You Madu review

Het Belgische bedrijf You Madu vroeg ons of we enkele producten wilden testen en na het browsen van hun website en (betaalbare) producten, zei ik met veel plezier ja! Voor de naam lieten ze zich inspireren door hun verblijf in Indonesië, waar ze ook de fascinatie vonden voor de natuurlijke huidverzorging. ‘Madu’ betekent honing in het Indonesisch en dat is ook hun doel; jou een huid bezorgen zo zoet/zacht als honing.

De verpakking

De producten van You Madu zijn diervriendelijk en vegan, daarnaast houden ze ook rekening met duurzaamheid. Zo zitten bijna al hun producten in glazen flesjes of potjes en is al hun verpakkingsmateriaal recycleerbaar. Ik ben alvast fan van hoe de potjes en flesjes eruit zien! Ze staan zoveel mooier in een badkamer dan die kleurrijke plastic verpakkingen. In alle eerlijkheid geven ze ook toe dat hier niet alles 100% op punt staat en zo doen ze niet mee aan het greenwashen van hun merk. Zo zijn ze nog niet helemaal plasticvrij en willen ze hun verzending duurzamer maken. Er is misschien nog werk, maar ik vind dat ze al goed bezig zijn!

You Madu

Body wash van castille zeep

Ik ging voor de starterskit, maar vroeg om de witch hazel te vervangen door de essentiële olie neroli. De starterskit is een verzameling van hun populairste producten en kost €29, 95. Het pakket bevatte ook castille zeep. Het is een veelzijdig product en kan zowel als verzorging of huishoudproduct gebruikt worden. Het is gemaakt van plantaardige oliën dus je kan het ook gebruiken als shampoo voor je huisdier. Ik ging voor een body wash en mengde de castille zeep met enkele drupjes neroli zodat het heerlijk geurt.

Ik gebruik ‘m nu al enkele dagen en ben blij met het product. Het is aangenaam in gebruik en met de neroli erbij ruikt het ook nog eens goed. Daarbovenop voelt het zo goed dat het natuurlijk is! We hebben de zeep in het glazen flesje gelaten en dat is iets minder handig. Zeker als je het met natte handen vastpakt is het risky business, dus je doet ‘m best in een zeeppompje.

Castille zeep youmadu

Body butter van shea butter

In het pakket zat ook shea butter en die wou ik graag gebruiken om er een body butter van te maken. De shea butter op zich is redelijk vast en vind ik iets minder makkelijk om snel uit te smeren. Ik ben een ware noob als het over DIY beauty gaat, dus was heel erg dankbaar toen ik een bodybutter receptje vond op de website van You Madu. Ik gebruikte de shea butter, arganolie en de neroli, maar ik had geen vitamine E. Er stond dat de vitamine E voor de houdbaarheid diende dus mij leek het niet erg om het eruit te laten. Ik volgde alle stapjes maar de koelkastfase heb ik overgeslaan, uit ongeduldigheid. Alles leek goed te gaan tot de shea butter weer helemaal afgekoeld was en het terug hard was. Dit receptje ga ik dus nog eens opnieuw moeten doen :p

De body butter is dan wel mislukt, gelukkig kon ik ‘m nog steeds gebruiken en smeltte het redelijk snel in mijn handen. Het duurt ietsje langer maar eens het zacht is, valt het goed mee om uit te smeren. Je wordt ook beloond met een suuuuperzachte huid die heel erg gehydrateerd is. De neroli en de shea butter vind ik een winnende combinatie en een aanrader voor zij die houden van zoet en citrus!

Shampoo bars van Happy Soaps

Naast hun eigen producten verkopen ze ook de shampoo bars van Happy Soaps. De versie die ik kreeg was You’re one in a melon en kost € 8,75. Deze ruikt hémels en bevat natuurlijke ingrediënten, daarnaast zou één shampoobar gelijk staan aan maar liefst vier shampooflessen! Als je het uitrekent komt het je uiteindelijk dus goedkoper uit dan een goedkopere shampoofles en het is liever voor Moeder Natuur.

Happy soaps

Las je deze blogposts al?

Xje,

Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be