Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Op zoek naar een betaalbaar gamma aan gezichtsverzorging?

Kruidvat lanceerde net de nieuwe lijn Skin Science Derma Sensitive en ik testte het alvast voor jullie uit.

De nieuwe lijn van Kruidvat bestaat uit 4 producten. De dagcrème, nachtcrème, het serum en de huidolie zijn vooral voor de gevoelige en reactieve huidjes.

Ikzelf gebruikte het nieuwe Skin Science Derma Sensitive gamma tijdens de stressvolle examens: de periode bij uitstek wanneer mijn huid het laat afweten en puistjes vertoont. Daarnaast is het uiteraard winter, waardoor mijn huid sowieso droger is. En… good skin care can do miracles, de uitgelezen periode dus om het Derma Sensitive op de proef te stellen.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

 

Dagverzorging

Instant Calming Serum

Bij het testen van het serum viel me meteen de rijke geltextuur op die zacht en hydraterend aanvoelt. Het product bevat glycerin waardoor het soepel uitsmeert. Je moet wel even wachten todat het ingetrokken is vooraleer je de dagcrème aanbrengt.

Skin recovering Day Cream

Deze dagcrème trekt wel snel in. Daarnaast is het positief dat het product geen plakkerig gevoel achterlaat. Na het aanbregen, voelt je huid goed aan.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

 

Nachtverzorging

Instant Sooth Oil

Oh I love it ? Gaan slapen met een goed gehydrateerd huidje. Ik bracht telkens twee druppeltjes aan op mijn gelaat maar wreef het automatisch door tot aan mijn decolleté.

Skin rebalancing Night cream

De combinatie van olie en nachtcrème is voor mijn huid zeker niet teveel. Je moet wel even wachten totdat de olie is ingetrokken vooraleer je de crème aanbrengt op je gelaat.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

De verpakking

De lijn ziet er heel professioneel uit met zijn stijlvolle, hygiënische verpakking. Zo heeft het serum een heel handig pompje en de olie een pipetje. Daarnaast is de verpakking praktisch, gemakkelijk in gebruik en stevig. Met dat laatste bedoel ik dat je het zonder te breken kan meenemen. (Zeer belangrijk voor kotstudenten ?)

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Budgetproof

De producten zijn verkrijgbaar bij alle Kruidvat-filialen en online via www.kruidvat.be en kosten elk 5,49 euro. Ja, je leest de prijs goed. Dat wil zeggen dat je de volledige lijn van Skin Scinence koopt voor iets minder dan 22 euro.

Ik ben van mening dat een goed product niet per se het duurste hoeft te zijn. De prijs is voor mij dus geen indicator van de kwaliteit van het product. Het speelt natuurlijk wél mee tijdens mijn beslissingsproces. Enerzijds gebruik je gezichtsverzorging dagelijks, waardoor de kosten op lange termijn oplopen. Anderzijds verdient ons gezicht het beste en is het dus de kwaliteit die telt.

In mijn ogen blijven de ingrediënten en hun samenstelling dus the key! Ik moet wel toegeven dat prijzige producten meestal voorzien zijn van rijkere bestanddelen. Maar ik herhaal ‘meestal’ want dat is niet altijd het geval.

Nu, als we de producten van Derma Sensitive onder de loep nemen, zien we dat ze zijn samengesteld met als doel om je natuurlijk huidflora te herstellen en jouw huid optimale bescherming te bieden. Zo gaat de Betaine, een ingredient in de dag- en nachtcrème, irritaties tegen en zorgt het voor de hydratatie. Wat tegenwoordig niet mag vergeten worden in dagverzorging, is Ectoin. Het biedt namelijk UVA bescherming en gaat op die manier beschadiging door de zon tegen en bijgevolg veroudering.  En zo gaat de ingrediëntenlijsten verder. Tot slot stelt Kruidvat dat de lijn gemaakt werd in samenwerking met wetenschappers en dat ze onafhankelijk getest zijn.

Conclusie

Het vooroordeel dat ‘duurder beter is’ had ik al lang afgezworen. Het hoeft zeker niet duur te zijn. Alles hangt af van de nood van jouw huid. Dus stel je eerst de vraag waarom is mijn huid zo gevoelig? En zo komen we bij de ingrediënten die verwerkt zitten in verzorgingsproducten.

Het Derma Sensitive gamma is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en reactieve huid. Als je huid net als mij droog is door de wintermaanden of een andere typische reden voor gevoelige huid dan is deze lijn ideaal. Het gamma is niet per se op de markt voor allergieën. Toch zijn de Skin Science producten vrij van parfum en essentiële oliën.

Mijn huid reageerde goed en prijs-kwaliteit is de lijn meer dan in orde, zeker voor dagelijks gebruik.

 


Welke producten gebruik jij als gezichtsverzorging?

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise