Hello!

Woensdag dook ik na een groepswerkje (dat uitmondde in een tetterpartij) nog even de stad in. Ik had niets nodig van de Rituals, dus het was niet de bedoeling om er binnen te stappen. Normaal gezien verbied ik mezelf om er binnen te wandelen zonder dat ik iets nodig heb, ik kan er namelijk niet weer buiten komen zonder iets gekocht te hebben. Maar toen ik net een tram miste op het einde van de Veldstraat, moést ik er wel even de sfeer geurtjes opsnuiven. En zo geschiedde. Om mijn schuldgevoel te sussen, kocht ik niets voor mezelf maar… voor mijn wederhelft! Ik kan je alvast vertellen dat hij er heel gelukkig mee was (SCORE).

Womens EDP Blog Power of Perfume
Oriental Essences – Bron

Bij het binnenkomen, werd mijn aandacht meteen getrokken door een hele resem nieuwe geurtjes. Op de website van Rituals worden de eau de parfums omschreven als “geen mainstream geuren, maar exclusieve, zinnenstrelende parfums die je zullen bekoren en betoveren.” Al gauw stond ik te snuffelen, maar ik dacht al snel: “nee Layla, je zit krap bij kas en hebt dit niét nodig.” Wie daarentegen wél graag eens een parfum wou is alweer… de wederhelft!

DSC_0026-001

Jammer genoeg nam dat mijn krap-bij-kasprobleem niet weg. Maar ook daar vond ik een oplossing voor. Alle geurtjes zijn er namelijk ook in een travelformaat van 10ml. De mannelijke parfums dan toch, want flink zoals ik ben, bleef ik bij de vrouwencollectie niet al te lang plakken, waardoor ik me daar niet echt over uit kan spreken.

DSC_0059

De eerste geur die ik probeerde, is uiteindelijk ook mee naar huis gegaan. ‘Bleu Byzantin’ is erg fris en jong. Toch zit er ook absoluut een zwoel kantje aan. Heel zwaar is het parfum niet, daar hou ik ook niet zo van, zeker niet bij een jong persoon. Meer specifiek is het parfum samengesteld uit aroma’s van pijnboom, watermunt en jeneverbes.

DSC_0061-001

Op het eerste gezicht misschien wat zielig, zo’n miniflesje. Maar ik vind het net helemaal ideaal, en dat om verschillende redenen. Eerst en vooral is het gewoon super betaalbaar. Voor de travelformaatjes van de parfums betaal je 9,90 euro per stuk. Verder kocht ik nog altijd een parfum voor iemand anders. Ik mag mijn vriend ondertussen al een beetje kennen, toch kan het altijd tegenvallen. Mocht dat het geval geweest zijn, was ik er toch mijn ‘dikke flappen’ niet aan kwijt. Ook als je parfum voor jezelf koopt, kan je de kleine formaatjes dus zien als een try-out: in de winkel ben je soms zodanig verzadigd, dat je niet 100% zeker bent of het parfum wel helemaal je ding is. Dan is zo’n miniformaat natuurlijk altijd een minder groot risico.

Giftboxen als deze lijken mij ideaal om voor onze boyfriends onder de kerstboom te leggen - bron
Giftboxen als deze lijken mij ideaal om voor onze boyfriends onder de kerstboom te leggen – bron

Daarnaast -en dat gaf mijn vriend zelf aan- kan je zo’n geurtje al gauw beu worden. Na enkele weken/maanden koop je dan gewoon iets helemaal anders! Binnen die gedachte lijkt een giftbox zoals de ‘oriental essence collection for men’ trouwens ideaal om voor de boyfriends onder de kerstboom te leggen. Tot slot zijn, zoals de naam ‘Travel’ het zegt, zo’n flesjes helemaal geschikt om veilig in je handbagage mee te nemen.

DSC_0038

Zo, het is misschien wat vroeg, maar dit is mijn tip om onder de kerstboom te leggen. Of verras je lover gewoon ‘zomaar’ eens, zoals ik deed. Meneer was alleszins niet ontevreden!

Nog meer parfum-tips?

Tot de volgende!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla