Hello lovelies

Het zomerseizoen is al bijna ten einde…*sad face*
Gelukkig heb ik wel een super sparkly update voor jullie! Namelijk over glitter freckles, de zomer/festivaltrend die we hebben gespot. Natuurlijk toon ik jullie ook mijn eigen interpretaties van de trend. So hang on tight!♥

 


Glitter Freckles, ook wel the faux freckle trend genoemd of letterlijk vertaald ‘glinster sproetjes‘, klinkt nog wel schattig en dat is het ook.

Maar hoe is deze trend ontstaan? Wel, beauty empowerment staat tegenwoordig zeer centraal. “Living in the age of Photoshop and airbrushing tools, skin is always under pressure to be ‘perfect,’” was te lezen in een persbericht van Topshop. Het kledingmerk pikte daar dan ook op in, op een -voor sommige- vrij onverwachte manier, namelijk met temporary tattoos. Hoe kwamen ze daar bij? Tijdens een wedstrijd werden studenten juwelierskunst gevraagd om een collectie te baseren op de woorden “women and power”. Winnares Lucie Davis bedacht het idee om temporary tattoos te lanceren van gouden sproetjes, vlekken en littekens. Kortom wat voor velen gezien wordt als imperfecties. Maar zet die ‘im’ maar tussen haakjes. Het gaat er om dat sommige mensen bepaalde kenmerken zien als ‘imperfecties’ omdat het niet past in het stereotype beeld van schoonheid. Maar dat is uiteraard nergens voor nodig. Daarom is de boodschap achter de trend : ‘embracing your imperfections‘.

 

“Often, the characteristics that don’t fit into the stereotypical beauty mold make people stand out — in the best ways. But to us, this seems like a bizarre way to celebrate our differences.”

 

Inspiration

En hoe evolueerde deze trend nu eigenlijk? Op onderstaand moodboard zien we enkele interpretaties en looks. Het werd deze zomer gezien als the big festival beauty trend en dat zagen we dan ook vooral op WECANDANCE.

COLLAGEFRECKLES

@Douniaerts (rechtsboven) @dessimua @elliemartn @kathrynwold @Vangochi @Montattoo (rechtsonder)

 

Interpretation

Ik creëerde drie verschillende looks. Uiteraard komen nu nog duizend en één andere leuke mogelijkheden in mij op maar dat is dan voor een andere keer. De foto’s zijn genomen door de getalenteerde Irmy Photography ♥ Laat ons zeker weten welke look jij mooist vindt.

 

GET LOST IN NATURE

NATURAL 22

NATURAL 1NATURAL 3smallBROW

Voor deze look gebruikte ik bovenstaand wenkbrauwpotlood van H&M om natuurlijke sproetjes te tekenen. Belangrijk hierbij is dat je er een paar random aanbrengt en ze dan wat vager dept met je vinger of een doekje. Verder moet je ook afwisselen in dikte en intensie, want het moet natuurlijk blijven. Bekijk het regelmatig van een ander standpunt en breng niet te veel stipjes ineens aan op je gezicht.

Bovenstaande look combineer ik met een zomers kleedje en een hoed van River Island.

 

SOUL FULL OF SPACE

Helemaal in thema van WECANDANCE creëerde ik deze look. Dat deed ik met een tijdelijke tatoeage van Montattoo en het Metallic Duo Eyeshadow palette van Be Creative Make-up. Meer over het de oogschaduw in mijn vorige post. Nog niet genoeg space? Lijm enkele sterretjes op je gezicht met speciale lijm of vaseline. (zie onderstaande foto moodboard) Dit is ook een zeer mooi voorbeeld.

Om helemaal in het metallic thema te blijven, draag ik bij deze look een top van Zara.

IMG_20160814_210927test1

 

STAY COLORFUL BABE

Kleur is zo leuk! ☺ Deze look is dan ook een voorbeeld van ‘Rainbow Freckles‘, een look die zeer populair is op Instagram. Het is gestart met eenhoorn geïnspireerde haarkleur, snel daarna evolueerde het naar lichte wenkbrauwen en bijna huiveringwekkend lippen. Maar net zo verrassend als die prachtige maar opvallende trends, zijn de regenboog sproeten. Het is onverwacht wearable in real life, toch?

Ik koos voor geel, zilver en wit.  Om de look te krijgen, gebruik je een vloeibare lippenstift in elke kleur die je wilt, of houd het simpel en probeer het met felgekleurde eyeliners of facepaint.

AirBrush_20160811212056color2

 

Innovation

Deze look kun je gemakkelijk zelf bekomen met flash tatoeages, glitter en pailletten. Zoek je naar leuke temporary tattoos? Ik ben fan van Mon Tattoo en ik schreef er eerder al een post over, maar Flashtat en Mrkate hebben ook heel leuke ‘glitter freckles’ tattoos. Als je meer interesse hebt in glitters en pailletten, gebruik dan altijd lijm die geschikt is voor het gelaat, maar zelf verkies ik een klein beetje Vaseline of Wimperlijm.

Meer interesse in de neutrale look (zie mijn eerste look)? Daarvoor heeft de bekende beauty Youtube-ster Michelle Phan een leuke video waarin zij toont hoe zij het doet. (2:14)

 

Zou ik morgen met regenboog vlekjes of glinster wangetjes uitgaan? Wellicht niet, maar voor festivals en oudejaarsavond is deze trend helemaal top! Laat je gaan en maak deze look helemaal uniek en persoonlijk!

 

Welke look vinden jullie het best?
Hebben jullie de trend zelf al eens geprobeerd? Tag @shadesofghent en laat ons jouw resultaat zien.

 

Enjoy! & Veel liefs

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise