Picture this: 

Je bent gezellig een dagje aan het shoppen in je favoriete stad. Je gaat even met je handen door je haar en je voelt dat er knopen in je haar zitten. Of zoals ze bij ons thuis zeggen ‘knobbels’. Je neemt je compact brush uit je handtas en je begint vleitig te borstelen… tot het dramatische moment dat je borstel vast blijkt te zitten in een van de knopen. Wat doe je? Probeer je rustig alle haren eruit te krijgen? Neeeeeee, je begint eraan te trekken! Resultaat: een gebroken compact brush en pijn aan je hoofd. (En in mijn geval: nog even erbij gaan wenen en mezelf en heel mijn leven beklagen).

Oké, de compacte borstels zijn vaak niet de sterkste ter wereld, maar ook gewone borstels zijn al slachtoffer geworden van mijn snelknopend haar.

Mijn doel was dus: een echt goeie borstel vinden. Maar hoe begin je zo’n zoektocht? Geen idee, ik liet het eigenlijk gewoon rusten. Toen ik eens in Duitsland was, zag ik plots een Barbieroze borstel liggen die ik nog nooit gezien had. Ik kocht hem en vier jaar later ben ik nog steeds verliefd op mijn eerste Tangle Teezer.

TT4

Tangle wat?

Tangle Teezer is een Brits bedrijf dat werd opgericht door Shaun Pulfrey. In 2008 kwam the Original op de markt. Al snel volgden the Compact Styler en The Flower Pot (voor kinderen). De borstels vind je in België vooral bij kappers, maar in Nederland, Engeland en Duitsland is het te koop in de  meeste drogisterijen. Een Tangle Teezer kost ongeveer 15 euro, afhankelijk van het model en het kleur.

Wat Tangle Teezer zo uniek maakt is vooral de ergonomische vorm en het groot assortiment aan kleuren. Tangle Teezer is kampioen op gebied van zacht knopen uit je haar borstelen. In het begin kreeg ik vaak commentaar dat ik mijn haar borstelde met een paardenborstel. Jup, for real… een paardenborstel… Pas toen er veel celebs op de kar sprongen, merkte ik dat Tangle Teezer ook bij mijn vrienden aan populariteit won.

Er bestaan zeven soorten Tangle Teezers en de nieuwkomer is the Thick & Curly. Hoewel de andere borstels ook geschikt zijn voor krulhaar, is deze borstel er speciaal voor gemaakt. Hoera!

Ik zweer bij mijn Tangle Teezers en ik heb zelfs al mensen fan gemaakt, onder wie mijn lieve broer en mijn fantastische vriendin Laurence.

 

The Original

Mijn eerste Tangle Teezer is momenteel al vier jaar oud en ik gebruikte hem tot voor kort dagelijks. Het voordeel van deze borstel is dat de tandjes niet kunnen afbreken en hij daardoor veel duurzamer is.

Een tijdje geleden kocht ik een nieuwe Original om mijn oude Tangle Teezer te vervangen en het model is vrijwel hetzelfde, het is alleen een beetje kleiner geworden.

Let wel op: Deze borstel is niet geschikt om te gebruiken met een haarföhn of stijltang!

TT2

The Compact Styler

In mijn handtas mag mijn Compact Styler absoluut niet ontbreken. Ik heb er momenteel twee in mijn bezit. Een roze en een special edition van Lulu Guinness. Die laatste gebruik ik vooral op speciale gelegenheden, hihi!

TT1

The Blow-styling brush

Vorig jaar introduceerde Tangle Teezer de eerste Blow-styling brush. Deze borstel belooft je een supernelle blow dry waarbij je haar mooi glanst. Ik kocht deze borstel en deed de test.

Mijn bevindingen: De borstel voelt veel harder aan op mijn hoofdhuid dan de andere Tangle Teezers. Dit was wel even wennen. Meestal föhn ik mijn haar zonder borstel, omdat ik met een borstel eeuwen bezig ben, maar met deze Tangle Teezer was het echt in no time helemaal droog, glanzend en het voelde helemaal niet uitgedroogd aan (want daar heb ik vaak last van, het ‘hooi-effect’, noem ik het dan).

TT3

Online bestellen

Via Bol.com kun je een beperkte selectie borstels kopen (vanaf 15 euro) en daarom ben ik er niet zo’n fan van. Ik koop mijn borstels liever via de officiële website waar er zoveel meer keuze is (en gratis verzending bij aankoop van drie items: ideaal dus om samen met vriendinnen te bestellen!).

 

Heb jij zelf ook een Tangle Teezer of wil je er graag eentje?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.