Dinsdag trok ik na een goed (hoop ik toch!) examen richting Huize Colette vlakbij het Belfort. Een mistige dag, maar dat paste wel bij de sfeer van dit authentieke pareltje in het hartje van Gent. Druilerige dagen zijn ook echt de beste dagen om te genieten van een lekkere tas warme chocolademelk! Huize Colette staat net daarvoor bekend, maar wist je trouwens dat je hier ook boeken kunt kopen? Hoe cool is dat?!


Huize Colette-1

 

Ik had geluk. Het tafeltje bij het raam was nog vrij. Yes! Ideaal om naar de voorbijgangers buiten te kunnen staren! Ik had daar ook het beste zicht op de comptoir waar alles à la minute gemaakt wordt. Ik hoorde dat er zelfs al taart en brownies waren voor wie zin had. Hoewel mijn hart een sprongetje maakte bij de woorden ’taart’ en ‘brownies’, heb ik er toch geen genomen. Ze gingen mij gewoon naar Oostende mogen rollen, oeps!

 

Huize Colette-2

 

Ik kreeg twee menukaartjes mee, eentje met alle drankjes erop en eentje met al het eten erop! Ik greep meteen naar de ontbijtkaart, want ik had reuzehonger (lees: reuzegoesting). Mijn oog viel meteen op ’t Goed Humeur ontbijt! Ja, de beslissing was al gemaakt! Bestellen doe je aan de toog en je bestelling wordt tot bij je aan tafel gebracht. Afrekenen doe je bij het buitengaan. Ik vind dit een prima systeem, want je kunt zo lang blijven zitten als je zelf wilt, je wordt niet constant lastig gevallen en als je zin hebt in een nieuw drankje, dan vraag je gewoon een nieuw drankje. Ideaal!

 

’t Goed Humeur ontbijt

Voor creativiteit krijgt Huize Colette sowieso een dikke 10! No doubt! Wat bevatte deze ontbijtformule zoal? Een Wake up Call, 2 sneetjes brood met Buenumore en een chocoladekoek/croissant. Lekker! Wake up Call is een chocolademelk met een shot espresso erin. Echt mijn ding! Ik kan het een beetje vergelijken met een mocha! Heel leuk dat ik ook zelf mocht kiezen welk soort chocolade er gebruikt werd voor mijn drankje! You know me, ik ben een fondant meisje! Ik koos obviously ook voor een chocoladekoek, want croissants vind ik dull! Maar het was vooral de Buenumore waar ik erg benieuwd naar was! Ik veronderstelde dat het een soort van artisanale Nutella zou zijn, maar ik was het niet zeker!

 

Huize Colette-3

 

Oké, serieus! Die Buenumore is zó lekker! Echt niet normaal! Het lijkt helemaal niet op Nutella, maar het is sowieso zoveel lekkerder dan eender welk zoet beleg dat ik ooit op mijn boterhammen had! Het was zo lekker dat ik gewoon zin had om een tweede portie brood te bestellen, maar ik moest ’s middags nog gaan eten met mama en papa, dus dat was niet zo’n goed plan… De chocoladekoek was ook echt superlekker en de Wake up Call maakte het ontbijt helemaal af! 9 euro vind ik een zeer faire prijs voor hetgeen ik allemaal heb gekregen.

 

Huize Colette-4

 

Zal ik er terug gaan? Zeker weten! Ik moet gewoon nog eens die boterhammen met Buenumore eten en ik wil ook de brownies en de chocoladetaart keigraag proeven! Ga je de volgende keer mee met me genieten bij Huize Colette?

 

Adres: Belfortstraat 6

 

Ben je ook al eens naar Huize Colette geweest?

xxx Floriane

 

Share:
Floriane
Written by Floriane
Hoi! Ik ben Floriane. Ik ben een Ostendaise die haar hart verloor aan Gent, Londen en Disneyland Parijs. Ik leef op koffie, lekker eten, goed gezelschap en goede boeken.