Dat ik een grote fan ben van Aziatisch eten, dat wisten jullie wellicht al. Ik vertel jullie daarom ook graag wat meer over mijn alltime favorite: De Orchidee.

Ben jij ook een fan van wokken? Zin in een snelle, niet al te dure maaltijd? En ook nog zin om hem zelf samen te stellen? Bij De Orchidee zit je goed! Het concept is heel simpel: Je bestelt je drankje en gaat daarna naar de ‘open keuken’. Daar vul je je bord met de groenten die je zelf kiest (er is onder andere chinese kool, bamboe, champignons, paprika, sojascheuten…) en dan geef je je bord af aan de toog. Daar zeg je ook nog welke proteïne je graag wil (rund, varken, kip of tofu) en kies je een sausje. Hierna ga je terug aan tafel zitten en even later brengen ze jouw bord aan tafel. Je mag maar één keer opscheppen (het is dus geen all-in formule) maar dat kan ook niet anders, aan zo’n lage prijs. Van de rijst die bij de wok geserveerd wordt, kan je wel zoveel eten als je wil. Ik neem meestal de wok van 10,50 euro. Voor 2 euro meer krijg je een dubbele portie vlees, voor 14,50 euro kan je ook scampi’s of inktvis in je wok nemen.

Collage 1

Zelf neem ik meestal een wok met kip en zoetzure saus maar smaken zijn natuurlijk erg persoonlijk. Ik hoor ook veel goeds over de Oestersaus en de Thaise saus. Ik schep veel courgette, chinese kool, sojascheuten en champignons op. Een kleine tip: doe de sojascheuten er als laatste op, zo krijg je extra veel groenten in het bord!

11251605_10153317560644275_647788433_n

Vorige keer had ik niet zo heel veel honger en een beetje te veel opgeschept. Ik vroeg of ik het mee kon nemen naar huis en dat kon, je moest hier wel 1 euro voor bijbetalen. Vergeet niet te reserveren, De Orchidee is maar een klein restaurant en zit de laatste tijd altijd stampvol!

11225895_10153317560869275_119442149_n copy

 

Je vindt De Orchidee in de Vlaanderenstraat 105, dit is de straat die de Korenmarkt en het Zuid verbindt. In het centrum & dichtbij de studentenbuurt, dus! Ze zijn elke dag open en take-away is ook mogelijk.

Smakelijk!

 

Share:
Hanne
Written by Hanne
Hoi! Ik ben Hanne. Catlover - dansgrage levensgenieter - foodie.