Barista is een hippe koffiebar in Gent met niet één maar zelfs twee vestigingen, Barista Zuid en Zuivelbrug. Dubbel zoveel koffiegenot dus!☺

Wij, Louise en Wendy, brachten deze twee plaatsjes met veel plezier een bezoekje.

Barista Zuid

collagebarista

Barista Zuid heeft een zeer leuke ligging en een prachtig historische pand. Er zijn zitplaatsen aan de ramen, ideaal om een beetje weg te dromen terwijl je mensen zit te kijken. Wat wel jammer was, was dat de straten toen open lagen en het minder makkelijk bereikbaar was. Maar eenmaal binnen ben je helemaal afgesloten van al het straatlawaai. Zo konden we op ons gemakje iets drinken, wat bijkletsen en ons eventjes afsluiten van schoolwerk. Niets beter dan een koffiebar op zulke momenten!

Wat meteen opviel was de mooie hoeveelheid lichtinval. Door de grote ramen had je lekker veel licht van buiten. Handig, want zo kun je mooie fotootjes maken voor op Instagram ☺ Of in ons geval, voor op de blog. Ook het interieur maakte het leuk vertoeven in deze koffiebar.

Verder is de bediening aan de bar.

collagewendy

We gingen op een random middag gezellig iets drinken bij Barista. Wendy nam een Fluffy Vanilla en Louise een gember-limoenthee. Daarnaast nam Louise ook een koekje om haar lichte honger te stillen. De gemberthee was gemaakt met verse gember en citroen. Het was zeer verfrissend. Maar na een tijdje werd de smaak iets te zwaar en daarom deed ze de gember eruit. Zo was het weer milder van smaak. De thee is ideaal voor tijdens de wintermaanden. Je voelt je direct warm vanbinnen en mocht je keelpijn hebben, dan raadt Louise het drankje zeker aan.

collagelouise1

De Fluffy Vanilla van Wendy kostte 3,75 euro. Zoals je het kan raden is het melk met vanillesmaak en om het geheel af te maken heb je on top marshmellows met een beetje cacaopoeder. De naam is inderdaad niet gelogen, dit melkje is inderdaad fluffy! Het was een lekker zoet drankje, hét drankje voor echte zoetebekjes ♥

collagewendy1

Zuivelbrug

Ik, Wendy, ging ook samen met een andere vriendin naar Barista Zuivelbrug. Deze is gelegen in het centrum, vlakbij de Graslei.

Barista Zuivelbrug, Gent

Deze Barista is een beetje anders en heeft een minder modern interieur dan de vestiging aan het Zuid. Zelf vind ik dat wel leuk dat het een beetje anders is, want zo past het beter bij de locatie. Zuivelbrug heeft een huiselijkere sfeer en ook niet zoveel lichtinval. Het heeft zeker zijn charmes, lekker gezellig en zeker als het zo koud en guur is buiten.

Barista Zuivelbrug, Gent

Barista werkt met een klantenkaart, dus bij elke koffie die je er drinkt krijg je een stempeltje. Na 12 stempeltjes krijg je een gratis koffie, joehoe! Gratis en koffie in één zin, het kan niet beter. Onderaan zie je wat we bestelden, een fluffy chocolate en een nutty macchiato. De chocomelk was 3,75 euro en de macchiato was 3,50 euro, redelijke prijzen dus. Zoals je kunt zien kon ik het mij weer niet laten om er een stukje taart bij te nemen. Ik nam een stukje cheesecake, die was lekker maar ik mistte een fruitige toets. Naar mijn persoonlijke smaak een beetje te gewoontjes. Mijn koffie daarentegen was zeker lekkerder dan ‘gewoontjes’. Het was een lekker kopje koffie met een toets van nootjes. Als ik de fluffy vanilla en de nutty macchiato vergelijk genoot ik iets meer van de macchiato.

Koffie en chocomelk @ Barista Zuivelbrug Gent

Gaan jullie soms ook naar Barista, een voorkeur voor een van de twee vestigingen? Wat is je favoriete drankje?


Kusjes,

Louise & Wendy ♥

Share: