Maandag had ik een lunch date met Phoebe en Ellen. Deze twee toppers vertrekken begin september voor een semester naar Bordeaux en ik wilde hen graag nog eens zien om wat bij te praten! We beslisten al snel om te lunchen bij BOCCA, de nieuwste pastabar in Gent.

Bocca5-min

BOCCA is een populaire Brugse pastabar waar ik al jarenlang een vaste klant ben. Toen ik zag dat er in Gent een vestiging was geopend, deed ik zowaar een vreugdedansje! Food is life, right? BOCCA in Gent vind je vlakbij de Veldstraat, ideaal tijdens een shopping tripje of als snelle lunch, maar zeker ook om heerlijk te ontspannen en te genieten.

Bocca4-min
Where the magic happens

Ter plaatse of take-away

Bij BOCCA in Gent kun je de pasta meenemen in een bekertje, maar je kunt er ook ter plaatse eten. Take away is verkrijgbaar in drie formaten, nl. small, medium en large. Voor een large Bocca met spekjes betaal je 7 euro. Ter plaatse zijn de gerechten maar in één formaat verkrijgbaar en dan betaal je 11,50 euro voor een Bocca.

Wij kozen binnen een tafeltje uit, want we hadden helemaal niet gemerkt dat er achteraan een leuk terrasje was! Oeps! Ik koos pasta BOCCA met spekjes, Phoebe ging voor de lasagne en Ellen waagde zich aan de pasta van de week. Dit was een pasta met groene pesto en cashewnoten. Ellen voegde er er voor 3,50 euro nog gerookte zalm aan toe.

Bocca3-min
Het terras

Na een goede 25 minuten werd ons eten geserveerd. We moesten iets langer op ons eten wachten, omdat Phoebe een lasagne genomen had. Als je dus enkel pasta zou bestellen, krijg je je eten vast nog sneller!

Bocca2
Pasta BOCCA met spekjes

Pasta BOCCA

De pasta BOCCA werd door ons alledrie meteen goedgekeurd. Spicy, yet tasty! Je kunt kiezen tussen penne, spaghetti en volkoren spaghetti. Normaal neem ik altijd penne, maar het werd me deze keer niet gevraagd en ik vergat het zelf ook te vragen. Best wel jammer, want ik hou niet zo van ‘gewone’ spaghetti.

Bocca6
Pasta van de week

De lasagne smaakte Phoebe, ze wilde ons zelfs niet laten proeven. Het was een grote, smeuïge portie. Lasagnekenner Phoebe approves! De ‘pasta van de week’ kon ons niet bekoren. De pasta smaakte redelijk flets en wij vonden het geen ‘pasta van de week’-material. Ik zou daar net iets specialer van verwachten. Erg veel cashewnoten lagen er niet op en zonder de zalm zou deze pasta er maar heel gewoontjes uitgezien hebben.

Pssst, Merlijn van BOCCA stuurde me een lief mailtje over de ‘pasta van de week’: Bij BOCCA gaan ze voor een pure pesto die dus iets minder krachtig van smaak is. De cashewnoten zaten al in de pesto gemixt en diegene die erbovenop lagen, dienden enkel ter decoratie! Merci, Merlijn, er zouden meer mensen zoals jij moeten zijn!

Bocca8
Lasagne – looks good, right?

Mijn oordeel? Ik ben nog steeds een gigantische fan van deze fantastische pastabar! Ik zou er gewoon altijd kiezen voor pasta BOCCA met penne en spekjes, want dat is nu eenmaal de specialiteit. Qua prijs zat het ook helemaal goed en de zaak straalde een gezellige sfeer uit. Ideaal om met vrienden (of je lover) te gaan eten tijdens het academiejaar.

Ga jij binnenkort ook eens deze nieuwe hotspot testen?

Nog meer foodie plekjes ontdekken?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.