Vandaag opnieuw een post waar we gezellig samen aan geschreven hebben. Dat heeft dan weer te maken met de inhoud van de post: Emmy’s. Daar komen we namelijk allemaal wel eens graag over de vloer en vandaar ook dat meerdere personen er wel iets over te vertellen hebben. Zo lees je meteen ook meerdere meningen over verschillende gerechtjes. Veel leesplezier!

Emmy’s bevindt zich in de Sint-Pietersnieuwstraat, nummer 97. Je kan er iedere weekdag terecht tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Ideaal voor onbijt, luch of een vroeg avondmaal. De menukaart vind je via de facebookpagina.

Zonder ook maar iets te proeven, is de locatie eigenlijk al een beleving op zich. Het hoge plafond, de rode zeteltjes, de mooie muurschilderijen,… Het kan ons nog steeds opnieuw verrassen. Achteraan is er ook een heel fijn en zonnig terras! (Als de zon zelf meewerkt natuurlijk, wat op de dag van de foto’s precies niet het geval was.)

Bestellen doe je aan de toog. Daar zie je meteen ook welke cookies, taarten en cakes er zijn. Denk: tiramisutaart en cookies met framboos en witte chocolade!

Emmy's

Bij Emmy’s vind je in de eerste plaats een uitgebreid gamma aan drankjes. Je kunt vele drankjes terugvinden in de frigo, zoals Cola, Fanta, Ice-Tea, 7UP, Bionade, Arizona, Capri-Sun, Tao en veel meer. Verder zijn er ook nog verse sappen & limonades, koffie, thee en warme dranken. Ook aan aperodrankjes, wijnen en bier ontbreekt het niet. Zo hebben ze Vedett extra blond en 3 soorten Chimays.

Emmy's
collage-emmys4

Onze favoriete gerechtjes

Layla: Niet alleen Emmy’s, maar ook mijn favourite: Emmy’s favourite! Emmy’s favourite is een van de flaguettes die bij Emmy’s wordt gemaakt. Een flaguette is een warm, krokant broodje dat belegd wordt en dan even onder de grill wordt geplaatst. In dit exemplaar zitten gegrilde groentjes, gehakt en tartaarsaus. Het broodje is ‘licht pikant’, maar als je net een stuk peper beet hebt, neigt het toch eerder naar ‘niet normaal pikant’. Dat vonden we dan ook wel een beetje jammer: de grote stukken rode pepers! Los daarvan echt een superlekkere lunch voor 6,50 euro.

collage-emmys5

Flo: Ik bestelde hier de ceasar flaguette met gegrilde kip en lekkere groentjes, ik at ook eerder de Emmy’s favourite al. Ik heb niet echt een voorkeur, beide zijn zo lekker! Maar ik vind dat de ceasar flaguette net iets meer vult. Ik kocht ook Tao pure infusion black tea, ik ben er helemaal verslaafd aan, ik drink zelden nog water omdat ik altijd dit koop! Een echte aanrader als je van thee houdt.

HanneVan het soepsysteem bij Emmy’s ben ik alvast fan! Je kan er elke dag kiezen tussen 2 soorten soep. Eén daarvan is telkens tomatensoep. Vooral de kippensoep vind ik erg lekker, maar die was er vorige keer niet. Soep zonder brood kost er 3,50 euro, maar voor een halve euro extra mag je zoveel brood nemen als je wil. Ook kan je zelf lekkere toppings in je soep doen, zoals kaas (mmm!), peterselie en broodkorstjes. De tomatensoep is lekker, maar niet erg speciaal en ze mist een beetje pit.

Louise: Bij Emmy’s mag je zelf je tas vullen dus de keuze ligt bij jou om je soepkom volledig of halfvol te vullen. Een peper- en zoutvat zijn uiteraard ook aanwezig om je soep eventueel nog wat meer op smaak te brengen, wat wij meestal wel nodig vinden. Hanne en ik beboteren beide graag onze broodjes en daarna bestrooien we ze met wat zout. Ik doe omdat ik het lekker vind en om mijn te lage bloeddruk wat te verhogen. Maar we mogen niet vergeten dat zout slecht blijft  voor de nieren dus je moet het met mate eten. Aan de soepbar kan je tevens kiezen tussen bruin en wit stokbrood.

collage

Je leest het, wij zijn alvast fan van Emmy’s! Wanneer we even tijd hebben, zit de kans er dik in dat we daar belanden. Emmy’s is net dicht genoeg bij campus Kantienberg om er onze springuurtjes op te vullen. Niet enkel op het middaguur, maar ook in de voor- of namiddag vind je ons er voor een korte koffiepauze. Er zijn geen honderd soorten koffie, maar ‘ie smaakt in ieder geval heerlijk.

Oh ja, per bezoek ontvang je vijf punten op je Qustomer kaart. Blijft zo handig dat ding!

Ben jij al eens langs geweest bij Emmy’s? 

Nog meer hotspots in Gent

Liefs, Shades of Ghent

xxx

Share: