Na de examens trokken mijn vriend en ik er een dagje op uit. We sprongen in de auto en een goede 2,5 uur later stonden we in de McArthurGlen Designer Outlet in het Nederlandse Roermond, tegen de Belgische én de Duitse grens. Aangezien het een normale weekdag was, was er echt niet veel volk en was het er niet echt druk. Nog een toffe verrassing: het waren er nog solden!

Je kan dit ‘outletdorpje’ een beetje vergelijken met de outlet Maasmechelen Village, maar persoonlijk vond ik dat er interessantere en mooiere winkels waren in Roermond. Het is iets verder rijden maar er is een betere mix tussen winkels met een gemiddelde (tot vrij hoge) prijs en superdure winkels zoals Prada, Chanel,… Ook zijn er maar liefst 3 winkels van Ralph Lauren, één van mijn favoriete merken.

In Roermond McArthurGlen Designer Outlet (wat ’n mond vol), zijn maar liefst 120 winkels te vinden die in totaal meer dan 200 merken verkopen. De winkels geven 30% tot 70% korting en zijn 363 dagen per jaar open. Dit betekent dus dat ze ook open zijn op zondag en enkel gesloten zijn op 25 december en 1 januari. Op werkdagen zijn de winkels er geopend van 10:00 – 20:00 uur, in het weekend gaan ze zelfs een uurtje vroeger open!

De volledige lijst met winkels kan je vinden op hun site, maar de winkels die ik er het interessantst vind zijn Tommy Hilfiger, Timberland, Ralph Lauren, Polo Ralph Lauren, Nike, Fossil, Michael Kors en Prada (hoewel die laatste voor mij totaal onbetaalbaar is). Ook is er een Scotch & Soda, River Woods, The Body Shop en Hunkemöller.

Vooral de Ralph Lauren winkel is de moeite

Een kleine tip: het is een goed idee om voor je bezoek de promoties en kortingen op de website eens op te zoeken. Zo vonden wij op de website een kortingsbon van 20% bij Ralph Lauren, deze korting ging nog van de soldenprijs af!

Schermafbeelding 2015-03-07 om 16.00.55

Waar eten?

Wij aten ’s middags een hapje bij het Aziatische restaurant ‘Cocos’, ik koos voor ‘kip zoetzuur’ en mijn vriend koos voor ‘eend zoetzuur’. Hoewel onze verwachtingen erg laag waren, was het eten best lekker! De portie was royaal en het eten smaakte vers en niet alsof het al lang in een bakje lag. Je kon ook kiezen voor het buffet, dat was ook redelijk geprijsd maar niet à volonté. Als je geen zin hebt in Aziatisch, kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld Mc Donald’s of La Place.

Ik kocht vooral bij Ralph Lauren en kocht ook een heel mooi uurwerk bij Fossil. Ook mijn vriend kocht behoorlijk wat bij RL en kocht een broek bij Levi’s.

Collage RL Fossil
3 polo’s en 1 kabeltrui van Ralph Lauren, uurwerk van Fossil

Bij Ralph Lauren kocht ik 3 polo’s en 1 kabeltrui. De polo’s waren echt gigantisch afgeprijsd – van 90 (originele prijs) naar 13,99 per stuk en de kabeltrui kostte nog 30 euro. Ik kocht ook nog een bloesje (foto hieronder), dat kostte ongeveer 30 euro. Dit waren wel soldenprijzen (polo’s) én we kregen nog 20% korting.
Mijn uurwerk komt van bij Fossil en kostte 100 euro. Het komt uit een collectie die niet (meer) te verkrijgen is bij de gewone Fossil-winkels. Gemiddeld kost een uurwerk van Fossil 160 euro, denk ik.

aanfotos 1
Links het bloesje, rechtsboven de kabeltrui

Zijn jullie als eens in zo’n outletdorpje geweest?

Xx

Hanne

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.