Ik ben elke dag in de weer met al dat haar op mijn hoofd. Is het gezond? Kan ik iets makkelijker oplossen? Wat zijn de nieuwste trends en producten, etc. Het is dan ook niet zo’n verrassing dat ik heel wat hacks en tips achter de oren heb zitten. Dit zijn er alvast 5 die ik steevast opvolg en aanraad.

Slapen met natte haren doe je op een T-shirt

Wat zeg je nu? Wel, als je gaat slapen met nat haar en je wil dat je kussen niet nat wordt leggen veel girls een handdoek op hun kussen. Geen goed idee! Tijdens je slaap beweeg je veel wat voor wrijving zorgt. Geloof het of niet maar handdoeken zijn eigenlijk een beetje te hard voor je lokken en kunnen schade veroorzaken, zeker als je 8 uur ligt te woelen.

Oude Tshirts daarentegen zijn zacht, lekker slap en veroorzaken geen onnodige wrijving. Het is een hack die ik vaak toepas. Ik wil ook geloven dat mijn haar er beter door ligt ’s ochtends maar dat kan een illusie zijn.

Handcreme is een hair saver

Hotelshampoo’s en conditioner vallen wel eens tegen. Je haar wordt er droog van en ziet er wat triest uit. Kijk dan of je toevallig je handcrème mee hebt genomen. Wrijf wat handcreme in je handen en ga met je vingers door je lokken. Het kan absoluut geen kwaad en het hydrateert je haar. Je zal zien dat je verwarde kapsel meteen wat meer leven krijgt.

handcremes2

De babyshampoo detox

Als je last hebt van vettig haar kan dat de oorzaak zijn van product buildup. Al die chemische shampoo’s, conditioners, oliën, maskers en treatments zijn doorgaans wel gezond. Toch heeft je hoofdhuid er af en toe genoeg van.

Koop babyshampoo om je haar en huid wat rust te geven. Er zitten namelijk weinig chemicaliën in zodat babyhuid zachtjes gereinigd wordt. Ideaal om eens te detoxen!

Olie bestrijdt frizzy fly-aways

Smeer een kleine hoeveelheid haarolie op je handen, niet rechtstreeks op je haar. Ik herhaal: een kleine hoeveelheid.  Ga nu met je vingers door je haar. Met olie tem je frizzy haar en leg je je haar in de watten.

Haarolie

Kam je haar van onder naar boven

Deze tip klinkt vreemd maar het klopt en spaart je heel wat gespleten punten. Neem je favoriete borstel, pak een lok en kam het onderste deel. Als de knopen eruit gekamd zijn kan je het deel daarboven kammen. Zo ga je verder tot je je kruin bereikt.

Als je van helemaal boven begint en in één beweging naar beneden kamt, trek je je knopen door je haar. Die knopen sleuren dan nog meer haar mee in hun verval. Zo maak je van een knoop, een nog grotere knoop en maak je je haar kapot.kam1

Had je ooit al eens van deze tips en hacks gehoord? Ik heb nog tal van kleine hacks voor jullie in petto!

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!