Deze zomer konden we al genieten van warme temperaturen en vooral heel veel zon. Heerlijk! Wat natuurlijk het allerbelangrijkste is, is om tijdens die dagen je huid voldoende te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Wij tonen je daarom graag onze favoriete zonnecrèmes van dit seizoen!

Yves Rocher

Hanne

Hoewel ik eigenlijk wel weet dat je elke dag zonnecrème moet smeren, doe ik het eerlijk gezegd te weinig #confession. Doordat ik van nature een wat getinte huid heb, verbrand ik niet zo snel. Maar toch is het heel belangrijk om je huid voldoende te beschermen. Mijn voornemen van deze zomer was daarom om vaker én meer zonnecrème te gebruiken, want volgens wetenschappers zijn we vaak te zuinig met de hoeveelheid crème.

In mijn beachbag zitten deze zomer de zonneproducten van Yves Rocher. Op vakantie gebruikte ik ze dagelijks. Mijn lichaam smeer ik in met zonnemelk SPF 30, gevoelige plekjes met zonnemelk SPF 50+ en mijn gezicht met de Face Cream SPF 30. Ik krijg snel last van puistjes wanneer ik geen zonnecrème gebruik die speciaal bedoeld is voor het gezicht, maar daar had ik met deze helemaal geen last van. De verpakkingen zijn niet zo heel groot, maar da’s net heel makkelijk om mee te nemen in je tas. Ook de textuur van de zonnemelk is heel fijn, het smeert goed uit en plakt eigenlijk niet.

Yves Rocher

Clarins

Louise

Ondanks dat mijn gezicht altijd het bleekst is en ik bijgevolg wil dat het snelst bruin, koos ik er afgelopen lente en zomer toch voor om mijn gezicht steeds in te smeren met een factor 30. De jaren ervoor deed ik dat altijd met een dagcrème die factor 15 bevatte.

Voor sportieve activiteiten opteerde ik voor de invisible skin care gel-to-oil (face), die zorgt voor een hoge bescherming. De verpakking was daarbovenop ook heel handig en compact om mee te nemen tijdens het skiën. Het is namelijk aanbevolen om elke 2 uur opnieuw product aan te brengen. Ook na het zwemmen, transpireren of afdrogen.

De Mineral Sun Care Compact was ideaal om op andere momenten te gebruiken. Aangezien het foundation bevat. De compacte meeneemverpakking is daarnaast ook heel gemakkelijk om mee te nemen. Zo kan je het gedurende de dag the go blijven gebruiken. Het is ook bestand tegen water & transpiratie.

 

Verder is het ook goed om te weten dat de producten van Clarins naast de huid, ook het koraal respecteert.

Clarins

Shiseido

In de zomer probeer ik zoveel mogelijk buiten te sporten. Maar daar hoort uiteraard ook de nodige bescherming bij. Ik gebruikte deze zomer altijd de handige sportzonnecrème van Shiseido met een factor 50. Een groot voordeel is, dat je niet gans je lijf moet liggen insmeren want het is de vorm van een spray.

Shiseido

Garnier Ambre Solaire

Wendy

Net zoals Hanne probeer ik bewuster mijn huid meer te verzorgen tijdens zonnige dagen. Mijn nieuwe ontdekkingen zijn deze zomer de nieuwe producten van Garnier Ambre Solaire. Ik ben vooral fan van het UV-water. Je sprayt het makkelijk op je huid, je hoeft niet lang te wrijven voor het goed verspreid is, het plakt niet en laat geen rare, vettige en witte vegen achter op je huid. Daarnaast geeft het je ook een fris gevoel als je het op jezelf sprayt 😉

Wat ook een groot pluspunt is, is de prijs. Die is betaalbaar en je kan ze vinden bij de DI of je Kruidvat in de buurt.

Gezicht

Ik gebruikte meestal de lage bescherming, dus factor 15, maar zeker voor mijn gezicht grijp ik nu naar een hogere bescherming. Mijn mama heeft last van pigmentvlekjes door de zon, dus hoe getint je huid (lees: zij is Indonesisch) ook is, de zon beschadigt je huid meer dan je denkt! Om mijn snoet te beschermen gebruik ik het UV-water met factor 50. Je schudt best eerst met het flesje en dan kan je het op je gezicht sprayen.

Lichaam

Voor mijn lichaam leerde ik het UV-water kennen met de 360 graden spray. Hij sprayt heel wijd waardoor er een groot deel van je lichaam meteen een laagje zonnebescherming krijgt, wat superhandig is. Hij voelt ook superfris aan en tijdens warme dagen is dat za-lig.

Ambre Solaire 360Ambre Solaire uv-water

 

 


 

♥ Shades of Ghent

Share: