Hi there!

Een tijdje terug verwende ik mezelf met 2 nieuwe sets Real Techniques borstels. Omdat iedere keer dat een vriendin of een visagiste me met Real Techniques opmaakte, ik perplex stond door niet alleen de zachtheid van de borsels maar ook het mooie resultaat. Ik hoorde al een hele poos positieve meningen over de lijn make-uppenselen. In iedere blogpost of make-uptutorial werd een professioneel resultaat voor een betaalbare prijs gegarandeerd.

De lijn werd gelanceerd in 2011 door de Chapman sisters: Samantha en Nicola. Deze twee beautygoeroes vormen het duo Pixiwoo op YouTube.

collagerealtech

Ik kocht de starterkit en de sculpingset. Je ontvangt de borstels in een plastiek doosje met daarin de borstels en eventueel een beschermhoes. Wil je maar één specifiek penseel? Geen zorgen de borstels zijn ook individueel beschikbaar.

Starterkit

brushes

Ik kocht de ‘Your eyes enhanced starter set’ op Bol.com voor € 29,99. De kit bevat vijf onontbeerlijke penselen waarmee je moeiteloos een prachtige look kan creëren.

Base shadow brush

Deze kwast zorgt voor een egale laag van de basiskleur en kan ook gebruikt worden om al lichtjes te blenden.

Deluxe crease brush

Ideaal om je oog te contouren.

Accent brush

Deze kwast is ontworpen voor percision detailing, spotlight, highlight en smudging. Ik gebruik dit fijn penseeltje vooral om een highlight aan te brengen in mijn ooghoek.

Fine liner brush

Deze kwast is de ultieme tool om liquid of cream eyeliner precies aan te brengen.

Brow brush

Met deze kwast zet je je wenkbrauwen gemakkelijk aan.

Panoramic case

De borstels zaten verpakt in een beschermhoes. Ook de Core Collection beschikt over zo’n tasje. Het houdt de kwasten geordend en kan rechtstaan. Lekker praktisch om mee te nemen.

collagesyta

Sculpting set

collagerealtech2

Deze Collector’s edition kocht ik bij Di maar je kan de set ook kopen via Bol.com voor € 32,99. De kwasten accentueren de gelaatskenmerken of creëren perfecte contouren met meer reliëf. Kortom: deze ‘Limited Collector’s Edition Sculpting’ borstelset is, wat mij betreft, een essentiële kit voor het perfectioneren van elke look.

Tijdens mijn opleiding als schoonheidsspecialiste leerde ik de morfologie van het gelaat. Kijk maar eens rondom jou, iedereen heeft een andere gelaatsvorm: ovaal, vierkant, rond, diamantvormig,… Er wordt op social media en in Youtubefilmpjes niet gesproken over morfologie maar over contouren of shapen van het gelaat. Iedere vorm vraagt namelijk om andere technieken en andere aandachtspunten.

Shapen vindt zijn oorsprong in het theater maar tegenwoordig doet iedereen het. Kim Kardashian is het bekendste voorbeeld.
Deze set met zijdezachte synthetische haartjes biedt de middelen om perfecte contouring toe te passen. Als je goed gebruik maakt van lichte en donkere make-uptinten kan je een perfecte look maken voor elke gelegenheid.

Sculpting brush

De sculpterende borstel beschikt over een brede, gebogen kop. Je kunt de kwast gebruiken om je foundation of producten op crèmebasis te brengen. Daarnaast gebruik ik hem vooral om mijn gezicht te shapen. De eerste lijn kan vrij hard zijn maar geen ramp, je kan hem daarna gemakkelijk weg blenden.

 

Fan Brush

De waaierborstel zag ik voor het eerst in een Youtubefilmpje en ik dacht direct ‘ik moet ook zo’n borstel hebben’, omdat deze kwast zo zacht je poeder verdeelt. Verder verwijdert hij ineens de overtollige make-up op het gelaat, wat zorgt voor een gelijkmatige afwerking.

 

Setting brush

De fixerende borstel is de sleutel om je make-up af te werken. De kwast maakt het mogelijk om highlighter of poeder gelijkmatig te verdelen. Ik gebruik hem altijd op het einde om de make-up onder mijn ogen te fixeren. Zeer gemakkelijk van formaat om dit te doen.

Tot slot zijn alle penselen makkelijk proper te maken. Op het Youtubekanaal vind je filmpjes over hoe je dit best doet, want gewoon met water wassen maakt de penselen niet helemaal schoon. Volgens de Youtube gebruik je best de ‘Deep Cleansing Gel’ om je borstels in topconditie te houden.

De prijs-kwaliteitgarantie waarover ik het in het begin van deze post had, beaam ik dus volledig. Het is niet eenvoudig om professionele kwasten te vinden voor een goede prijs, maar met deze kwasten ben ik echt tevreden. Ik kan de sets niet meer missen. Samen met mijn foundationborstel van Clinique en mijn MAC 187 (deze kwast is on-mis-baar in mijn toilettas), voel ik me helemaal perfect uitgerust!

collagerealtech3

There is no way back… Real Technique is zonder twijfel mijn favoriete merk voor make-uppenselen. Ik wil dan ook stelselmatig mijn collectie uitbreiden (cadeautip voor de kerstman, hihi).

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise