Dermalogica

Hanne en Wendy mochten een nieuwe gezichtsverzorgingsroutine testen van Dermalogica. Ze maakten allebei een online afspraak bij een huidexpert van Dermalogica en kregen virtueel advies. Ze hebben de nieuwe routine meer dan 14 dagen getest en vellen hieronder hun oordeel!

Wat is Dermalogica?

Producten van Dermalogica vind je niet zomaar bij de drogisterij, maar je vindt ze in hun eigen winkels, hun webshop en bij de aangesloten salons. Hun producten dragen een cruelty free label en de samenstelling is vegan. Dermalogica zit in een duurder beauty segment. Wist je ook dat ze geen potten met deksel verkiezen? Iedere keer dat je een potje opendraait komt er namelijk zuurstof (en dus lucht) bij een crème. Dit zorgt ervoor dat de werkzame ingrediënten in het product in kracht afnemen. Bovendien komen er bacteriën vrij als je vingers in contact komen met de crème. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen, verpakt Dermalogica haar producten daarom altijd in een tube of pompsysteem.

Onze ervaring met de huidconsultatie

We konden heel makkelijk een online afspraak boeken. Door de coronasituatie konden we toen niet naar de winkel zelf voor onze consultatie dus het werd een een videogesprek.

Op basis van onze noden en onze feedback stelde de huidexpert een facemapping op. Face Mapping is een door Dermalogica ontwikkelde huidanalyse. Bij een Face Mapping wordt de huid opgedeeld in 6 zones. Iedere zone wordt nauwkeurig bekeken, zodat de huidconditie per zone in kaart kan worden gebracht. Hierdoor is het mogelijk om je huid specifiek en effectief te behandelen. Een Face Mapping is gratis, duurt ongeveer 10 minuten en wordt uitsluitend uitgevoerd door Dermalogica huidexperts.

De Dermalogica huidexperts gaan bij een digitale consultatie natuurlijk ook vooral af op wat je vertelt, maar we vonden het echt verrassend hoe goed de huidexperts onze huid konden beoordelen vanaf een scherm.

Aan de hand van deze Face Mapping stellen de Dermalogica Huidexperts een routine met producten voor. Bij elk product kreeg je uitleg en lieten ze weten op wat het product focust. Je kreeg na de consultatie een superhandige e-mail toegestuurd met een selectie van producten, die je dan al niet kan kopen. Ook dit was een heel fijne ervaring, waarbij we helemaal niet het gevoel hadden dat ze pushy waren of je producten willen ‘aansmeren’ die je eigenlijk niet nodig hebt.

Wendy’s huid: Gemengde huid & donkere kringen

De facemapping bevestigde wat ik dacht; ik had een gemengde huid met als probleemzone mijn donkere kringen onder mijn ogen. Daarnaast heb ik ook last van comedonen (zwarte puntjes) op mijn neus.

Basics: PreCleanse, Special Cleansing Gel, Multi-active toner & skin hydrating masque

Ik was nog niet helemaal tevreden over mijn huidig ritueel. Ik had heel snel last van droge plekjes op mijn voorhoofd en ik had het gevoel dat mijn oogverzorging niet helemaal afgestemd was op mijn noden. Ik stond er dus voor open om het over een andere boeg te gooien. Hanne en ik hebben de producten meer dan 14 dagen getest om zeker te zijn dat we een juist oordeel konden vellen. Sommige huidjes hebben namelijk meer tijd nodig om te wennen aan een nieuw ritueel.

Reiniging

Ik kreeg de PreCleanse & Special Cleansing Gel als aanrader voor mijn huid. De huidexpert liet weten dat veel huidproblemen veroorzaakt worden door slechte reiniging van de huid. Alhoewel ik steevast elke avond mijn huid reinig en nooit ga slapen met make-up aan, kon mijn avondritueel beter. Ik reinigde iedere avond mijn gezicht enkel met micellair water, maar de huidexperte vertelde me dat micellair water maar een milde reiniging is. Ik stapte dus op haar aanraden over naar een dubbele reiniging. De eerste stap was een cleanser op oliebasis en die door aanraking met water veranderde naar een melkachtige emulsie. De PreCleanse kost € 15 voor 30 ml en € 49 voor 150ml. De tweede stap was een zeepvrije reiniging die de huid zou verzachten, zonder de huidbarrière te strippen. Het laatste kost € 13 voor 50ml en € 64 voor 500 ml.

Ik hield deze dubbele reiniging iets langer dan twee weken vol. De eerste reiniger voelde raar aan, aangezien het een en al olie was op mijn gezicht. Maar na de tweede cleanser voelde ik wel dat dat mijn huid beter gereinigd was. Het voelde ook niet trekkerig, wat ik met mijn vorige face wash wel had. Ik moet wel zeggen dat er dikwijls nog wat mascara bleef hangen. Mijn micellair water bleef ik dus daarvoor gebruiken. Na enige tijd verviel ik weer in oude (lees: luie) patroon en nu gebruik ik de dubbele reiniging enkel als ik voel dat mijn huid het wat lastiger heeft. ’s Ochtends gebruik ik wel nog steeds de Special Cleansing Gel.

Hydratatie

Na de reiniging gebruik ik iedere ochtend de multi-active toner. Ik ben fan van de toner, want het is een gezichtsspray. Hiervoor gebruikte ik een toner in een flesje, dus je moest altijd een (herbruikbaar) watje hiervoor vuil maken. Daarnaast geurt de toner fris, de perfecte wake-up call! Ik gebruik ‘m nog steeds na mijn reiniging. Deze heb je voor € 43 (250 ml). Ik vind het best wel prijzig voor een toner maar hij gaat wel lang mee.

Hiernaast hydrateer ik mijn huid 2 à 3 keer in de week met de Skin Hydrating Masque. Dit masker bezorgt je huid zeer intensieve hydratatie, vermindert droogtelijntjes, herstelt en behoudt de huidbarrière. Ik vind ‘m zalig, want je kan het ’s avonds aanbrengen en ermee gaan slapen. De dag erna was je het er af. Deze heb je voor € 49 (75 ml).

Conclusie: Ik ben best tevreden! Zo was ik eindelijk af van mijn droge plekjes zonder dat ik ineens een vettige huid had. De make-up ging er ook vlotjes mee weg, op enkele mascara-restjes na. Op vlak van mijn comedonen merkte ik niet echt een verschil op. Jammer, want ik hoopte dat ik dit ook kon verhelpen door mijn gezichtsritueel te veranderen 🙁 Voor mijn neus gebruik ik nu een (twee)wekelijks charcoal masker en dat werkt wel!

Speciaal voor de donkere kringen

Ik kreeg ook enkele producten aangeraden voor mijn donkere kringen: Total Eye Care & Stress positive eye lift. Het eerste genoemd product is voor dagelijks gebruik, bevat een fysische zonnefilter (SPF15), camoufleert donkere kringen, vermindert zwelling en fijne lijntjes. Deze heb je voor €56 (15ml). Het tweede product gebruik je 2 à 3 keer in de week en is een intensief leave on oogmasker. Het zou wallen en donkere kringen verminderen en een liftend effect op de ogen hebben. Je koopt een tube van 25 ml voor €69.

Een review over deze productjes vind je later in een hele serie blogposts over mijn zoektocht naar hulpmiddeltjes tegen donkere kringen. Voor zij die er ook mee gezegend zijn, houd Shades of Ghent zeker in de gaten of schrijf je rechts in op onze nieuwsbrief!

Hanne’s huid: Gemengde huid met grote poriën

Ook ik heb een gemengde huid die soms heel trekkerig kan aanvoelen. Nood aan hydratatie en een goede reining dus. Daarnaast heb ik best wel wat last van grote poriën, vooral rond mijn neus.

In alle eerlijkheid: ik ben best lui in mijn beauty routine. Net zoals Wendy probeer ik wel elke avond mijn make-up eraf te halen, maar veel verder dan een reiniging met micellair water kom ik meestal niet. De huidexperte vertelde meteen al dat dat het grootste probleem is en de oorzaak van mijn grotere poriën.

Reiniging in twee stappen

Net als in Wendy haar ritueel, staat dus ook in dat van mij een goede reiniging centraal. Mijn make-up haal ik er nog steeds af met micellair water, maar daarna zorg ik voor een echte reiniging met de Special Cleanser (die Wendy ook gebruikt).

Om te werken aan mijn ‘huidproblemen’ zoals grote poriën, pigmentvlekken en af-en-toe-een-puistje, gebruik ik de Daily Microfoliant van Dermalogica. Dit is eigenlijk een poeder dat je moet vermengen met water en met ronddraaiende bewegingen aanbrengt op je gezicht. Het schuim zorgt ervoor dat op heel zachte wijze de dode huidcellen verwijderd worden en de celvernieuwing gestimuleerd wordt. Best speciaal om niet met een liquide cleanser te werken, maar het is wel een fijn gevoel. Dit poeder is dé bestseller van Dermalogica en kost €64 (74gr).

Hydratatie

Daarna gebruik ik ook de Multi-active Toner. Ik moet heel eerlijk zijn dat ik deze stap wel eens durf over slaan. Misschien begrijp ik er het nut nog niet genoeg van, want Wendy is wel een echte fan.

Een goede dagcrème is echt een essentieel deel van mijn routine. Ik vind het heel vervelend om een trekkerige huid te hebben, maar daarentegen mag de crème mijn huid ook niet té vettig maken. De Skin Smoothing Cream brengt mijn huid mooi in balans, ik breng hem ’s ochtends en ’s avonds aan. Deze kost €72 voor 100ml, wat ik best wel oké vind voor een dagcrème. Op zonnige dagen verkies ik de Prisma Protect SPF30 crème, die hydrateert en geeft meteen ook bescherming voor de zon. Prijs: €69 (50ml).

Conclusie: Persoonlijk ben ik echt fan van de lijn. Als tiener gebruikte ik al de gezichtsproducten van Dermalogica (Clear Start-lijn voor jonge huidjes). Ook nu voel ik dat de kwalitatieve producten mijn huid blij maken. Ik vermoed dat ik de routine nog iets trouwer moet volhouden om ook echt resultaat te zien naar poriën toe, maar ze geeft me alleszins een heel fijn gevoel. Wat misschien jammer is, is dat hun verpakkingen niet echt eyecatchers zijn in de badkamer. Maar dan merk je weer dat ze echt focussen op werkende ingrediënten en minder op een mooie look of geur.

Meer beauty blogposts?

Liefs,

Wendy & Hanne

Share: