Hi iedereen!

Yup, je ziet het goed: een blogpost in de categorie beauty. Van mij. Wat zal dat geven? Wel, ik vraag het me ook af. Maar geloof het of niet, ook ik heb ondertussen een behoorlijke make-up stash verzameld. Meer zelfs: make-upvideo’s van beauty-youtubers zijn mijn ultieme guilty pleasure. Meestal slaag ik er dus wel in om mee te babbelen met mijn vriendinnen en medeblogsters die er wél regelmatig over schrijven.

Waarom ik me dan niet eerder waagde aan een beautypost? Ik bak er nog steeds niets van. Zo, dat is er ook weer uit. Én ik grijp steeds naar dezelfde producten. Als ik iets nieuws probeer, heb ik dan ook meteen het gevoel dat het allemaal too much wordt, daar op m’n gezicht. Wat blijft er dan over in mijn make-uptas? Een vijftal producten die ik al jaren opnieuw koop. Het zijn mijn lifesavers, die zo goed als dagelijks in mijn make-uproutine zitten. Kijk je even mee?

La Roche-Posay Hydraphase Intense Riche

Meteen een misser, want dagcrème is natuurlijk niet gelijk aan make-up. Ik schrijf er lekker toch iets over, want ik zweer hier werkelijk bij. Deze dagcrème kan mijn kurkdroge huid (die soms zelfs eczeem vertoont) doen aanvoelen als een babyvelletje. Ik kan werkelijk niet zonder, want na twee dagen zonder zie je de droge plekken weer verschijnen. Niet zo knap, en ook niet handig als je daar meteen met make-up zou overheen gaan.

Catrice prime and fine eyeshadow base

Wanneer ik een ooglook creëer (eerder zelden), is dit product als eerste aan de beurt. De prime and fine eyeshadow base van Catrice zorgt ervoor dat alles wat volgt, beter op z’n plaats blijft. Maar ook wanneer ik geen oogschaduw gebruikt, breng ik deze oogschaduwbasis wel eens aan. Mijn ogen lijken meteen frisser en de fijne lijntjes op m’n oogleden zijn ineens weggewerkt.

Mylène 7 seconds make-up

Ik weet niet hoe het met de beoogde doelgroepen en personae van Mylène zit. Wel weet ik dat mijn mama op één of andere manier meer Mylène-producten heeft dan mij. Toch heb ook ik van dit merk enkele favorietjes. Wat de make-uplijnen van het merk betreft, is dit een absolute winner. Zoals de naam het zegt, heb je met de 7 seconds make-up slechts enkele seconden nodig om kleine oneffenheden te verdoezelen of om je hele gezicht te matteren en te fixeren. Tijdens mijn ochtendrush slaag ik er trouwens gemakkelijk in om nog enkele fracties van die 7 seconden af te doen ;-).

Freedom pro brow pomade ash brown

Whoops, dit potje is best al smerig. Ik zit er dan ook regelmatig in te wroeten. Zo’n gel-achtige structuur vind ik absoluut beter dan de korrelige structuur die je bij een potloodje kan krijgen. Daarnaast matcht de kleur ash brown perfect met de kleur van m’n wenkbrauwen, zonder ze nog donkerder of ‘zwaarder’ te maken.

Catrice Velvet Matt lip cream Into the rosewoods

Last but not least: matte liquid lipsticks, of nog beter: matte lip creams! Wat ik eerder schreef over rap too much worden, heb ik ook zeker bij lippenstiften. Daarom kies ik bijna altijd voor matte exemplaren, zodat het geheel niet te shiny of opvallend wordt. Dit kleurtje vind ik trouwens heerlijk om het begin van de lente te vieren.

Dat was ‘m alweer! Welke producten zitten bij jou al jaren in de make-uptas?

X Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla