Parfum

Geuren kunnen je zintuigen prikkelen en halen soms de mooiste herinneringen naar boven. Zo brengt dennengeur je misschien helemaal terug naar dat ene memorabele kerstfeestje en word je terug gekatapulteerd naar die ene date als je pioenrozen ruikt. Dat is ook de reden waarom parfums zo geweldig zijn! Na een tijdje zal je een bepaalde parfum ook koppelen aan personen en elke keer je die parfum ruikt zal je terugdenken aan die ene persoon. En als je dat weet, dan kan je maar beter gaan voor een parfum die je niet snel vergeet ;).

Hier zijn onze 5 favoriete parfums met een mysterieus kantje!

Intimacy – Noir

Deze sensuele parfum kenmerkt zich door koffie-aromas als basis en frisse citrusnoten en een fruitige zachtheid van bramen en kokosnoot. Daarna maken deze fleurige geuren plaats voor jasmijn en oranjebloesem, gecombineerd met een vleugje Turkse rozen. Maar dat is niet alles, ook heerlijke vanille, fijn hout, muskus en karamel vullen het geurenpalet aan. Ik vind deze parfum perfect in balans en je moet ook helemaal geen schrik hebben voor een overheersende koffie-, kokos of muskusgeur. Allemaal geuren die heel aanwezig kunnen zijn, maar in deze parfum vormen ze een harmonieus geheel.

Zoals je hierboven leest belichaamt dit geurtje pure vrouwelijke verleiding maar ook het design van het flesje beaamt dat. Ik gebruik dit geurtje dus alleen maar ’s avonds als ik op restaurant of café ga of tijdens een avondje dansen. Voor overdag vind ik hem net iets te intens.

De prijs is volgens mij ook heel betaalbaar! Voor € 39,95 heb je namelijk al een flesje van 30 ml bij Ici Paris XL.

Zadig & Voltaire parfums

Als je mij (Louise) vraagt om edgy parfums op te sommen dan kan ik alleen maar denken aan Zadig & Voltaire parfums. De geuren staan ten slotte voor de onafhankelijkheid en een rebelse geest. De echte Rock-‘n-roll levensstijl.

Just Rock!

Just Rock! is een sensuele en intense geur en in alle eerlijkheid: my all time favorite! Deze head turner is een oriëntaals bloemige damesgeur met noten van witte bloesem en patchouli. De basisnoten bevatten sporen van sandelhout om de ZADIG & VOLTAIRE stijl te onderstrepen! De geur werd uitgebracht in 2017 en is ontworpen door Sidonie Lancesseur en Michel Almairac. De verpakking is simpel, maar stijlvol.

Zadig & Voltaire parfums

This is Love!

Mijn tweede favoriet is ‘This is love!’, een geur vol hartverwarmende passie! De parfum bevat een hint van gember. Hartnoten van viool en vanille. Verslavende basisnoten van warm en zinnelijk sandelhout. Kortom, een aanrader.

Girls can say anything

Zoals de naam van de parfum verklapt, is het dé geur voor dames die niet op hun mondje gevallen zijn. “Durf. Provoceer. Inspireer. Raar betrokken.” Zo wordt de parfum beschreven. De omschrijving bevestigt waarom de geur in deze lijst staat. Meesterparfumeur Quentin Bisch stelde de geur samen. Hij koos voor pioenroos met iris in de top en voor amber, muskus, vanille en varen als basis.

Girls can do anything

‘Nonchalante radicaliteit. Zorgeloos feminisme. Een sterke uitspraak.’

Ook in deze geur vinden we de kenmerkende geur van de Zadig&Voltaire geuren terug. De basisnoten van de geur worden omschreven als ‘een houtachtige verslaving van een verse varen, verdraaid door een aanraking van met musk doordrenkte vanille’.

Girls can do anything

Wat is jouw favoriete everyday parfum?

Op zoek naar meer parfum inspiratie?

Liefs,
Wendy & Louise

Share: