In de zomer draag ik sowieso altijd weinig make-up maar na die donkere wintermaanden kan ik wel een extra tintje in mijn gezicht gebruiken. Meestal draag ik altijd één standaard look en dit zijn de producten die ik daarvoor gebruik! Alles bij elkaar!

Stap 1: Dagcrème

Een goed gehydrateerde huid is altijd the key. Niet alleen tijdens de wintermaanden.
Soms durf ik al eens door tijdsgebrek deze stap over te slaan en bijgevolg heb ik dan ’s middags last een gekrakeleerde huid. Nooit vergeten smeren is dus de boodschap!

Momenteel gebruik ik ‘Pure Camille’ van Yves Rocher op kot en thuis smeer ‘Aurabsolu Intense Glow Awakening Cream’ van Decléor. Na het sporten gebruik ik ook heel vaak staaltjes van verschillende merken. Hieronder zie je er bijvoorbeeld van Yves Rocher en Cîme.

Bij je zoektocht naar een vochtinbrengende crème, kijk je best ook naar het SPF. Ik raad je aan om één te nemen met een SPF van minimum 15.

Dagcrème

 

Extra: The Porefessional van Benefit

De Porefessional werd mij aangeraden door Floriane. Ik gebruik het productje vooral op mijn voorhoofd (T-zone) en naast mijn neus. Het dient vooral om de glans weg te nemen. Ikzelf heb geen grote poriën maar toch zie ik zichtbaar resultaat. Het blijft heel subtiel en ideaal voor een naturelle look. Verder voelt het heel zacht aan als je het aanbrengt.

 

Stap 2: Corrector en concealer

Dit is voor mij de belangrijkste stap aangezien ik snel last heb van donkere kringen onder mijn ogen. Corrector en concealer zijn daarvoor de wondermiddeltjes bij uitstek. Ook vind ik het een ideaal product om een open/frisse blik te creëren.

Ik begin steeds met corrector op kleine oneffenheden aan te brengen of om overmatig rode plekken te verdoezelen. Ik lijn ook vaak mijn wenkbrauw af met concealer zodat ze een mooie duidelijke vorm krijgen en het zorgt ook voor de illusie dat ze een beetje naar boven worden getild.

Ik gebruikte heel vaak ‘Master Camo’ van Maybelline (foto) omdat de kit correcteur teint, colour correction concealer en highlight bevat. Het is met andere woorden en echte all-in-one. Daarvoor gebruikte ik altijd een potje van H&M (foto) en nu grijp ik ook al eens snel naar een stick van Primark.

Als het snel moet gaan gebruik al eens snel het borsteltje uit het palletje maar anders gebruik ik een fixerende borstel van Real Techniques. Meer over deze borstel lees je hier.

 

Stap 3: Foundation

Mijn liefde voor de ‘Superbalanced Foundation’ van Clinique blijft. (Een blogpost over deze foundation lees je hier.) Maar wanneer ik me onderweg moet klaarmaken, gaat mijn voorkeur tegenwoordig eerder naar de ‘Dream Cushion’ van Maybelline. Het kussentje zorgt namelijk voor een natuurlijke look en het is super easy om aan te brengen waardoor het de ideale on-the-go fond de teint is.

Toch wil ik nog even meegeven dat ik steeds zo weinig mogelijk product probeer te gebruiken voor zo naturel mogelijk te blijven.

 

Stap 4: Shapen

Voor de donkere plekken gebruik ik  ‘Dark Tones Foundation Quad’ van H&M met de sculpterende borstel van Real Techniques of van Be Creative de ‘Perfect en Reflect Contour Kit’ met n°2 borstel. De plekken waar ik dit meestal gebruik zijn: kaaklijn, jukbeenderen, zijkanten voorhoofd en onder mijn onderlip.

 

Stap 5: Poeder / bronzer

Yes, deze stap is voor mij persoonlijk noodzakelijk. Ik gebruik vooral meteen de ‘Refined Golden Bronzing Powder’ van Mac met borstel n°137. Als ik eens afwissel dan opteer ik voor de ‘Bronzing Powder’ van Jean D’Arcel.

 

Stap 6: Blush

Ik ben zeker geen persoon die niet buitenkomt zonder wangenrood. Het is eerder iets dat ik uitzonderlijk eens gebruik. Op mijn wangen draag ik ofwel de ‘Warm Blend Minerlize Skinfinish’ van Mac of  de ‘Illumnating Bronzer Santa Barbara’ van Bobbi Brown. De Santa Barbara is ideaal omdat het een combo is van een bronzer en een subtiele roze tint.

 

Stap 7: Highlight

Boven mijn jukbeenderen breng ik liefst de ‘Shimmer Brik’ aan van Bobbi Brown met de waaierborstel van Real Techniques. Op mijn cupidoboog, het puntje van mijn neus en onder mijn wenkbrauwen breng ik ‘Diamond Heart Creme’ aan van Emite Make-Up. Daarnaast gebruik ik tevens de ‘Dream Brightening Booster 01 white’ van Maybelline om mijn ooghoeken op te lichten.

Stap 8: fixeer poeder

De ‘Sheer pressed powder’ van Stila is een product dat ik eigenlijk uitsluitend aanbreng als ik ga feesten want dan heeft mijn T-zone wel de neiging om te glimmen. Alle andere momenten gebruik ik de ‘Prep Prime Fix+ Primer’ van Mac.

 

Stap 9: Wenkbrauwen

Ik heb van nature vrij donkere wenkbrauwen daarom doe ik daar niks mee omdat het al snel teveel is. Als ik het wel doe zal ik meer de kantjes en lege plekjes vullen. De producten die ik jullie aanraad zijn: bruine oogschaduw, een eyebrowkit van Bourjois, een wenkbrauwpotlood van H&M of ‘Brow Drama’ van Maybelline.

 

Stap 10: primer

Ook primer is een stap die ik al snel vergeet. Het zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten. Ik breng meestal mijn concealer of foundation ook op mijn ooglid aan en dat kan je ook zien als een soort primer. Als ik jullie een primer moet aanraden, dan is dat de ‘Mineral Eyeshadow Primer’ van Elf.

 


Dit zijn mijn favoriete make-upjes. Gebruik jij veel make-up?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise