Herborist review aftersun superbronzer

Bij De Herborist staat de cannabisplant centraal, je vindt er zowel producten met CBD-olie als met hennepzaadolie. Hennepzaadolie en CBD-olie zijn beide afkomstig van de cannabisplant, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee.

Hennepzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de hennepplant. Het bevat geen significant niveau van cannabinoïden, zoals CBD of THC. Hennepzaadolie ken je misschian als voedingssupplement, vanwege de hoge concentratie aan gezonde vetzuren, vitaminen en mineralen.

CBD-olie, aan de andere kant, wordt gewonnen uit de bloemen, bladeren en stelen van de hennepplant. Het bevat een hoog niveau van cannabidiol (CBD), een niet-psychoactieve stof. CBD-olie wordt vaak gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, zoals pijn, ontstekingen, angst en slaapproblemen. Dit kan je innemen of verwerken in lichaamsverzorging die je op je huid smeert.

Interessant, niet? Ik testte daarom met plezier enkele producten uit van De Herborist, gemaakt met hennepzaad-olie.

Een mooiere zongebruinde huid met de bronzer

Langer die summer glow vasthouden en een intenser kleurtje: yes please! Tijdens mijn reis in Sri Lanka smeerde ik dit goedje trouw elke ochtend op mijn lichaam. En nee, je gaat niet plots naar een Amsterdamse coffee shop ruiken! Denk meer: de geur van kokosnoot die je meeneemt naar dat witte bounty island. Deze superbronzer heeft een aangename geur en smeert goed uit. Het bestaat uit voedende jojoba, kokosnoot- en avocado olie voor een intense hydratatie. De hennepzaadolie, vitamine A uit het wortel-extract tacklen dan weer mogelijke beschadiging door de zon & zorgen voor die intense summer glow tan. Ik gebruikte ‘m iets langer dan twee weken en ik moet toegeven dat het écht wel leek alsof ik inderdaad meer gebruind terugkwam van deze reis, dan anders… Niet alleen ik zag het, maar ook iemand anders gaf me er ook een complimentje over 😉 Opgelet: dit is géén zonnecrème! Vergeet je bescherming dus niet.

Extra pluspunten: deze bronzer is ook vegan & cruelty-free!

Superbronzer van De Herborist voor €18

Langer genieten van je summerglow met de after-sun

Smeren voor je aan de dag start is belangrijk, maar ook extra hydratatie aan het einde van de dag is minstens even belangrijk! In mijn bagage op reis vind je dus altijd een after-sun, om mijn huid na een dag vol zon te hydrateren maar ook vooral te kalmeren. Ik heb sowieso al een heel droge huid, dus na een dagje strand, wandelen of andere activiteit in de zon moet ik extra lief zijn voor mijn huid. Zeker als ik mijn kleurtje lang wil behouden en het vervellen wil tegengaan.

In deze after-sun crème vind je shea boter, calendula, hennenzaadolie en munt om je huid meteen te verkoelen en te hydrateren. De shea boter dient om de huid te kalmeren en te berschermen van externe factoren zoals UV-straling of wind en barst ook van de antioxidanten. De calendula concentreert zich ook op het kalmeren, mede door de amino-zuren en flavanoïden. Daarnaast vind je ook hier jojoba-olie om de huid intens te voeden.

Ik vond het een heel erg prettig product om te gebruiken! Het trok snel in en gaf mijn huid ’s avonds de nodige hydratatie boost en de munt zorgde inderdaad voor een verkoelend effect.

Aftersun van De Herborist voor €18

Het kalmerende effect van CBD-olie

Naast lichaamsverzorging vind je bij De Herborist ook CBD-olie. Je kan met zo’n olie verschillende dingen doen, maar ik gebruikte ‘m achteraf om gevoelige plekjes op mijn huid aan te pakken. Eens ik thuis was, merkte ik namelijk dat mijn huid wat onrustig werd en ik bijvoorbeeld mijn schouders niet genoeg had ingesmeerd met zonnecrème. Ik las dat CBD-olie kan helpen bij het verminderen van rimpels, een doffe huid en roodheid. Ik begon het dus enkele avonden te smeren op de plekjes die beschadigd waren door de zon en was best wel verwonderd, want het hielp! Mijn huid kalmeerde veel sneller dan wanneer ik bijvoorbeeld een crème gebruikte voor een extra droge huid. Na enkele dagen was ik verlost van mijn roodheid en stopte het vervellen!

Laat je inspireren door nog meer beauty reviews

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be