Mijn haren stijl maken, da’s altijd een hele opgave. Maar onlangs ontdekte ik een nieuw product waardoor ik mijn stijltang steeds vaker in de kast laat liggen. Aan de hand van voor- en na-foto’s laat ik jullie zien hoe goed de CALOR Power Straight Brush werkt. Benieuwd? Scroll maar verder!  I’ll let my hair do the talking!

CALOR Power Straight Brush

CALOR Power Straight Brush

Pluspunten

Op het eerste zicht vond ik het uiterlijk van de borstel alvast veelbelovend. Het toestel ziet er veel duurder uit dan het is. Want voor net geen 50 euro kan je deze tool in huis halen. Persoonlijk vind ik dat een erg redelijke prijs.

Verder is het echt een bijzonder degelijk toestel dat aangenaam in de hand ligt. Met zijn 40 wortelgrijpende borstelhaartjes grijpt en houdt de straight brush het haar vast vanaf de wortel. Zoals je kunt zien op de foto is er een mix van twee types borstelharen.

Het belangrijkste pluspunt voor mij is niet alleen dat de borstel zijn werk goed doet maar ook nog eens razendsnel.

Samengevat:

  • Mooi en degelijk
  • Redelijke prijs
  • Goede vorm
  • Snel

CALOR Power Straight Brush

Minpunten

Wat jammer is, is dat de borstel minder geschikt is voor kort haar. Dames met korte lokken zullen het dus bij hun stijltang moeten houden. De borstel zelf wordt ook heel warm, dus opgelet! Uiteraard kan de borstel -net als bij een stijltang- bij veelvuldig gebruik zorgen voor gespleten haarpunten. Om dat te voorkomen gebruik je best een beschermend haarproduct.

CALOR Power Straight Brush

In vergelijking met de stijltang

Calor beweert dat de borstel sneller is dan een stijltang en dat je daardoor 33% meer tijd uitspaart. En dat moet ik beamen want met de stijltang ben ik veeeeel langer bezig om mijn haar stijl te krijgen. Daarnaast heb ik ook een natuurlijker resultaat in vergelijking met de stijltang. De stijltang durft ook soms mijn haar statisch maken en dat heb ik bij de borstel niet.

Aan de andere kant is de borstel minder handig om haarpunten te stijlen. Dat komt omdat een stijltang de haarlokken mooi vasthoudt.

CALOR Power Straight Brush

Mijn ervaring

Ik heb van nature krullend haar. Mijn haar staat met andere woorden soms naar alle kanten. Gelukkig is de Power Straight speciaal ontworpen voor pluizig en weerbarstig haar. Dankzij de borstel is mijn coupe in minder dan vijftien minuten weer in bedwang.

Het toestel heeft drie temperatuurstanden. Mijn lokken zijn vrij dik, dus ik gebruik de hoogste stand (200°), maar als je iets dunner haar hebt, kan je de borstel instellen op 180° of 200°. Omdat de borstel zo warm kan worden, vind ik het wel jammer dat ze geen beschermhoes hebben voorzien om het toestel op te leggen wanneer het afkoelt.

CALOR Power Straight BrushCALOR Power Straight BrushCALOR Power Straight Brush


Wat vinden jullie van het resultaat?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise