Enige tijd geleden vertelde mijn lieve vriendin Yne me over Clouds in my Coffee. Ze zei dat ze er echt heerlijke koffie had gedronken en dat ik het er ook vast leuk zou vinden. De naam deed bij mij wel een belletje rinkelen, maar ik zocht het toch nog eens op. Mijn favoriete zoekmachine: Instagram! De plek leek mij meteen een bezoekje waard, en op een mooie novemberdag was het ook zo ver: ik bezocht Clouds in my Coffee!

CIMC1

Deze koffiebar bevindt zich aan Gent-Dampoort, voor de meeste studenten niet bij de deur dus. Maar eigenlijk is het van Heuvelpoort maar een kwartiertje met de bus! Katrien was mijn partner in crime. Samen namen we bus 35, een kwartiertje later stapten we af en na enkele stappen kwamen we aan bij Clouds in my Coffee.

Dat de koffiebar niet in de studentenbuurt ligt, merkten we meteen. Als je in de omgeving van het Sint-Pietersplein iets gaat drinken, zie je alleen maar studenten. Maar hier zaten mensen van alle leeftijden, wat een leuke afwisseling was!

We werden heel vriendelijk onthaald en we kozen een tafeltje uit aan de achterzijde van de koffiezaak, het leek ons daar een beetje rustiger zitten. Het was ondertussen al 17 uur, maar toch zaten er nog wel een aantal mensen te genieten van een lekker drankje.

CIMC2

We keken nog even op de drankenkaart, maar eigenlijk wisten we allebei al wat we wilden drinken. Katrien koos een Latte over the Top met karamel. Ik koos hetzelfde drankje, maar met chocolade in plaats van karamel.

We bestelden ons drankje aan de toog, maar eigenlijk ging de barista aan tafel ook wel komen bestellen. We rekenden meteen af, zodat we konden weggaan wanneer we zelf wilden.

CIMC3

Ik vond de koffie echt heeeeeerlijk en, zoals de naam al zei, ook een beetje ‘over the top’! Bovenop de koffie was nog een grote toef slagroom gespoten en daar lagen dan weer smarties, maltesers en stukjes speculoos op! Ik moest heel snel foto’s nemen, want het begon al te smelten. Ohja, we kregen ook nog een Chokotoff!

CIMC4

Oh yes!!! Eindelijk weer een plek waar ik kan genieten van de heerlijke chocoladetaart van Les Tartes De Françoise. Deze chocoladetaart is zo smeuïg en zacht vanbinnen, het is mijn persoonlijke opvatting van de hemel. Helaas is de taart wel erg zwaar, zeker in combinatie met de latte over the top. Ik zat helemaal vol toen ik vertrok.


Waar ga jij graag koffie drinken?

xxx Floriane

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.