Belgen, die houden van frietjes. De voorkeur van vele studenten? Frietjes van de frituur! Ik eet ze zelf ook heel graag, maar ze moeten wel écht goed zijn (ik ben een tikkeltje kieskeurig).

Toen ik weer naar te veel foto’s aan het kijken was op Instagram, zag ik plots een foto met lekker uitziende frietjes erop. Ik klikte erop en kwam al snel op de website van Frituur Zorro terecht.

Na een vermoeiende dag tijdens de examens was ik toevallig in de buurt en besloot ik er samen met twee vriendinnen binnen te stappen. Frituur Zorro bevindt zich dicht bij de Verlorenkost, op de Sint-Kwintensberg 34. Je zou er bijna naast kijken, aangezien je aan de gevel niet goed kan zien dat het een frituur is (lees: geen neonlampen en posters met frituursnacks).

We werden zeer vriendelijk onthaald en we kregen een kleine uitleg over de twee menu’s die aangeboden worden.

Zorro Stoverij (10 euro)

– stoverij

– medium friet

– saus naar keuze

– vers slaatje

Zorro Hamburger (12 euro)

– zorro burger

– small friet

– saus naar keuze

– vers slaatje

Ik koos voor Zorro Stoverij, want kan het nog Belgischer dan stoverij met frieten? Studenten krijgen bovendien ook nog een gratis drankje bij aankoop van een menu. Naast deze twee menu’s kan je ook gewone frituursnacks krijgen. Zorro biedt trouwens ook een aantal huisgemaakte sauzen aan, zoals mayonaise en tartaar.

We kregen een buzzer mee en we mochten boven een tafeltje uitkiezen. Wanneer ons eten klaar was, zou de buzzer afgaan. Er zijn in totaal 7 tafeltjes om aan te eten en de inrichting is magnifiek afgewerkt. Na even wachten ging de buzzer af! ETENSTIJD!!!!!

Zfood

Na onze eerste hap van de gulle portie waren we meteen overtuigd, het was superlekker! Stoverij die naar mijn mening gerust op restaurant geserveerd mag worden! De frietjes waren lekker krokant en de huisgemaakte mayonaise maakte het helemaal af. Ook het slaatje met onder andere radijzen, tomaten, witlof en ui was een aanrader.

inZ

Ik denk dat het duidelijk is dat ik enkel maar positieve woorden heb voor Frituur Zorro! Ik vind het hele concept enorm geslaagd en de uitwerking ervan is even goed! Dat er ook een aantal huisgemaakte sauzen verkrijgbaar zijn, is ook een topper voor mij, want waar kan je tegenwoordig nog verse mayonaise krijgen? Mij kunnen ze er zeker terug verwachten! (Het water loopt me trouwens alweer in de mond, mmmmm!)

Smakelijk! En zoals ze bij Frituur Zorro zeggen: ‘See you in the Haciënda!’

xxx Floriane

 

 

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.