Bar Jan Cremer

Als beginnende bloggers hebben we regelmatig heel wat te bespreken. Natuurlijk doen we dat het liefst met een lekkere koffie erbij. Gelukkig is onze campus zeer centraal gelegen zodat er verschillende leuke plekjes in de buurt zijn. Een van onze favorieten is Bar Jan Cremer. Zeker nu het zonnetje al eens durft te komen piepen, kan je ons wel vinden terwijl we een terrasje doen aan het zonnige Kramersplein.

Voor de (kleine) honger zijn er broodjes, croques en bagels. Aangezien wij er vooral komen om iets te drinken, beperk ik mij in deze post tot de (warme) drankjes. Persoonlijk ben ik enorm fan van de sweet lattes: een koffie met veel melk dus, met als extra een siroop. Ik verkies de hazelnoot, maar je kunt ze ook krijgen met speculoos, caramel of vanille. Daarnaast zijn de glazen hiervoor ook heel mooi, wat niet onbelangrijk is, want het oog wil ook wat!Bar Jan Cremer

Als de dosis koffie al eens wat hoger mag zijn, kan ik de vienna coffee royale aanraden: een flink glas koffie met slagroom en witte chocoladeschilfers. Heerlijke combinatie! Mocht je trouwens aan een koffie op de kaart iets kleins willen wijzigen, hoef je hier ook niet voor terug te deinzen. Iedereen is er altijd erg vriendelijk!

Bar Jan Cremer

Wanneer het eens wat meer mag zijn, of wanneer ik nood heb aan iets zoets, óf wanneer ik de verleiding gewoon niet meer kan weerstaan, bestel ik een brownie. Goed vullend en nog lekker smeuïg vanbinnen.

Over zoetigheden gesproken, wanneer je een chocomelk of een chai latte van ‘Baru’ bestelt, krijg je er een marshmallow bij. Ons Flo is er helemaal zot van ;-). Je kan er natuurlijk ook gewoon eentje kopen (€ 0,90) óf je krijgt er eentje cadeau, wanneer je 20 punten bij elkaar hebt gespaard op je Qustomer klantenkaart. Heel handig dingetje trouwens, die Qustomer card, op veel plaatsen in Gent te gebruiken! Ook zonder marshmallow of brownie heb je altijd een knabbeltje: de pindanootjes, niet weg te denken bij Bar Jan Cremer.

Bar Jan Cremer

Ten slotte wil ik het zeker nog eens over de thee hebben. Er is een zeer ruime keuze. Persoonlijk vind ik het wat jammer dat het niet allemaal losse thee is, dat heeft volgens mij nog ietsje meer charme. Maar ik moet zeggen dat ik zeer enthousiast ben over de smaken die ik al geprobeerd heb! Als ik me niet vergis, waren het de smaken ‘dream tea’ en ‘jasmin manderin’.


Dus wanneer je in de buurt bent, passeer dan zeker eens bij Bar Jan Cremer. Of het nu is om op te warmen of net om te genieten van de zon op het zalige terras, je kan er altijd terecht!

x Layla

Share:
Layla
Written by Layla
Hi! Sinds kort huur ik samen met mijn vriend ons eerste appartementje, in het schone Gent! Vandaar pendel ik naar Antwerpen, waar ik een master volg. Verder ben ik gefascineerd door tekst op alle manieren, kritisch en nieuwsgierig. In combinatie met koffie, taart of sushi minder kwetsbaar. - Layla