Food Farm Gent

Vanaf vandaag kan je twee weekends lang genieten van Food Farm Fiësta in de Tondeliersite in Gent. Gelukkig vinden de SOG’ers hun roots zowat overal in het land, waardoor ik afgelopen weekend al een kijkje kon nemen op hetzelfde evenement, maar met een andere locatie: Deinze.


Ik hou enorm van lekker eten. Zeker als er veel keuze is en wanneer je van meerdere dingen kan proeven. Ik stond dus al helemaal te popelen om zaterdag samen met mijn vriend naar FFF te gaan.
De inkom is gratis. Je allereerste stop kan je maken aan een van de eerste kraampjes, waar je de jetonnetjes koopt. Het is simpel: 1 euro voor 1 jeton die je aan elke foodtruck kan inwisselen. Geen gedoe met geld!

Vooraleer we echt kozen wat we wouden eten, liepen we een rondje om de sfeer op te snuiven. Het hele concept speelt in op (bijna) alle zintuigen. Ten eerste is er natuurlijk de geur die je niet kan negeren. Zo liet ik mij op het einde nog bijna verleiden door een pannenkoek terwijl mijn honger al lang gestild was. De dj zorgde –ook in een soort van truck, uiteraard- voor de feel-goodplaatjes. Leuk detail: wij bezochten FFF op zaterdag 18 april: international record store day en ook daar had de dj aan gedacht.
Sommige hoekjes waren helemaal gezellig en retro aangekleed. Ideaal om even uit te rusten of natuurlijk om te genieten van al het lekkers. FFF lijkt mij trouwens een tof idee om samen met een bende vrienden te bezoeken. Je installeert je aan een tafeltje, je haalt enkele gerechtjes en een gin tonic en proeven maar!

collage asian


Maar het belangrijkste op zo’n event is natuurlijk de smaak. Mijn vriend en ik kozen ervoor om als eerste halt te houden bij Indy Truck. Op zich houden we absoluut van Aziatisch, maar wat we lazen op de menukaart, konden we maar moeilijk thuisbrengen. De perfecte gelegenheid dus om eens iets nieuw te proberen. Na een babbeltje met een van de uitbaters, gingen we voor Indy’s salade met Diamanthaas, geserveerd met pandanrijst, groentjes en een biologische dressing met rode peper.

Alles was koud, iets waar ik, zeker in het geval van vlees, niet helemaal voorstander van ben. Verder was de smaak mij vrij onbekend, ik proefde vooral koriander en munt, wat alles wel heel fris maakte. Al bij al geen hoogvlieger.


Daarnaast maakten we ook een stop bij Food4mood. Uit het assortiment burgers kozen we voor ‘Bruudje Kroket Krevet’. Een beetje een boeltje om op een propere manier te eten, maar de smaak maakte alles goed. Absoluut een aanrader!

Ik ben razend enthousiast over het concept van foodtrucks. Je vindt ze in alle kleuren en vormen. Elke truck met een eigen verhaal, idee, aanbod en sfeer. Wie weet ga ik binnenkort ook eens langs in Gent.


Wat denk jij? Het proberen waard? Ga jij dit weekend ook eens langs?
x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla