I’m in love with the koko (snootolie)

Onlangs liet ik een ombre doen in mijn haar. Dat betekent ontkleuren en bijkleuren, niet zo gezond dus (wel mooi). Mijn lokken kunnen absoluut wat extra liefde gebruiken. Kokosnootolie is pure liefde voor je haar! Dus deel ik mijn recept voor een kokosnootolie haarmasker, én de do’s en don’t’s ervan met jullie!

Wat heb je nodig?

overzicht

all you need

 

  • Organische kokosnootolie (heb ik gekocht in de bioplaneet)
  • Honing
  • Een lepel
  • Microgolfoven
  • Geduld

De belangrijkste regel hier: less is more. Geloof me, als je te veel gebruikt kan je frietjes in je haar bakken voor een week (persoonlijke ervaring). Je kan volgende keer meer gebruiken als je niet helemaal tevreden bent. Ook raad ik je af om het op je hoofdhuid te smeren, zeker als je haar snel vettig wordt.

 

Hoe ?

Haarmaskervoorna

Zo ziet het haarmasker eruit : voor – na

Doe ongeveer een halve soeplepel kokosnootolie  en een halve soeplepel honing in een potje. Steek het potje in de microgolfoven voor 30 seconden. Nu zou de kokosnootolie mooi gesmolten moeten zijn. Meng het goedje een beetje. Voorzichtig zijn, het kan heet zijn.

 

maskerinbrengen

Goed verdelen!

 

Maak je haar goed nat en breng het masker aan. Concentreer vooral de puntjes maar smeer het mooi open op je lokken. Zoals ik eerder zei, vermijd je best je hoofdhuid. Wikkel je haar in een handdoek en laat het masker zitten voor 30 minuten. Perfect om een tijdschrift te lezen of een aflevering te kijken van je favoriete serie!

Na 30 minuten moet je je haar wassen. GRONDIG wassen. Zorg ervoor dat je het masker goed uitwast anders heb je vetplekken in je haar. Breng je conditioner aan zoals normaal.

wantjebenthetwaard

Kokosnootolie, want je bent het waard.

 

Mijn haar was zo zacht en fabulous dat ik een minifotoshoot moest doen…

Voila, eens je haar droog is zal je voelen hoe zacht het wel  is. Zijdezacht! Ik probeer dit masker 1 keer per maand te doen.

Ook iets voor jou?

XX

Flo

Share:
Flo
Written by Flo
Hi! Ik ben Flo, une petite Gantoise die behoorlijk veel passies heeft. Noem mij een beauty geek, & Other Stories addict, gamer en blogger. I love all of it!