Hi lovelies! Een tijdje geleden testte Shades of Ghent de Superbalanced Silk Foundation van Clinique! Vandaag testen Wendy en Floriane de concealer All About Eyes uit. Lees hieronder hun mening!

 

Wendy

Ik gebruik geen foundation, wel bronzer, highlighter en een concealer. En dat laatste is niet zo makkelijk te vinden. Ik zocht namelijk lang eentje die genoeg dekte en fijn was om aan te brengen. Ik kocht al eerder concealers van de goedkopere merken bij Kruidvat, maar die waren niet dekkend genoeg en hadden altijd meerdere laagjes nodig. Maar ik denk dat ik misschien de ware vond bij Clinique.

 

 

Ik koos voor de tint ‘Light petal 03‘, omdat ik een redelijk gebruinde huid heb. Maar tegelijkertijd is ‘light petal 03’ ook net een tint lichter dan mijn eigen huidskleur. Voor je donkere kringen moet je namelijk altijd een tintje lichter nemen dan je bijvoorbeeld voor je foundation zou nemen. Zo neutraliseer je beter die donkere kringen. De donkerste tint is ‘Medium petal’, maar die ging sowieso te donker zijn voor mij. En nog donkerdere kringen? No thanks!

 

Rechtse foto : linkeroog met concealer, rechteroog zonder

 

Wat ik er zo top aan vind, is de textuur. Het is een beetje stroperig en dikker dan ik gewoon ben. Ik heb daardoor nooit veel nodig om mijn kringen te verstoppen. Het zit in een tube en het heeft een kleine opening waardoor je makkelijk kunt doseren en enkele ‘drupjes’ onder je oog kunt achterlaten. Die dep ik dan open met mijn vinger en klaar! Wat ik super vind, is de dekking. In een oogwenk zie je er veel minder vermoeid uit. Het kruipt soms wel in de fijne lijntjes onder mijn oog, maar dat verhelp ik altijd door er met een transparante poeder over te gaan. Door dat laatste blijft je make-up ook langer intact ☺

 

 

Floriane

Ik heb altijd donkere kringen rond mijn ogen. Ja, that’s the ugly truth, folks! Vaak hoor ik dat ik een slaaptekort heb, of dat ik mijn huid beter moet hydrateren. Maar daar heb ik eigenlijk echt niets aan, aangezien ik zelfs na 100 jaar slapen nog steeds donkere kringen heb. Aan een goede hydratatie kan het ook niet liggen, want ik zorg heel goed voor m’n huidje. Ik testte al verschillende concealers uit. Sommigen droogden mijn huid zo fel uit, anderen gaven gewoon niets van dekking. En geef toe: da’s toch wel het doel van concealer?

Even wat meer over concealer! Concealer gebruik je dus om onzuiverheden weg te werken, om er superfris uit te zien, maar je kunt het ook gebruiken om bepaalde plekken in je gezicht wat lichter te maken. Hell, je kan er zelfs tattoos mee verbergen! Dat is bij mij niet nodig, maar ik vind het wel fijn om mijn rode wangen wat lichter te maken!

Ik gebruik de lichtste tint, 01 Light Neutral, want deze heeft een beige ondertoon. Wat ik zo super vind aan deze concealer, is het feit dat het erg geconcentreerd is (oké, het kan ook wel verkeerd aflopen als je er iets te veel van gebruikt, oeps!) en de applicator zelf is ook heel handig. Je weet altijd hoeveel product er nog in zit en je doet er maanden mee. Serieus!


All About Eyes Concealer: 23 euro – verkrijgbaar bij Ici Paris XL of online.


Onze voor- en nadelen op een rijtje:

 de textuur

 niet veel product nodig

mooie dekking die de huid sublimeert

voelt comfortabel op de huid

tube met kleine opening

indrukwekkende prijs/kwaliteit verhouding

 zowel in de winkel als online te verkrijgen

 Het kruipt soms wel in de fijne lijntjes onder je oog

 Teveel gebruiken = het gezicht van een geest


Probeerden jullie deze concealer ook al? Wat is jouw mening?

 

Vergeet zeker de volgende stap van je make-uproutine niet, namelijk de foundation. Onze blogpost lees je hier. En verwijder ’s avonds ook altijd je make-up. Een blogpost over een make-upremover lees je hier.

 

Kusjes,

Floriane & Wendy

Review gemaakt in samenwerking met Clinique

Share: