg vermoeid ben. De beste op vlak van prijs-kwaliteit, volgens mij! Voor € 14,50 heb je zes stuks en ze doen hun werk! De patches hebben een soort van gel-structuur en zijn een topper in ontzwelling. Voor een extra intensieve verzorging kan je ze zelfs de hele avond op houden. Supermakkelijk en ze blijven redelijk goed zitten, je hoeft dus niet bang te zijn dat je patch plots op je mond belandt 😉

Louise’s routine

Net als Wendy waren mijn donkere kringen er vroeger, zijn er nu en zullen er helaas altijd blijven. En vooral in de winter, dankzij het contrast met mijn blekere huid, zorgen ze ervoor dat ik vaak reacties krijg over hoe vermoeid ik er uitzie. Maar hierover liggen piekeren heeft geen nut. Een goede verzorging en concealer daarentegen wel en mag dat nu net zijn wat ik vandaag met jullie wil delen.

Ik moet toegeven, ik ben een beauty freak en ik heb een heleboel productjes in mijn schuif heb liggen. Maar de producten die ik hieronder uitgebreid vermeld zijn wel degene die ik religieus gebruik. Voor de rest gebruik ik af en toe:

  • Shiseido – Essential Energy – Eye definer
  • Shiseido – Benefiance – contour serum (staaltje)
  • Garnier Bio – Lavandin anti-age oogverzorging
  • Darphin – de-puffing anti-oxidant eye cream
  • Darphin – Hydraskin – cooling hydrating stick for face and eyes

Dagelijks: Clarins – Total eye lift

Het oogverzorgingsproduct behandelt alles wat de uitstraling van de ogen in de weg staat. Wallen en kringen, kraaienpootjes of gevestigde rimpels, en zelfs de stevigheid van de huid. Clarins is een expert in de plantenwetenschap, hieronder deel ik even welke ingrediënten nu net helpen tegen donkere kringen.

Albizia-extract is een bestanddeel dat de eliminatie van geglyceerde eiwitten bevordert en draagt zo bij tot het behoud van een stevige huis en vertraagt het ontstaan van wallen maar het helpt ook om de integriteit van de microvaten en het vasculaire netwerk te beschermen en vermindert zo de kleur van de kringen.

Door stimulatie van de microcirculatie beperkt escine van wilde kastanje de ophoping van water en pigment die kringen donker maken. Tot slot is er de lipolytische werking van het biologische duo guarana-extract en plantaardige cafeïne. Zij zorgen ervoor dat de wallen elke dag een beetje meer afnemen.

Hoe breng ik het aan? Ik neem ‘s ochtends en ‘s avonds een klein erwtje op mijn vingers en breng het product vervolgens met een lichte drukbeweging aan op mijn onderste en bovenste ooglid.

Dit krachtige concentraat koop je o.a. online voor € 75,00.

Dagelijks: Clarins – Mission Perfection Eye

Zoals ik hierboven al vermeldde is Clarins een expert in de plantenwetenschap. Alsook in dit product zit dus wilde kastanje om het ontstaan en verschijnen van donkere kringen te remmen. En dankzij het anti-pollution complex en de SPF 15 wordt de gevoelige huid rond de ogen ook beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Daarnaast gaat de getinte textuur van de Mission Perfection ook de kringen meteen camoufleren. In de winter is het niet mijn ideale tint dus daarom is het niet helemaal ter vervanging van mijn everlasting concealer van Clarins (aanrader).

Hoe breng ik het aan? ’s Ochtends breng ik met het kwastje een kleine hoeveelheid aan. Vergeet niet het kwastje af te vegen na gebruik.

Je vindt deze verzorging o.a. online voor € 45,50.

Nog meer beauty?

Liefs,

Wendy & Louise

Share: