Kruidvat menstruatiecup

Lang leve de rode week, zee of vlag. Yes, ik heb het over de meest irritante tijd van de maand. Die prachtige periode van tampons en maandverband, maar kende je ook al de menstruatiecup? Je las het goed, een cup die het hele rode goedje opvangt. Yup, een rare gedachte en toch gaf ik het een kans!

Het betere alternatief?

Eerst een boodschap van algemeen nut: vrouw zijn is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus verwacht dat ook niet bij een review van een menstruatiecup 😉

Hier en daar hoorde ik al dingen over het bestaan van de menstruatiecup en dat het vooral op duurzaam vlak een winner is. Toen ik te weten kwam dat de cup ook letterlijk een cup was die al het bloed opving, veranderde mijn nieuwsgierigheid al snel naar ‘euh wat, weeeeeird’.

Maar onlangs kreeg ik van Kruidvat onverwacht een pakketje toegestuurd met twee cups. Ik was een beetje getriggerd en las hun persbericht. Ik las dat het gemaakt was van herbruikbaar materiaal, je het zo goed als de hele dag kan inlaten en dat het maar €14,95 is voor 1 exemplaar. Elders ving ik ook op dat het gezonder zou zijn voor je lichaam en dat het op termijn goedkoper is. Sounds good, right?

Mijn allereerste keer

Ik liet me uiteindelijk verleiden en nam de proef op de som. Ik probeerde maat A in combinatie met een fijn maandverband, voor eventuele lekjes (lees: omdat ik een newbie was). Na drie minuten in kokend water, ging mijn testperiode van start. Ik geef toe, de cup heeft me aangenaam verrast! En oké, ’t is nog steeds weird dat alles wordt opgevangen in een herbruikbare cup, maar als je er eens goed over nadenkt dan is een wat-achtig kogeltje dat alles opslorpt even raar :p Maandverband en tampons zijn veel meer ingeburgerd waardoor het minder raar lijkt, denk ik.

Als je alles goed doet, voel je hem niet zitten en kan je de hele dag door de cup gebruiken zonder gedoe. Veel gebruiksvriendelijker dan maandverband of tampons, die je meerdere keren per dag moet vervangen. 100% lekvrij was-ie niet (bij mij eerder 90%). Ik vraag me dus af of het niet helemaal goed zat of ik misschien niet de juiste maat gebruikte. Naast de gebruiksvriendelijkheid vind ik vooral het duurzame aspect heel belangrijk. Er belandt telkens zoveel op de vuilnisbelt!

To use or not to use

Ik ben fan! De volgende keer ga ik de menstruatiecup zeker opnieuw gebruiken en zal ook eens testen wat het verschil is met maat B. Ik had tijdens het gebruik de hele dag geen last en het is duurzamer dan de andere opties, win-win toch? De eerste keer is het inderdaad raar als je het cupje moet uitwassen, maar na de twee eerste keren went zelfs dat. Ik ben vooral ook blij dat ik niet meer op het toilet zat en dacht ‘ah shit, mijn tampon vergeten’.

Las je ook al mijn vorige blogposts?

Xje

Wendy

Disclaimer: deze blogpost bevat producten die ik vrijblijvend kreeg. Maar dat beïnvloedt in geen geval de eerlijkheid en oprechtheid waarmee dit artikel tot stand kwam.

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be