Tijdens de lesvrije week ben ik met een vriendin de Engelse hoofdstad Londen gaan ontdekken. De eerste dag zijn we uiteraard alle winkels in Oxford street gaan ontdekken. In deze bekende winkelstraat kwamen we al snel Selfridges tegen, dit is een keten van warenhuizen. Je kan het vergelijken met Galeries Lafayette in het hart van Parijs.

Lien als studente architectuur aan de Universiteit van Antwerpen was vooral gefascineerd door het interieur van de galerij terwijl ik niet wist waar eerst te kijken omdat ik me in een ruimte bevond met mijn favo cosmetica merken.

Nu, we brachten onder andere een bezoekje aan de stand van Bobbi Brown.

We werden hartelijk onthaald en omdat we opzoek waren naar de ideale foundation voor Lien stelde een verkoopster voor ons een demonstratie te geven.

IMG_1393
Hier zijn de stappen en producten die de vrouw ons adviseerde:

  1. Uiteraard start je steeds met een goed gereinigd gelaat.
    De vrouw maakte hiervoor gebruik van de ‘HYDRATING FACE TONIC’.
    Dit is een tonic, dat wil zeggen dat je dit gebruikt nadat je je make-up hebt verwijderd en een reinigingsmelk of lotion hebt gebruikt. Hierover zal ik binnenkort een nieuwe blogpost maken want dit moet zoals tandenpoetsen een vast ritueel worden voor het slapengaan. IMG_1401
  2. Verder start je best met je huid te beschermen en te voeden na deze reinigende producten. Daarvoor gebruikte ze ‘VITAMIN ENRICHED FACE BASE’. Dit is een primer en voedende crème voor een goede make-up applicatie. IMG_1397
  3. Een voedende oogcrème aanbrengen was de volgende stap. De vorige crème was voor het gelaat en deze ‘HYDRATING EYE CREAM’ is speciaal ontwikkeld voor de delicate huid onder de ogen.IMG_1398
  4. ‘CREAMY CONCEALER KIT’ was het volgende waarvan de vrouw gebruik maakte met daarin de ‘CREAMY CONCEALER’ en de ‘SHEER FINISH PRESSED POWDER’. Ze koos ‘porcelain’ en bracht het aan met een penseeltje onder de ogen van Lien. (niet vergeten te deppen in plaats van het open te wrijven met je vingers)IMG_1414IMG_1413
  5. Ook voor de ‘SKIN FOUNDATION’ paste de tint ‘porcelain’ het best bij Lien. Deze foundation heeft een SPF 15 dat wil zeggen een sun protecion factor van 15. Dit is een pluspunt. We worden dagelijks blootgesteld aan zonnestralen. Deze zijn schadelijk en door dagelijks een foundation of dagcrème met een beschermingsfactor aan te brengen beschermen we onze huid. Natuurlijk gebruik je in de zomermaanden best nog een zonnecrème met een hogere SPF want 15 zorgt matige bescherming. IMG_1411IMG_1412IMG_1408Even tussendoor: ik denk hierbij direct aan het filmpje ‘How the sun sees you’.
  6. Ze eindigde deze korte introductie met de ‘SHEER FINISH PRESSED POWDER’ om de concealer onder te ogen te fixeren maar ook om de T-zone te matteren.

IMG_1416IMG_1418

Lien was zeer tevreden met de foundation omdat hij zacht aanvoelde. De look zag er zeer natuurlijk uit en ze voelde haar direct een pak zelf zekerder. Mits ze zich door de vermoeide reis vermoeid voelde en vond dat ze er slecht uitzag.

IMG_1410

quote

Op de site van Bobbi Brown vind je ook enkel basic over hoe je je foundation best aanbrengt.

Liefs,

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise