Haarverzorgingstips

Dromen we stiekem niet allemaal van glanzende, golvende lokken? Je kunt er oneindig veel leuke kapsels mee maken en ze kunnen ons zelfvertrouwen een flinke boost geven. Met al die stylingproducten, hittebehandelingen en milieu-invloeden kan ons haar echter behoorlijk uitgeput raken. Ben jij benieuwd hoe je je haar stevig en gezond kunt houden? Lees dan snel verder!

Geef je haar een gezond dieet

Wat je in je lichaam stopt, heeft een enorme invloed op de gezondheid van je haar. Zorg daarom voor een uitgebalanceerd dieet met veel eiwitten, omega-3 vetzuren en vitamines zoals A en E. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor sterk en gezond haar! Denk aan vette vis, noten, groenten en fruit in je maaltijden. 

Wees voorzichtig met hittebehandelingen

We houden allemaal wel van mooie krullen of een stijle paardenstaart, maar hoewel die stijltang of krultang wonderen kan verrichten, kan overmatige hitte je haar flink beschadigen. Probeer hittebehandelingen tot een minimum te beperken en gebruik altijd een hittebeschermend product om je lokken te beschermen. Je haar zal je dankbaar zijn!

Gebruik de juiste haarproducten

Als je sterk en glanzend haar wilt, is het belangrijk dat je haarproducten gebruikt die zijn afgestemd op jouw haar. Specifieke producten, afgestemd op bijvoorbeeld krullend, fijn of gekleurd haar, bevatten namelijk ingrediënten die de gezondheid van je haar verbeteren. De juiste shampoo en conditioner kunnen je hoofdhuid hydrateren, haarbreuk verminderen en glans bevorderen. Win-win-win?! Wees maar zeker van wel!

back view of woman during shower
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Vermijd agressieve chemicaliën

Soms heb je eens zin in een nieuwe look en lijkt een haarkleuring of een permanent een goed idee. Houd er echter rekening mee dat de chemische stoffen die gebruikt worden bij zulke behandelingen je haar ernstig kunnen beschadigen. Probeer liever natuurlijke alternatieven te vinden of beperk het gebruik van deze chemicaliën tot een minimum. Je haar zal sterker en veerkrachtiger zijn zonder al die agressieve behandelingen! Wil je toch je haar kleuren? Verzorg het dan achteraf goed met haarmaskers en voedende serums van Moroccanoil

Houd stress onder controle

Stress is niet alleen slecht voor je geestelijke gezondheid, maar ook voor je haar. Door chronische stress kan je haar zelfs uitvallen en veel dunner worden. Ontspan dus regelmatig en zoek een rustgevende routine die werkt voor jou, of het nu yoga, meditatie of een lange wandeling in de natuur is. Een gezonde geest zorgt voor gezond haar!

Meer handige beauty tips?

Disclaimer: deze blogpost bevat een samenwerking, maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share: