Als bezige bij, die haar agenda vaak te vol plant, heb ik al eens nood aan een weekendje weg. Zo gezegd, zo gedaan want een paar weken geleden ben ik gaan uitwaaien aan de kust. Lees mijn verhaal en tips voor de kuststad Oostende hieronder!

Wendy gaf jullie reeds wat tips over Oostende in haar blogpost ‘weekendje weg: Oostende’. Maar er is natuurlijk bijzonder veel te beleven aan de kust daarom vul ik vandaag aan met nog meer hotspots en activiteiten.

Vervoer

De trein

Voor we vertrokken naar Oostende polste ik even bij Floriane of er veel goedkope parkeermogelijkheden waren in haar hometown. Ze vertelde me dat parkeren in Oostende behoorlijk duur was. Tenzij we met de gratis overzet zouden komen. We besloten dan maar de auto in Gent te laten staan en daar de trein richting Oostende te nemen. Het koste ons voor een enkele rit € 6,20 per persoon omdat we opteerden voor een Go Pass ticket.

Oostende

Verblijf

Upstairs Oostende

Zaterdagavond sliepen we in het hippe Upstairs hotel dat zich in het bruisende centrum van Oostende bevindt. Je zag meteen dat het een nieuw hotel was, dat ook nog eens geïnspireerd was door New York. Je vindt er namelijk overal gele elementen terug: van een gele tropische kikker tot de kanariegele glijbaan.

Ik raad het hotel zeker aan. Waarom?

  • Het personeel was enorm vriendelijk
  • Alles was ook heel verzorgd
  • Goede ligging
  • Het ontbijt was heel lekker.

Het enige minpuntje was dat we het water van onze douche niet warmer kregen maar verder hadden we een heel fijn verblijf.

Adres: Hertstraat 15

Upstairs OostendeUpstairs OostendeUpstairs Oostende

Tafelen

Le Chevalier

Toen we in Oostende aankwamen, moest en zou ik rechtstreeks naar medeblogster Floriane gaan. Onze Oostendenaar baat namelijk samen met haar ouders het restaurant  Le Chevalier uit. Ik had haar altijd beloofd om eens langs te komen als ik in haar hometown kwam.

Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal binnen kregen we direct een mooi tafeltje aangewezen in de verzorgde, mooie zaak op de promenade met uiteraard bijzonder vriendelijke bediening. We kozen het lekkere lunchmenu van 19 euro. Zoals je kunt zien op de foto was dit een heel schappelijke prijs. Het was alvast een heel lekker begin van ons weekendje aan de kust.

Adres: Albert I-promenade 66/2

Le ChevalierDe KustLe Chevalier

Toi, moi et la mer

Ik zal het niet onder stoelen of banken steken: ik eet graag. ’s Avonds gingen we weer uit eten maar dit keer bij Toi, moi et la mer. Omdat we gereserveerd hadden, kregen we een van de weinige tafeltjes in de zon en met uitzicht op het strand. Met zicht op ondergaande zon smulde mijn vriend van verse mosselen en ik van een menuutje (zie foto’s). Op het einde van de avond rekenden we € 117 af met z’n tweetjes. We aten lekker en dronken wijn, water en een gin-tonic als aperitief. Niet super goedkoop dus, maar wij vonden het een schappelijke prijs.

Adres: Albert I-promenade 68

Toi, moi et la mer Toi, moi et la merToi, moi et la mer

Beetje Gent in Oostende

JILLES Beer & Burgers Oostende

Ondanks dat Jilles zich op de hoek van mijn straat in Gent (kot) bevindt, gingen we zondagavond met wat vrienden smullen van lekkere burgers. ☺ In tegenstelling tot in Gent moesten we hier niet reserveren.  Wel hebben we wat langer gewacht tot ze ons eten kwamen brengen.

Adres: Albert I-promenade 60 – onder hotel Andromeda

JILLES Beer & Burgers Oostende

Polé Polé Beach

Ja, ook deze bar hebben we in Gent, al is het dan niet op het strand. In deze beachbar kan je genieten van heerlijke cocktails en tapas in je strandkleren of met uitzicht op een beeldschone zonsondergang. Wij dronken er sangria en hun lekkere mojito’s terwijl we naar de WK finale keken op een scherm aan de bar.

Adres: Vlaanderenstraat 90

Polé Polé Beach

Activiteiten

Morningrun op het strand

Zaterdagavond kropen we, nadat we de zonsondergang bewonderden, direct ons bed in zodat we ’s ochtends voor de drukte konden lopen op het strand. Ik raad je zeker aan om eens te gaan lopen aan de kust. Het is echt zalig! (ondanks dat ik wel wat zware benen had door de wijn van de dag ervoor ;-))

Disney Sand Magic

Net zoals vorig jaar organiseert Oostende terug een zandsculpturenfestival. Dit jaar staat het in teken van de 90ste verjaardag van Mickey Mouse. Zoals je kunt zien op de foto werkten ze ook een ode uit aan onze Rode Duivels.  Je kunt nog tot en met 30 september 2018 de prachtige kunstwerken bezichtigen. Ik raad het zeker aan! Als student betaalden we 10 euro per persoon, als volwassene betaal je 12 euro.

Disney Sand MagicDisney Sand Magic


Ben jij al naar de Belgische kust geweest deze zomer?

Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise