Ik zag bij een aantal Youtubers hoe makkelijk het was om zelf je nagels te voorzien van een laagje gelnagellak en ik was verkocht. Geen afspraken voor manicures meer, niet meer maandelijks 20 euro op tafel leggen. Toen ik een tweetal jaar geleden in New York was, kon je de Sensationail Starter Kit nog niet in België verkrijgen en de Sensationail Starter Kit lag dus al snel in mijn winkelmandje. Toen we er, bovenop de gunstige dollarkoers nog eens een kortingscoupon voor kregen, kon ik echt niet meer terug en sindsdien kan ik het beamen: je nagels ‘gelnagellakken’ is nog makkelijker dan gewone nagellak opbrengen. Het is wel wat meer werk maar je knoeit er veel minder mee en hebt veel minder last van lelijke randjes. Ik toon jullie hoe het makkelijk kan!

collage 1 sensationail

 

De eerste stap is het verzorgen van je nagels. Zorg ervoor dat je nagelriemen naar achteren zijn en smeer ze eventueel in met een verzorgende crème of olie.

Hierna gaan we onze nagels vijlen. De vijl die bij de starterkit zit is ook een buffervijl, hiermee maak je je nageloppervlak wat minder glad zodat de primer en gellak beter hechten.

De derde stap is het schoonmaken van je nagels. Doe een beetje ‘nail cleanser’ op één van de meegeleverde doekjes (of op een papieren zakdoekje, die doekjes zijn nogal snel op) en ga ermee over iedere nagel.

Hierna kunnen we aan het echte werk beginnen: ‘lak’ je nagels met de primer. Deze droogt gewoon aan de lucht en moet dus niet onder de ledlamp, maar het zal ervoor zorgen dat de lak veel beter aan je nagels hecht. Niet vergeten dus, deze stap! Let erop dat je niet te veel knoeit op de huid rond je nagels want dat kan pijn doen. Nog een tip: als je veel moeite hebt met het erafhalen van je gellak kan je ook enkel primer doen op de randjes van je nagels. Zo houdt je nagellak iets minder lang maar is ze wel veel makkelijker te verwijderen!

Sensationail collage 2

Als de primer droog is, lak je je nagels met de ‘base-& topcoat’. Het is een doorzichtig laagje dat er ook voor zal zorgen dat je nagellak beter hecht. Zorg ervoor dat je ook goed het bovenste randje van je nagel ‘inkapselt’ want dit is de plaats waar je nagellak vaak begint te chippen.

Nu is het tijd om je nagels onder de ledlamp te schuiven. Je volledige hand kan er niet in één keer in, dus doe je duim er nog eens apart in. Wanneer je een geluidje hoort, mag je hand er eigenlijk uit. Toch laat ik het er meestal nog een half minuutje extra inzitten (tot wanneer de lamp uitvalt). Zo weet ik zeker dat het goed droog is.

Hierna kunnen we een kleurtje op onze nagels aanbrengen. Zorg er ook hier weer voor dat je de nagels goed inkapselt. Twee laagjes zijn voldoende maar je nagels moeten dus ook 2 keer in de lamp! Deze keer moet je wel wachten tot je het geluidje hoort, dat is na 1 minuut.

Hierna nog een laagje ‘Base- & Topcoat’ en je nagels zijn good to go! Je kan direct de deur uit, je nagels zijn volledig droog!

Tip: je kan als ‘gekleurde’ laag ook een gewoon nagellakje gebruiken! Dit nagellakje zit dan als het ware vast tussen de basis- en toplaag en zal ook veel langer blijven zitten dan gewoonlijk!

Sensationail Scarlet Red

Tadaa, het eindresultaat 🙂

 

Als je nagels beginnen chippen of je hebt er genoeg van, kan je de gellak ook (vrij) makkelijk verwijderen. Hiervoor heb je watjes, aluminiumfolie en aceton (pure aceton, geen dissolvant met aceton!) nodig. Knip eerst 10 rechthoekige stroken aluminiumfolie af. Drenk dan een watje in aceton, leg het op je nagel en wikkel er een strook zilverpapier rond. Herhaal dit bij alle vingers en wacht een 5-tal minuutjes. De aceton zal de gellak ‘zachtgeweekt’ hebben en zo kan je de resten makkelijk van je vingers schrapen met behulp van een bokkenpootje of iets dergelijks.

Altijd gellak ophebben blijkt niet goed voor mijn nagels en daarom gebruik ik het ook niet elke keer, maar ik vind het een verademing om 2 weken lang mooie nagels te hebben en er niet elke keer 20 euro voor te moeten betalen. Deze set is te koop op oa. bol.com voor 69,99 euro. Je kan er volgens hen 10 manicures mee doen maar als je er zuinig mee bent, haal je er volgens mij meer uit. In Amerika is het een stuk goedkoper dus zeker de moeite als je binnenkort naar de USA gaat of zo iemand kent!

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.