Hi spaghettiliefhebbers

In mijn weekoverzicht vertelde ik jullie al over mijn bezoek aan Bavet. Hier is mijn blogpost over het spaghettirestaurant. Heb jij het pastarestaurant Bavet ook al bezocht? Laat ons dan zeker jouw mening weten in de comments . ☺

 

Bavet heeft intussen al twee vestigingen in Gent, namelijk aan de Muinkkaai en aan de Verlorenkost. Verder kun je ze ook vinden in Leuven en Antwerpen. In de week is Bavet ’s middags open tussen half 12 en 14 uur. ’s Avonds kun je er vanaf 17u30 terecht tot en met 22 uur. Op zaterdag is het zowel ’s middags als ’s avonds een halfuurtje later open.

 

Bavet

GENT: MUINKKAAI

 

Wat wel opvallend is dat beide vestigingen zich bevinden in een hoekpand. Ik ging naar het filiaal op de hoek van de Verloren Kost en Nederkouter, waar vroeger een Jack Wolfskin-winkel gevestigd was. Het pand aan de Muinkkaai was hiervoor het café In Den Hemel.

 

Bavet

GENT: VERLORENKOST

 

Nu het zonnetje weer zal schijnen, is het natuurlijk fijn dat je bij beide vestigingen ook buiten kan zitten.

 

Bavet

 

Kastart was altijd de place to be in Gent voor spaghetti. Maar ik vroeg mij af of dit nieuwe spaghettirestaurant ook zijn plaatsje kon veroveren en even geliefd is. Wanneer ik polste bij vrienden over Bavet waren de meningen heel verdeeld. Ofwel waren ze er helemaal zot van ofwel grandioos tegen het pastarestaurant. Ik hoorde onder andere dat de bediening niet altijd even vriendelijk was en dat de veggie echt een aanrader was. Hierdoor ging ik zonder verwachtingen op bezoek bij de hotspot. Wat mij direct opviel toen ik binnen ging bij Bavet was dat het er druk was. Het is dus wel degelijk een populair concept. Verder kwamen er ook veel mensen langs om take away op te halen. Blijkbaar kan je ook opteren om Bavet-spaghetti te bestellen via de fietskoerierdienst Deliveroo.

 

Bavet

 

Het interieur is ook een belangrijk aspect. Er werd gezorgd voor een hip interieur met urban inrichting. Op de muur staat een prachtige tekening van Albert Einstein. Het is ietwat donkerder binnen, wat zorgt voor de gezellige sfeer. Daarnaast heb je wel een groot raam met uitzicht op de Nederkouter. Een mogelijke tip is dat de tafels iets verder van elkaar mogen staan.

 

Bavet

 

Het concept van Bavet is vrij simpel. Er zijn namelijk twee soorten pasta, vier soorten saus, twee soorten kaas en enkele toppings. De menukaart vind je hierWanneer je een keuze gemaakt hebt en bestelt, dan kan je een bavet nemen en aandoen om vlekken te voorkomen. Ik verschoot van het feit dat bijna iedereen de bavet effectief aandeed.

 

 

Helene ging voor de Bavet special, een pikante versie van de typische Bavet spaghetti. Ze nam een middel formaat ‘dog’ met gewone pasta en emmentaler. Dit kost 11 euro maar door de extra rucola kwam er 1 euro bij. Ze vond de extra pikante toets een meerwaarde en niet overheersend. Volgens Helene was de extra rucola een aanrader.

 

BavetBavet

 

Ik nam ook de portie dog en koos als saus ‘OMG They killed Kenny’. Het is een smeuïge tomatensaus met tijm en champignons. Dit kost 11,50 euro maar omdat ik opteerde voor volkoren pasta kwam er 0.5 euro bij. Als kaas koos ik parmesan. Ik vond het vernieuwend en lekker.

 

Bavet

 

Vooraan de winkel vind je een gamma aan BAVET-goodies, met o.a. wijn, pasta, saus en limoncello. Hieronder zie je het enthousiaste team van in de vestiging aan de Verlorenkost. ☺

 

Bavet

 


Onze voor- en nadelen op een rijtje:

  •  mogelijkheid om met een grote groep te gaan
  • mooi interieur
  • snelle bediening
  • grote portie
  • goeie ligging zowel Verlorenkost als Muinkkaai
  • take away of bestellen via Deliveroo
  • vriendelijke bediening
  • mogelijkheid om buiten te zitten

De nadelen op een rijtje:

  •  komen en gaan. Niet echt om gezellig te tafelen
  • tafeltjes staan dicht naast elkaar

 


Ben jij al eens naar Bavet geweest? Wat vond jij?

 

♥ Louise

Share:
Louise
Written by Louise
Veel leesplezier op onze blog! Liefs, Louise