Met dat leuke zonnetje moet je wel de stad intrekken! En dat heb ik gedaan, samen met mijn vriendje ging ik naar Gent Smaakt. We bezochten het event op woensdag, op die dag waren er jammer genoeg geen workshops. In het weekend zijn er wel workshops zoals gehaktballetjes maken met Wim Ballieu. Je vindt het programma hier.


Gent Smaakt
Op de Korenmarkt vind je foodtrucks en een grote gezellige bar. Het geheel is mooi gedecoreerd en geeft je instant een zomergevoel door de grote planten en felle kleurtjes. Wat wel meteen opviel toen we rond 19 uur toekwamen, was dat er veel volk was. Heel gezellig, maar daardoor moest je wel heel lang aanschuiven. Als je hongerig én ongeduldig bent, is dat niet zo fijn. Voor wat lekkers van de foodtrucks op de Korenmarkt betaal je met gewoon geld. Voor degene bij de Stadshal moet je eerst jetons kopen als je iets wilt proeven.

Ik vond dat er heel leuke foodtrucks stonden en vond het een pluspunt dat er zoveel variëteit was. Je kon er kokosnootwater uit een echte kokosnoot krijgen, pannenkoeken, Aziatisch eten, speciale hotdogs, smoothies, enzovoort. Qua prijzen vond ik het een beetje duur voor wat je maar kreeg. Je betaalt al snel 6 euro voor 4 loempia’s. Ik zou niet voldoende gegeten hebben met één maaltijd.

Gentse mastel van Mastelle & Co
Doordat het zo lang aanschuiven was en ik opgescheept zat met een grumpy en hongerig vriendje, heb ik er maar één ding gegeten. Ik koos voor de Gentse specialiteit Gentse gestreken mastel. Je kan deze krijgen bij de foodtruck van Mastelle & Co. Ik vond het heerlijk. Het is een soort sandwich met boter, bruine suiker en kaneel. Het wordt ‘gestreken’ door het tussen de grill te steken. Het lijkt op een kaneelbroodje maar dan krokanter. Het proberen waard!

Gent Smaakt by night

 

Genieten van een cocktail, de avond en het gezelschap kan je na 21 uur nog altijd op de Korenmarkt bij de bar. Met de lampjes had ik een beetje het polé polé gevoel van de Gentse Feesten. Heel gezellig!

Mocht je nog niet weten wat te doen dit weekend, Gent Smaakt is er nog tot en met 17 mei.


Ben jij ook geweest, wat vond jij ervan? Ben je van plan om ook eens te gaan proeven?

 

Xje Wendy

Share:
Wendy Troch
Written by Wendy Troch
31 - Ambitieus - Indonesische roots - Enthousiaste eeuwige twijfelaar Creatieveling met een full-time job in digitale marketing - Vult haar verlofdagen met reizen. Verliefd op desserts, all things aesthetic & mijn furry babies. Send me your love: wendy@shadesofghent.be