Ik weet nog goed hoe ik verliefd werd op het merk KIKO. In het zesde middelbaar maakten we een schoolreis naar Rome. ‘La vita é bella’ en zéker toen ik KIKO binnenstapte. Al die kleurtjes nagellak én zo cheap, gek werd ik! Ik ben een hele tijd verslaafd geweest aan nagellak, ik moest en zou alle kleuren hebben dus KIKO was voor mij een heus paradijs. Nu is mijn liefde voor nagellak omgeslagen in een verslaving aan lippenstift. Dit jaar gingen we met alle tweedejaars communicatiemanagement naar Berlijn. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hoorde dat ook daar een KIKO te vinden was. Ik vond er heel wat leuke productjes en als kers op de taart waren er ook heel veel dingen afgeprijsd!

Kiko producten

Als eerste review ik mijn Super Colour Eyeliner nr.113 die ik kocht voor 3,90 euro. Het is een soort bronsachtige eyeliner met glitter in. Normaal ben ik niet zo voor eyeliners die niet zwart zijn, maar deze heeft me aangenaam verrast! Het gaf mijn ogen net dat ietsje meer glam. Het blijft goed zitten, is makkelijk aan te brengen en is goed gepigmenteerd. Bij het ontschminken ging het er wel af zoals een soort vliesje. Dat vond ik een raar gevoel..

Eyeliner

Het volgende productje is de Smooth Base Coat die ik mee naar huis nam voor 2,90 euro. Deze nagellak kocht ik al eerder en was er echt zo tevreden van dat ik het opnieuw kocht. Ik doe hem echt altijd op voor ik mijn gekleurde nagellak erop doe. Dit verzorgend lakje droogt heel snel op en ik ervaar ook dat het mijn nagels sterker maakt. Vroeger heb ik ooit eens een stukje nagel afgeschoren (vraag mij niet hoe..). Hierdoor was mijn nagel heel broos en scheurde mijn nagel bij de minste stoot. Nu na het gebruiken van deze nagellak zijn al mijn nagels weer gezond en is die scheur eindelijk weg.

Kiko smooth base

En natuurlijk kon ik het niet laten terug een nagellakje mee te nemen. Met de korting eraf was het maar 1,90 euro! Ik vind het een heel leuk kleurtje en vind dat de nagellak redelijk lang mooi blijft zitten. Dit lakje is perfect voor een avondje uit.

Nagellak Kiko

Zoals je al hebt kunnen lezen is mijn nieuwe verslaving: lippenstift. Daarom dus dat ik deze beauties voor het laatst heb gehouden. Als eerste review ik de lipscrub die 4,10 euro kostte. Ik wou al lang een goede lipscrub, maar de scrubs van de Lush waren me iets te duur en om het zelf te maken was ik te lui. Dolblij was ik dus toen ik deze vond! Hij ruikt lekker en scrubt heel goed de lippen.

Kiko lipscrub

Dan nu over naar de echte gekleurde lippenstiften! De eerste is de Smart Lipstick nr. 910 voor maar 2,50 euro. Een heel leuke roze snoeptint. Ik vind het een goede lippenstift voor die prijs, bij andere merken valt het al snel op dat je te doen hebt met een goedkopere lippenstift. Laat ik beginnen met zeggen dat ik verbaasd ben door de dekking. Deze low-budget lippenstift dekt zeer goed en zelfs op mijn donkerdere lippen. Verder blijft hij wel niet zo lang zitten en hij droogt ook meer uit dan de andere twee onderstaande lippenstiften. Voor deze prijs zeker niet slecht!

Smart lipstick nr. 910
Smart lipstick nr. 910

De tweede is een Unlimited Stylo nr. 004 en schafte ik aan voor 5 euro. Uit deze lijn had ik al eentje en die was echt heel langhoudend. Ook dit kleurtje zit lang goed, maar de pigmentatie is een heel stuk minder. Ik moet zéker vier laagje op mijn lippen doen om de kleur te bekomen die ik wil. Eens het gedroogd is, geeft hij wel helemaal niet af, zelfs niet door te drinken. Het smeert heel gemakkelijk uit en mijn lippen drogen er niet door uit. Ik moet wel zeggen dat ik onder al mijn lippenstiften lippenbalsem draag omdat ik snel last heb van kapotte lippen. Op de foto lijkt de lippenstift meer roze maar eigenlijk is het meer een peach kleur. Dit zie je beter op de swatch.

Unlimited Stylo nr.004
Unlimited Stylo nr.004

Als laatste review ik mijn lievelingetje, de Luscious Cream Lipstick nr. 514 Magenta. Deze lippenstift was ook 5 euro. Bij deze lippenstift hou ik werkelijk van alles. De verpakking is om bij weg te smelten, zo f’ing mooi! De kleur is een soort van rood roze en I love it. Het staat mooi bij mijn winterhuidje én bij mijn meer gebruinde zomerhuid. Het blijft heel lang goed op mijn lippen zitten, droogt niet uit en is gemakkelijk uit te smeren.

Luscious Cream Lipstick nr. 514
Luscious Cream Lipstick nr. 514

Hieronder vind je alledrie de kleurtjes op mijn lippen.

Kiko lippenstift swatches
Smart Lipstick nr. 910 – Luscious Cream Lipstick nr. 514 – Unlimited Stylo nr. 004

Welke KIKO lippenstift heb jij? Ben jij ook zo’n fan van Kiko?

Xjes Wendy

Share:
Troch
Written by Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be